FORGOT YOUR DETAILS?

Nemačka kancelarka Angela Merkel osvojila je simpatije Argentinaca spontanim ponašanjem na samitu G20.

Tagged under: , ,

„Angela Merkel u Briselu se doživljava kao nezvanični lider Evropske unije, kao sidro i jedro EU. U zemljama Zapadnog Balkana vide je kao podršku, inspiraciju i kao mentora. Šta će biti nakon njenog povlačenja“, pita Dojče vele.

I Poljska se povlači?

petak, 02 novembar 2018 by
I Poljska se povlači?

Poljska će se verovatno povući iz sporazuma o migracijama Ujedinjenih nacija, saopštio je poljski premijer Mateuš Moravijecki.

„Vrlo je verovanto da više nećemo biti deo tog globalnog sporazuma“, rekao je Moravijecki tokom konferencije sa nemačkom kancelarkom Angela Merkel, prenosi Rojters.

Nemačka kancelarka Angela Merkel u poseti je poljskoj prestonici Varšavi, nakon poziva poljskih zvaničnika da Nemačka isplati stotine milijardi dolara odštete za postupke nacista tokom Drugog svetskog rata.

Tagged under: , ,

Nemačka kancelarka Angela Merkel koja je najavila povlačenje iz političkog života posle isteka mandata krajem 2021. godine, učinila je „veštu računicu“.

Tagged under: , ,

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da lideri Evropske unije „namerno“ na samitu nisu razmatrali opciju izostanka dogovora o Bregzitu.

Tagged under:

Iza kulisa jedinstva EU i Zapada evropske zemlje, ipak, aktivno kontaktiraju Moskvu. Prema švedskom listu „Svenska dagbladet“, od 2014. godine kada su uvedene sankcije 20 od 28 članica EU je slalo svoje lidere u Moskvu. Bilo je ukupno 40 poseta, što znači da su delegacije nekih zemalja putovale i više puta. Predsednici šest država su se sreli sa predsednikom Putinom, a među premijerima koji su dolazili u Rusiju je i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Nemačka kancelarka Angela Merkel založila se za reorganizaciju spoljne politike Evropske unije i uspostavljanje „rotirajućeg“ Saveta bezbednosti EU, prenosi „Handelsblat“.

Izuzetno je važno da Evropska unija razvije sopstvenu proizvodnju baterijskih ćelija, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Tagged under:

„Dojče vele“: EU se svađa oko Bregzita

četvrtak, 20 septembar 2018 by

Evropska unija se svađa oko Bregzita, navodi „Dojče vele“ u analizi neformalnog samita lidera EU u Salcburgu, ističući da nemačka kancelarka Angela Merkel traži kooperativnost u pregovorima oko Bregzita, dok britanska premijerka Tereza Mej od Evropljana traži ustupke.

Kancelarka Nemačke Angela Merkel prvi put je podržala aktivnosti Rusije u Siriji, prenosi nemački list „Dojče virčafts nahrihten“.

Angela Merkel i Vladimir Putin su sinoć nadomak Berlina razgovarali tri sata. Bio je to prvi bilateralni susret od 2014. godine. Dvoje iskusnih političara ponovo je spojio Donald Tramp, kaže Mihaela Kifner.

TOP