FORGOT YOUR DETAILS?

Bord direktora Evropske banke za obnovu i razvoj odobrio je novu petogodišnju strategiju za Srbiju, a direktor EBRD za Srbiju Danijel Berg smatra da bi naša zemlja mogla da postane lider u inovacijama.

Tagged under: ,

Blizu 4,5 miliona koverti sa slipovima i fiskalnim računima naći se u „bazenu“ iz kojeg će danas biti izvučeni dobitnici nagrada u trećem izvlačenju u igri „Uzmi račun i pobedi“, navode organizatori nagradne igre.

Rakiju, najviše šljivovicu, solidno proizvodimo i obilno pijemo, ali je, kako pokazuje statistika, izvozimo više nego simbolično. Razlog su objektivni problemi, ali i zablude domaćih proizvođača koji traže cenu za domaću rakiju i tri puta veću od američkog viskija.

Tagged under: ,

Indeksi Beogradske berze nastavili su danas rast, a pažnja investitora na domaćem tržištu akcija ponovo je bila fokusirana na akcije Naftne industrije Srbije.

Tagged under:

Na auto-putu kroz Grdeličku klisuru, čija je izgradnja u toku, danas oko 11 sati obrušio se potporni zid. Ovo je drugi takav slučaj na Koridoru 10.

Tagged under:

Anketa fonda za upravljanje privatnom imovinom Banke Amerike “U.S. Trust” pokazuje da mnogi bogati pojedinci počinju da štede vrlo mladi. Izveštaj pod naslovom “Insights on Wealth and Worth” (Pogled na imovinu i bogatstvo) analizira oko 700 ljudi i nudi uvid u stavove i ponašanje ultrabogataša, koji raspolažu bogatstvom od najmanje tri miliona dolara, pri čemu 30 odsto njih ima više od deset miliona dolara.

Tagged under: ,

Na pijacama uz prošlogodišnji domaći krompir čija je cena od 40 do 80 dinara, uveliko na tezgama se može naći i mladi krompir, pet puta skuplji, a pakovanje od 1,5 kilograma, uvoz iz Francuske, košta 400 dinara ili 270 dinara za kilogram. A osim ovog, kupci mogu da biraju i kupe onaj proizveden u Holandiji, Španiji, Belgiji, Nemačkoj i Albaniji!

Tagged under:

Odluka o minimalnoj ceni rada za 2016.

ponedeljak, 14 septembar 2015 by

Socijalno-ekonomski savet Republike Srbije održaće danas sednicu, čija će tema biti utvrđivanje minimalne cene rada po radnom času u Srbiji za 2016. godinu.

Do sada je za dolazak na mesto prvog čoveka u javnom preduzeću najsigurnija ulaznica bila stranačka pripadnost. Međutim, jedan broj preduzeća je u skladu sa zakonom sproveo konkurse na kojima su obavezan deo testovi. Kandidati za direktore republičkih javnih preduzeća polažu test inteligencije i procenjuju im karakter, dok na lokalnom nivou može da ih pogodi i pitanje o Mikelanđelu.

Tagged under: ,

Predstavnici banaka u Srbiji danas će razgovarati o najboljim rešenjima koja bi pomogla da njihovi
klijenti lakše otplaćuju kredite indeksirane u švajcarskim francima.

Tagged under:

Informacija „Blica“ da je Fiskalni savet stavio Zoranu Mihajlović i gradnju puteva pod lupu i da će o tome obelodaniti obiman dokument ubrzala je ministarku.

Klijenti Srpske banke najverovatnije će biti prebačeni u Poštansku štedionicu, gde će morati da otvore nove račune.

Tagged under:
TOP