FORGOT YOUR DETAILS?

Pune 72 godine Višegrad je bio važan železnički čvor u Bosni i Hercegovini. Na železničkoj stanici u ovom gradu radilo je 500 železničara i drugih radnika. Jedan od njih bio je Vićentije Mijadžević, mašinovođa, koji je vozeći parnu lokomotivu zaradio penziju.

ESAD PAŠA Albanac koji je i srpski heroj

Saturday, 15 November 2014 by

Srbija pamti svoje heroje i svoje prijatelje, prašta svojim neprijateljima, ali ne zaboravlja ni dobro ni zlo, izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin nakon polaganja venaca srpskim junacima stradalim u Prvom svetskom ratu i prijatelju srpskog naroda, Albancu Esad Paši Toptaniju na Srpskom vojničkom groblju u Tijeu kod Pariza.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 11 do 18 stepeni.

Spomenik caru Nikolaju II Romanovu biće otkriven u nedelju u Beogradu posle liturgije koju će u hramu Svetog Save zajedno služiti patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril i patrijarh srpski Irinej.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril, koji je jutros doputovao u Srbiju, proizveden je u počasnog doktora Univerziteta u Beogradu, a prilikom uručenja doktorata je upozorio na “dehristijanizaciju Evrope” i “hegemoniju sekularnih standarda”, kao i na “apokaliptične razmere odbacivanja pojma greha”.

U bedi se umire u tišini

Friday, 14 November 2014 by

Selo Nova Brezovica, zaseok Reka, 30-ak kilometra je udaljeno od Vranja prema makedonsko-bugarskoj granici.

Pivara Dunđerskog kao spomenik kulture

Friday, 14 November 2014 by

Zrenjaninski Zavod za zaštitu spomenika kulture pokrenuo je postupak da se pivara Lazara Dunđerskog, podignuta 1911. godine, proglasi za spomenik kulture.

Da sam znao kakav će to biti bumerang pravo u glavu, nikada ne bih dao oglas. Nokautiran sam pozivima, kaže za „Blic“ akademski slikar Lazar Dimitrijević (79).

“Kako sam vratio stan državi”

Thursday, 13 November 2014 by

Fudbalski trener Zoran Đorđević nikada ne odustaje. Jednom će biti svetski prvak, uveren je, samo što još uvek ne zna pod čijom zastavom.

“Umro bih da nije bilo Švajcaraca”

Thursday, 13 November 2014 by

Milenko Štajcer iz Sent Galena nikada neće zaboraviti da je pre desetak godina u Despotovcu mogao da umre posle teške saobraćajne nesreće, jer mu srpski lekari nisu ukazali adekvatnu negu.

TOP