FORGOT YOUR DETAILS?

DS: Najstručniji odlaze iz zemlje

by / Tuesday, 12 August 2014 / Kategorija Vesti Vesti

“Sa žaljenjem možemo konstatovati da ponovo imamo situaciju da najstručniji ljudi odlaze iz zemlje kada im se ovde ne nudi nikakva perspektiva i šalje im se poruka da se sa kupljenom ili sumnjivo stečenom diplomom i doktoratom može postati predsednik države, ministar policije ili gradonačelnik glavnog grada”, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

Dodaje se da se “uz kupljeno zvanje ne može kupiti i znanje i da posledice neznanja svi trpimo”.

“Samo u Srbiji najodgovorniji za poštovanje zakona nije objasnio javnosti da li je zakon prekršio i da li je plagijator, falsifikator i da li se lažno predstavlja. Samo u Srbiji ”master” predsednik ne razume da je lično izabran na funkciju, da Srbija nije monarhija i da ne postoje funkcije ”predsednikova supruga” , ”predsednikova tašta, sin, sinovac” i ostala bliža i dalja rodbina sa prefiksom ”predsednikov-a”“, ističu demokrate.

<!—->

U saopštenju se apeluje na vlast u Srbiji da mladi i najugroženiji moraju biti na vrhu, a ne na dnu liste prioriteta i da se za njihove potrebe moraju naći sredstva, a ne da budu prvi na kojima će se štedeti.

“Da li je Beogradu bio neophodan gradonačelnik sa ”doktoratom” da se ukine pomoć trudnicama i porodiljama, prekine finsnsiranje vantelesne oplodnje, ukine stipendiranje najboljih đaka i studenata, ugasi Kancelarija za mlade, obustavi finansiranje svratišta, drastično smanji budžet za kulturu…”, upitali su u Demokratskoj stranci.

Share Button
TOP