FORGOT YOUR DETAILS?

Nemačka i Italija „ciljaju“ Libiju

ponedeljak, 18 jun 2018 by

Nemačka kancelarka Angela Merkel i italijanski premijer Đuzepe Konte najavili su danas da će narednih nedelja pokušati da pronađu zajedničko rešenje za migrantsku krizu u Evropskoj uniji.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i italijanski premijer Đuzepe Konte najavili su danas da će narednih nedelja pokušati da pronađu zajedničko rešenje za migrantsku krizu u Evropskoj uniji.

Tagged under: ,

Nemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da su se lideri G7 saglasili o tekstu zajedničkog saopštenja sa samita koji će obuhvatati posvećenost trgovinskom okviru zasnovanom na pravilima.

Tagged under:

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas da je u interesu Evrope da Zapadni Balkan bude bezbedan i ekonomski se dobro razvija.

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da Evropa više ne može da računa na SAD da je „zaštiti“ i da Evropa treba da „uzme sudbinu u svoje ruke“.

Tagged under: , ,

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je u Vašingtonu da trenutni nuklearni sporazum s Iranom nije dovoljan za ograničavanje ambicija Teherana.

Tagged under:

Nemački predsednik Frank Valter-Štajnmajer i kancelarka Angela Merkel oglasili su se povodom napada kombijem u centru Minstera.

Predsednik Frank-Valter Štajnmajer rekao je da su vesti iz Minstera strašne i da se radi o teškom nasilju, preneli su nemački mediji.

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće američkog predsednika Donalda Trampa u Vašingtonu narednih nedelja, navedeno je iz Bele kuće.

Portparol Bele kuće Hogan Gidli nije dao precizan datum posete nemačke kancelarke, a kako je navedeno detalji se još ugovaraju.

Ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer ponovo je izjavio da nemačka istorija i kultura nemaju veze s islamom, nakon što je ranije već poručio je da islam nije deo Nemačke, a nemačka kancelarka Angela Merkel odmah reagovala rečima da građani muslimanske veroispovesti i njihova religija jesu deo Nemačke.

Iako je Angela Merkel u jednom momentu nazvana „mati izbeglica“ zbog ohrabrujućih poruka koje je poslala migrantima sa Bliskog istoka, iz Berlina su u nedelju stigle potpuno drugačije poruke. Ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer rekao je da kada se uvede sistem kvota za prihvat izbeglica oni neće moći da biraju u kojoj će zemlji EU živeti. Oglasio se i nemački ministar saobraćaja Aleksander Dobrint, koji je oštro kritikovao „potpuni neuspeh“ EU u zaštiti svojih spoljnih granica i pozvao na primenu mera za zaustavljanje rekordnog priliva izbeglica.

„Nemačka i druge zapadne evropske sile treba da sarađuju sa Rusijom i SAD kako bi rešile krizu u Siriji“ rekla je danas nemačka kancelarka Angela Merkel.

Tagged under: ,

Angela Merkel optužila je Rusiju da je intervencijom u Ukrajini narušila mir u Evropi koji je uspostavljen nakon Drugog svetskog rata i dodala da nema popuštanja sankcija dok Rusija ne promeni svoju politiku.

TOP