FORGOT YOUR DETAILS?

goce delceva i partizanska leskovac

Novi asfalt i behaton ploče postavljeni su u ulicama Goce Delčeva i Partizanskoj, pa Leskovčani više neće morati da obilaze rupe kako bi došli do svojih kuća. Za radove je od para poreskih obveznika izdvojeno 10,8 miliona dinara.

migranti-konjicki-klub-cegar-2

Tražioci azila iz Avganistana, Libije i drugih zemalja, koji su privremeno smešteni u Prihvatnom centru „Divljana“ kod Bele Palanke, posetom Konjičkom klubu Čegar u Niškoj Banji, upoznali su se konjičkim sportom u Srbiji, dok su najmlađi imali priliku da jašu konje i igraju se u zabavnom parku.

Orasi Zariće vraćaju u zavičaj

četvrtak, 16 avgust 2018 by

Iako Živorad Zarić iz Lipovice kod Despotovca i njegova supruga Borjana u Luganu imaju restoran, dok je njihov sin Srđan šef lanaca prodavnica bele tehnike, a snaha Olivera radi u američkoj banci, pre dve godine su zasadili plantaže oraha.

Novac i za poljoprivredne mašine

Poljoprivrednici, sakupljači sekundarnih sirovina, kovači, pekari, i ugostitelji u Beloj Palanci dobiće opremu koja će im pomoći u započinjanju zanata, usluga i poljoprivrede.

Tagged under: ,
zapaljen auto

Prvi čovek grada Niša Darko Bulatović navodi da ga je načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević obavestio o novim paljenjima automobila, kao i da će ga vrlo brlo obavestiti da “šta se zapravo dešavalo”, a to sve zavisi od dalje istrage.

darko bulatović

Prvi čovek Niša Darko Bulatović je pre više od godinu dana formirao tim koji bi trebalo da usvoji novi Lokalni antikorupcijski plan i formira novo telo koje će se boriti protiv korupcije u gradu. Međutim, dosad nije rukovodio timom čiji je tvorac i na čijem je čelu, a kašnjenje celog procesa usvanja LAP-a i formiranja LAF-a nije komentarisao, jer kako je rečeno u njegovom kabinetu, „to nije u njegovom domenu“.

nagrada Nisvil

U “četiri zida” jedne od prostorija Gradske kuće u Nišu jedino je dodeljena nagrada “Nišvila” za životno delo čuvenom bubnjaru Lazaru Tošiću, koju mu je uručio gradonačelnik Darko Bulatović, dok su ostala priznanja umetnici dobili nakon nastupa na glavnoj bini. Organizatori kažu da će tako biti i narednih godina, a gradonačelnik koji je prošle godine tokom dodele izviždan nije imao komentar.

Tagged under:
Kamion smeće Mediana

Tokom leta na vrućini smrad iz kontejnera se „oseća“ više, a građani se žale da ovaj smrad poprimaju i ulice u Nišu, zbog toga što kamioni za odvoz smeća cure. Iz Javnog komunalnog preduzeća „Mediana “ koje odvozi đubre, kažu da kada građani prijave da je „smećar“ negde procurio, šalju perače ulica.

Skapani-limun;-foto-JV

Umesto na pijačnim tezgama, limun koji je niško Javno komunalno preduzeće “Tržnica” nabavilo za prodaju i dalje trune u magacinu, a prema svedočenju radnika ponovo je velika količina ove voćke bačena u smeće.

Tagged under:
Ulica Južnomoravskih brigada

Trotoar pun rupa u Ulici Južnomoravskih brigada u Leskovcu, u blizini pijace, već neko vreme zadaje muke građanima. Leskovčani koji su se javili redakciji Južnih vesti kažu da nije jednostavno, niti bezbedno obilaziti ih, naročito kada se u tom delu napravi gužva. Iz JP Urbanizam i izgradnja kažu da će rupe uskoro biti asfaltirane.

Aerodrom

Diplomirani inženjer vazdušnog saobraćaja Dušan Knežević, koji već radi na Aerodromu “Konstantin Veliki”, predložen je za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća “Aerodrom Niš”. Da bi Knežević seo u fotelju, ovaj predlog moraju da podrže i odbornici niške Skupštine na današnjoj sednici.

cesma

Od 19 javnih česama na teritoriji opštine Medijana, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Naissus“, kako kažu, popravile su 18. Preostala česma, kažu, biće popravljena u narednim danima.

TOP