FORGOT YOUR DETAILS?

gluplji-i-tuplji.jpg

U niški bioskop “Kupina” stigla su četiri nova filma – komedija “Gluplji i tuplji”, triler “Pre nego što zaspim”, romantična komedija “Kaži kad” i drama “Smetlište”.

Komemoracija povodom smrti doajena srpskog glumišta Nikole Simića održana je danas na sceni “Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta u prisustvu porodice, mnogobrojnih kolega i prijatelja.

Projekcijama igranog filma “Montevideo, vidimo se ” i dokumentarnog “Jugoslavija” sinoć je u Vankuveru
završen festival srpskog filma.

Danas je nemoral dobio legitimitet, kaže reditelj Marko Manojlović, koji je na Sceni „Mira Trailović“ postavio čuveni Nušićev komad.

Traži se devojčica za ulogu Crvenkape

Thursday, 13 November 2014 by
crvenkapa

Niško Pozorište lutaka organizuje audiciju za ulogu Crvenkape u istomenoj predstavi, a na kasting se mogu prijaviti devojčice koje imaju 9 ili 10 godina.

Moguća rekonstrukcija Kolosa s Rodosa

Thursday, 13 November 2014 by

Naučnici će razmatrati mogućnost rekonstrukcije Kolosa s Rodosa, jednog od sedam svetskih čuda starog sveta, na skupu na tom ostrvu na proleće 2015, rekao je u sredu gradnoačelnik Fotis Hacidijakos.

majkl

U četvrtak, 6. novembra u bioskopu “Kupina” niškoj publici će se nakon projekcije filma “Spomenik Majklu Džeksonu” pokloniti glumačka ekipa ove domaće romantične komedije.

karikatura

Niški pisac Dušan Mijajlović Adski i leskovački pesnik i aforističar Zoran Jovanović ovogodišnji su dobitnici nagrada na konkursu satire i humora “Živojin Pavlović Žikišon 2014” u Paraćinu.

Promovisan roman “Potraga za Aurorom”

Saturday, 08 November 2014 by
knjizveno-vece-pk.jpg

U Narodnom muzeju „Toplice“ predstavljen je najnoviji roman Zorice Milošević Cincarke „Potraga za Aurorom“.

Koncert za dva klavira na NIMUS-u

Friday, 07 November 2014 by
misa i ivan nimus

Četvrte večeri NIMUS-a, u četvrtak, 6. novembra od 20 sati u Koncertno – izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Knaževačkoj ulici publici će se predstaviti niški pijanisti Miša Dacić i Ivan Novaković.

TOP