FORGOT YOUR DETAILS?

Tvrđavski most

Slike mlade niške umetnice Jelene Marković, koje je trebalo da „prati“ muzički performans, ipak neće biti izložene večeras na Tvrđavskom mostu, kako je ranije najavljeno. Organizatori su saopštili da je izložba odložena za subotu 30. jun od 20 sati.

Tagged under: ,

Kada 28. juna negde oko 23 časa Narodni muzej u Beogradu otvori vrata za javnost, posetiocima će biti ponuđena stalna postavka na pet hiljada kvadrata i tri nivoa.

fotografija nikola djordjevic

Šarenilo motiva predstavljeno samo crnom i belom bojom na fotografijama koje su delo Nikole Đorđevića, zainteresovani mogu videti na izložbi koja će biti otvorena u nedelju 24. juna od 20 sati u niškoj galeriji “Paris Art”.

Tagged under: , ,

Жан-Пјер РАФАРЕН: „Трампова политика тјера на размишљање о новим геополитичким алијансама. Будућност Европе је повезана са формирањем јаког европског пола унутар стабилне Евроазије, а стабилност треба да почива на односима и сарадњи Француске, Немачке, Русије и Кине“ ПОЛИТИКА Доналда Трампа је таква да водеће европске земље треба да размишљају о новим геополитичким алијансама – изјавио […]

Dejvid Linč skoro nikada ne objašnjava svoje rediteljske ili scenarističke izbore, ali je malčice razotkrio zavesu iza kulisa snimanja “Tvin Piks: Povratak” u knjizi “Room to Dream” (Soba za snove), koja je stigla 19. juna u američke knjižare. U njoj otkriva kako je jednu od inspiracija pronašao u Jugoslaviji.

Knjaževsko-srpski teatar sinoćnim gostovanjem predstave „Vrapčić“ (priča o životu Edit Pjaf) na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu završailo je ovogodišnju sezonu.

Tagged under: ,

STRIP Esterin dnevnik

subota, 23 jun 2018 by

Flavio Rigonat se, izdanjem „Esterin dnevnik“ Rijada Satufa, sa svojom kućom L.O.M. „na velika vrata“ posle višegodišnje pauze ponovo uključio i u stripsko izdavaštvo.

saban bajramovic i esma

Inicijativa Udruženja Veseli Romi i Svetske organizacije Roma, u avgustu bi trebalo da bude i ostvarena jer organizuju festival u čast kralja romske muzike i Nišlije Šabana Bajramovića. Plan je da festival, koji će, kako najavljuju, da okupi muzičare iz Poljske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Srbije, bude održan sredinom avgusta na Letnjoj pozornici.

Velika retrospektivna izložba Marine Abramović biće realizovana sledeće godine u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Ovo je, kako saznajemo, definitivno dogovoreno na večeri čuvene svetske konceptualne umetnice, njenog tima i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

Tagged under: ,

Na poslednjoj aukciji „Madl’arta“ pred letnju pauzu biće ponuđeno blizu 170 umetničkih predmeta.

oslij+kavanje na Trgu u Prokuplju foto lj.m.

Kako bi Prokupčanima svih generacija, ali i posetiocima koji se odluče da leto provedu u ovom gradu učinili boravak zanimljivijim i sa nizom dnevnih dešavanja, Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ od 20. juna organizuje ”Kulturno leto 2018.”. Predstave, koncerti, slikanje na Trgu, samo su deo manifestacije koja će trajati do 14. jula.

mala ida

Predstavu “Cveće male Ide” niški lutkari pretpremijerno će izvesti večeras od 18 sati, dok je premijera zakazana za petak 22. jun od 19 sati, kada će ujedno biti održana i svečana akademija povodom 60 godina rada i stvaralaštva Lutkarskog pozorišta Niš.

TOP