FORGOT YOUR DETAILS?

Ivanović: “Skola bez nasilja” vazan korak ka boljem zivotu

by / Wednesday, 29 October 2014 / Kategorija Vesti Sport

“Škola bez nasilja je vazan korak ka boljem i kvalitetnijem životu. Samo zajedničkim snagama možemo da se borimo protiv ovog zla i zato mi je drago što je povećan broj škola koje su se uključila u akciju”, rekla je prva teniserka Srbije povodom obeležavnja 25. godišnjice od osnivanja Konvencije o zaštiti dece, u prostorijama knjižare “Delfi”.

Peta teniserka sveta naglasila je da je oduševljena zrelošću i visokim nivoom svesti osnovaca i srednjoškolaca nekoliko beogradskih skola, koju su oni pokazali tokom radionice u kojoj su govorili o tome kako rešavaju problem nasilja u školi.

“Prijatno sam iznenađena da kod dece postoji tako izražena visoka svest o tome da treba poštovati druge”, istakla je Ivanović.

<!—->

Direktor UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo zahvalio je Ani Ivanović na angažovanju i pomoći.

“Ana je pravi pionir ove akcije. Ona je uvek nalazila vremena da usred sezone dođe i podrži “Školu bez nasilja”. Ana, nastavi da pobeđuješ:”, poručio je Sen Lua.

On je ipak, upozorio da najnovije ankete UNICEF-a pokazuju da su u Srbiji deca u visokom procentu žrtve nasilja u školi i u porodici.

Share Button
TOP