FORGOT YOUR DETAILS?

Ulična-akcija-seksualno-uznemiravanje-V.-M-(5)

Istraživanje Autonomnog ženskog centra, organizacije koja se bavi ženama, pokazalo je da je čak 80 % mladih doživelo seksualno uznemiravanje, a svaka treća devojka neželjeno dodirivanje. U istraživanju su učestvovali i mladi iz Niša, a zbog ovako alarmantnih podataka reagovalo je Udruženje „Osvit“ koje je sprovelo akciju u Nišu.

Izlet do Radmilovca 1.000 dinara, poseta farmi kod Pančeva 1.200, izlet na Avalu 2.500 dinara… Ovo su cene jednodnevnih izleta za učesnike beogradskih osnovnih škola.

Tagged under:
takmicenje poslovni izazov 2018

Na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama, koje se juče održalo u Leskovcu, najbolji je bio tim koji je osmislio “pametne” rukavice, koje bi ljudima olakšale kupovinu.

Trgovina ljudima

Na području grada Leskovca u poslednjih 5 godina identifikovano je 8 osoba koje su bile žrtve trgovine ljudima, od kojih su sedmoro bili maloletnici. Deca i tinejdžeri, kažu u leskovačkom Lokalnom koordinacionom timu za borbu protiv trgovine ljudima, najčešće su mete “trgovaca”.

Tagged under: ,

Vojska Srbije dobiće ruski PVO raketni sistem „pancir S1“ u drugoj polovini iduće godine, saznaje Sputnjik, čime ćemo postati jedina zemlja u ovom delu Evrope koja će imati tako moćno oružje.

Dešavaju se i zloupotrebe

petak, 19 oktobar 2018 by

Decenijama naši ljudi u dijaspori na razne načine pomažu pojedincima, porodicama i udruženjima u zavičaju. Nekada pomoć šalju preko svojih klubova, nekada nose lično, mnogi su to činili i putem Humanitarnog mosta „Vesti“, a najviše upućuju novac i donacije preko humanitarnih organizacija i fondacija.

Tagged under:
Ulica Kosovke devojke

Ulica Kosovke devojke u niškom naselju Pantelej često je mesto u kojima se događaju udesi u kojima su „mete“ pešaci. Zato će se tamo narednih dana, kako kaže gradski većnik Igor Vojinović, izmeštati autobusko stajalište i postavljati tri ležeća policajca, kao i dodatna pešačka ograda.

Protest mame

Iz Inicijative „Mame su zakon“, posle neulaska predloga za izmenu štetnih odredbi Zakona za finansijsku podršku porodici sa decom u skupštinsku proceduru, konstatuju da 129 poslanika nema nikakvo mišljenje o tome što je na hiljade majki u Srbiji ugroženo. Ističu da je većina onih koji sede u Narodnoj skupštini prespavala njihove predloge i time ostavila porodice na rubu egzistencije.

Na današnji dan 1972. godine preminuo je srpski princ Đorđe Karađorđević, najkontroverznija ličnost srpske plemićke porodice.

Tagged under: ,
slavski kolač

Radionice umetničkog oblikovanja testa, izbor najlepšeg slavskog kolača, kao i izložbe, čajanke i stručna predavanja, održaće se narednih dana na „Pekarskim danima“ koji se održavaju od 17. do 19. oktobra u Aleksincu.

Tagged under:
vakcina

Iako nijedna vakcina u potpunosti ne može zaštititi organizam od neke bolesti, kaže epidemiolog Zorana Kulić, vakcina je bitna jer se tako štiti kolektivni imunitet, a i u slučaju razvijanja bolesti, simptomi su znatno blaži. Na jugu je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa, a vakcine su stigle u domove zdravlja u Nišu, Vranju, Prokuplju, kao i u čitavom Jablaničkom okrugu.

slavina

U Sečanici, Mramoru, Čamurliji, Knez Selu, Gornjem Matejevcu, Krušcu i Humu trebalo bi da svi stanovnici ubuduće imaju svoje vodomere, umesto dosadšnjih zajedničkih. To je stvaralo puno problema u naplati računa i velike dugove, a kako kažu u niškom Javnom komunalnom preduzeću „Naissus“, oni će brinuti i o mreži što će omogućiti i kvalitetnije vodosnabdevanje.

TOP