FORGOT YOUR DETAILS?

Rođendan okupio humanitarce

ponedeljak, 25 jun 2018 by

U derventskom selu Velika Sočanica nedavno se povodom 70. rođendana Miće Kojića na jednom mestu ponovo srelo više članova i aktivista Srpskog humanitarnog fonda iz Frankfurta, ugašenog 2006. Bila je to prilika da se njih tridesetak sa domaćinima druže uz specijalitete ispod sača, da se podsete na vreme kada su nesebično i uporno prikupljali i slali humanitarnu pomoć sunarodnicima u Srbiji, Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini. Za one članove i saradnike Fonda koji su u međuvremenu preminuli u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg služili su parastos protojereji Slavoljub Trivić i Dragan Koinić.

platinasti vuk 2018

Oko 500 oficira, podoficira i vojnika oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Crne Gore i Srbije učestvovalo je na zajedničkoj vojnoj vežbi u bazi “Jug” kod Bujanovca.

Danas oblačno i suvo, uveče kiša

ponedeljak, 25 jun 2018 by

U Srbiji će nakon pretežno vedrog jutra, tokom dana biti umereno oblaćno i suvo vreme. Kasnije posle podne i uveče u južnim i centralnim krajevima Srbije očekuje se jače naoblačenje, mestimično sa kišom i lokalnom pojavom pljuskova, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

Tagged under: ,
avion

Kao nasilje centralne vlasti prema lokalnoj samoupravi i građanima Pokret slobodnih građana vidi poklanjanje Aerodroma “Konstantin veliki” državi. Niško povereništvo ove grupa građana smatra da je vladajuća Srpska napredna stranka ovim potezom ne samo otela Aerodrom građanima, već i “obesmislila i građanima oduzela pravo na lokalnu samoupravu”.

Vodovod poslao cisternu u Malču

nedelja, 24 jun 2018 by
Cisterna voda

Iako je prvobitno iz Naisusa rečeno da ne mogu da pošalju cisternu u Malču jer nije u njihovom sistemu pa nisu prioritet, posle pisanja Južnih vesti , voda u kamionu je stigla u ovo selo. Stanovnici Malče već godinama imaju problema sa lokalnim vodovodom, a kako kažu, sada su bez vode već treći dan.

U Srbiji će danas biti umereno oblačno sa dužim sunčanim periodima, uz slab do umeren severni i severozapadni vetar.

Tagged under: ,
skuptia

Dugoočekivana sednica niškog parlamenta biće održana u petak 22. juna od 8 sati, saopštili su iz Skupštine grada. Na dnevnom redu se nalazi tačka o ustupanju Aerodroma „Konstantin Veliki“ Republici, ali još je neizvesno da li će odbornici na sutrašnjoj sednici odlučivati o sudbini niške vazdušne luke, jer postoji mogućnost da se pre usvajanja dnevnog reda ona povuče.

Tagged under: ,
skupstina, telefon

Iako Poslovnik Skupštine grada ne brani prenos sednica Skupštine preko društvenih mreža, a u ugovoru između Grada i Niške televizije, koja na TV-u prenosi sednice, ne postoje ekskluzivna prava za ovu televiziju, obezbeđenje je upravo po ovim osnovima zabranilo novinarima „Media i reform centra“ da putem Fejsbuka emituju rasprave odbornika.

U Srbiji će danas biti malo i umereno oblačno, iznad većeg dela suvo, samo ujutru i pre podne na istoku i jugu jos ponegde sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni.

Tagged under:
odbornici

Sa 44 glasova “za” i 5 “protiv” na glasanju koje je ponovljeno i uz odbijanje zahteva opozicionih odbornika za glasanje prozivkom, vladajuća većina u niškom parlamentu izglasala je predlog Gradskog veća kojim se niški Aerodrom “Konstantin Veliki” ustupa Republici na upravljanje bez naknade.

višnje

Nezadovoljni voćari sa juga Srbije iz Surdulice, Vladičinog Hana i Leskovca upozorili su nadležne inspekcijske organe da otkupljivači maline i višnje prilikom preuzimanja voća ne izdaju blokove sa naznačenom količinom i cenom voća koju treba da plate.

Tagged under: ,

Osnovac vidar sa Miroča

petak, 22 jun 2018 by

Miloš Kržanović, petnaestogodišnji dečak iz sela Miroč na istoimenoj planini ima interesantan hobi, bavi se sakupljanjem i sušenjem lekovitih biljaka od kojih pravi razne meleme. Sve to Miloš radi sam uz minimalnu očevu pomoć.

Tagged under: ,
TOP