FORGOT YOUR DETAILS?

Kancelarka Nemačke Angela Merkel prvi put je podržala aktivnosti Rusije u Siriji, prenosi nemački list „Dojče virčafts nahrihten“.

Angela Merkel i Vladimir Putin su sinoć nadomak Berlina razgovarali tri sata. Bio je to prvi bilateralni susret od 2014. godine. Dvoje iskusnih političara ponovo je spojio Donald Tramp, kaže Mihaela Kifner.

hašim tači fb profil

Predsednik Kosova Hašim Tači pozvao je političke lidere Albanaca sa Kosova i juga Srbije da se ujedine oko pripajanja Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, a kosovska opozicija navodi da Tači manipuliše osećanjima Albanaca iz Preševske doline. Premijerka Nemačke Angela Merkel izrekla je odlučno „ne“ bilo kakvoj novoj promeni granica na Balkanu.

Merkelova se konačno oglasila o "granicama na Balkanu"

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u Berlinu da na Balkanu neće biti promena granica i da to „izgleda svaki put mora da se ponavlja“.

Nemačka kancelarka to je izjavila posle sastanka s predsedavajućim Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem.

NATO mora da se fokusira na svoje prisustvo na istočnom krilu alijanse, kako bismo se odbranili od potencijalne ruske agresije, rekla je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Tagged under: , ,

U roku od nekoliko sati nakon što je nemačka kancelarka Angela Merkel postigla kompromis po pitanju migrantske politike sa svojim saveznikom i najoštrijim kritičarem Horstom Zehoferom, pobunile su se Austrija i Italija.

Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je danas da „sudbina“ Evrope zavisi od migrantskog pitanja, uoči samita EU na kome će se to razmatrati.

Tagged under: , ,
Kreće samit EU, Cipras spasava Angelu?

Lideri 28 zemalja članica Evropske unije sastaju se danas u Briselu da bi dogovorili nove mere kojima bi se ograničili dolasci migranata preko Sredozmenog mora.

Nemačka kancelarka Angela Merkel očekuje da će dvodnevni samit spasti njenu kancelarsku poziciju uzdrmanu migrantskog krizom.

Tagged under: , , ,

Nemačka i Italija „ciljaju“ Libiju

ponedeljak, 18 jun 2018 by

Nemačka kancelarka Angela Merkel i italijanski premijer Đuzepe Konte najavili su danas da će narednih nedelja pokušati da pronađu zajedničko rešenje za migrantsku krizu u Evropskoj uniji.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i italijanski premijer Đuzepe Konte najavili su danas da će narednih nedelja pokušati da pronađu zajedničko rešenje za migrantsku krizu u Evropskoj uniji.

Tagged under: ,

Nemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da su se lideri G7 saglasili o tekstu zajedničkog saopštenja sa samita koji će obuhvatati posvećenost trgovinskom okviru zasnovanom na pravilima.

Tagged under:

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas da je u interesu Evrope da Zapadni Balkan bude bezbedan i ekonomski se dobro razvija.

TOP