FORGOT YOUR DETAILS?

Niška Banja trg fontane

Fontane koje su jedan od simbola Niške Banje, a na centralnom trgu su duže od četiri decenije, sledeću turističku sezonu bi, prema najavama iz gradske i opštinske vlasti, trebalo da budu renovirane. Ovim će se, prema rečima predsednika Opštine Niška Banja Dejana Jovanovića, kompletno završiti obnova centra Banje.

Srbija postaje sabirni centar?

petak, 14 decembar 2018 by

Pomoć nacionalnim ekonomijama širom sveta u radnoj snazi ili Srbija i Balkan kao sabirni centar za izbeglice, dilema je koju je javnosti nametnuo deo srpske opozicije povodom dokumenta Ujedinjenih nacija o migracijama, koju je potpisao i Beograd.

Tagged under:
Građani koji protestvuju imaju širu podršku

Većina ljudi u Srbiji protivi se izgradnji derivacionih mini-hidroelektrana, ali nisu u potpunosti upoznati šta su zapravo MHE i šta se dešava kada se one izgrade, pokazalo je istraživanje „Centra za kreiranje politika“. O ovim hidroelektranama koje su dospele u žižu javnosti, ispitanici su uglavnom imali negativan stav, i smatraju da nanose štetu ekosistemima u i oko reka.

Tagged under: , ,

Vozići po evropskoj meri

četvrtak, 13 decembar 2018 by

Iako automehaničar Milan Vujičić Klića iz Glogovca nadomak Jagodine, vlasnik radionice za održavanje poljoprivrednih mašina i kamiona Remont Glogovac, iduće godine obeležava četiri decenije radnog staža, postao je poznat tek kada je počeo da proizvodi turističke voziće. Do sada ih je napravio tridesetak, a vozić koji je lane uradio za Korčulu prvi je po evropskim standardima. Vujičić je jedini u bivšoj Jugoslaviji i jedan od pet proizvođača turističkih vozića u Evropi koji mogu da se koriste u javnom saobraćaju.

U Srbiji će ujutro i pre podne biti umereno i potpuno oblačno, ponegde sa slabim snegom, uglavnom na severu i istoku.

Tagged under:
zgrada koc  prokuplje foto lj.m

Iako je zgrada u kojoj je Kulturno-obrazovni centar u Prokuplju trenutno smešten nedavno kompletno renovirana, direktorka ove ustanove, uprkos tvrdnjama gradonačelnika da se samo razmatra zahtev, kaže da je proces preseljenja u zgradu Doma kulture već započet. Iako to niko zvanično ne potvrđuje, na nedavno renoviranu zgradu „tipuje“ prokupački odbor SNS-a.

Oblačno, hladnije, uglavnom suvo

utorak, 11 decembar 2018 by

U Srbiji se danas očekuje umereno do potpuno oblačno i malo hladnije vreme, uglavnom suvo, osim na planinama, gde je moguć sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Tagged under:

U Leskovcu predavanje o neplodnosti

utorak, 11 decembar 2018 by
centar za strucno usavrsavanje

Kako sterilitet može uticati na život, ali i kako se može izlečiti, moći će da čuju Leskovčani na predavanju koje će se održati večeras, 7. decembra u 18:30 u Centru za stručno usavršavanje. O sterilitetu će govoriti subspecijalista ove oblasti doktor Dejan Mitić.

Tagged under:

Nišlijka Tamara Ristić koja radi u Nemačkoj, svečano je dočekana na niškom aerodromu kao jubilarni 331583. putnik u ovoj godini, čime je nadmašen prošlogodišnji rekord u broju putnika na “Konstantinu Velikom”.

Zorana Mihajlović sastanak

Rekonstrukciju takozvanog Sokobanjskog puta i obilaznice oko Aleksinca, proširenje mosta na državnom putu od Svrljiga ka Staroj planini, obnovu starog auto-puta kod Gadžinog Hana i lokalnog puta od Sopotnice do Kaletinca, najavila je za 2019. godinu ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović na sastanku sa predstavnicima Nišavskog upravnog okruga – Niša, Svrljiga, Gadžinog Hana, Aleksinca i Merošine.

Reprize za krave i prasiće

ponedeljak, 10 decembar 2018 by

Iako ne gledaju televiziju, prasići i krave „plaćaju TV pretplatu“ tokom cele godine i po tome smo jedinstveni u Evropi. TV taksa za Radio-televiziju Srbije i Radio-televiziju Vojvodine naplaćuje se kroz račun za utrošenu električnu energiju, čak i u slučajevima da se brojilo nalazi u štali, podseća za „Vesti“ prof. dr Miladin Ševarlić.

Tagged under: ,

Sudbina stare beogradske porodice Babuder dostojna je vrhunske filmske ili književne priče. U njoj se prepliću ljubav, strast, posvećenost, rat, životne drame… A priča nam je potomak, Beograđanin Dejan Babuder (45).

TOP