FORGOT YOUR DETAILS?

Bela kuća je objavila danas da ne razmatra da podrži „takozvani referendum“ u istočnom delu Ukrajine koji je podržao predsednik Rusije Vladimir Putin, a nakon sastanka koji je u Helsinkiju imao sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, prenosi AP.

Rusija je tražila još vremena da istraži optužbe SAD da Severna Koreja nelegalno uvozi rafinirane naftne derivate, premašujući kvotu od 500.000 barela godišnje, koliko je dozvoljeno pod sankcijama UN, javlja AP pozivajući se na neimenovane diplomate.

Tagged under: , , ,

O inicijativi kojom bi američka savezna država Kalifornija bila podeljena na tri dela neće biti izjašnjavanja u okviru izbora u novembru ove godine, odlučio je danas Vrhovni sud SAD, prenosi AP.

Tagged under: , ,
U inat Trampu - Iran povećao zalihe uranijuma na 960 tona

Direktor iranske organizacije za atomsku energiju Ali Akbar Salehi izjavio da je Iran obezbedio čak 950 tona zaliha uranijuma.

Salehi je državnoj televiziji danas rekao da je Iran uvezao oko 400 tona uranijuma od 2015, čime je svoje zalihe, koje su do potpisivanja sporazuma iznosile oko 500 tona, povećao na količinu od 900 do 950 tona, prenosi AP.

Tagged under: , , ,
Erdogan pronašao Jildirimu novu funkciju

Turski poslanici izabrali su bivšeg premijera Turske Binalija Jildirima za predsednika parlamenta te zemlje.

Za 62-godišnjeg Jildirima glasalo je 335 poslanika parlamenta koji ima 600 poslaničkih mesta, prenela je agencija AP.

Himna i Hipokratova zakletva u bolnicama svako jutro

Nova egipatska ministarka zdravlja Hala Zajed izdala je dekret kojim se nalaže da se u državnim bolnicama širom zemlje svako jutro preko razglasa intonira himna

Ova odluka izazvala je buru negodovanja i podsmeha na društvenim mrežama, prenosi AP.

Tagged under: , , ,

PEKING – Kineski predsednik Si Đinping obećao je više od 23 milijarde dolara kreditnih linija, zajmova i humanitarne pomoći arapskim zemljama, izveštava agencija AP.

Tagged under: ,
Istorijsko pomirenje Eritreje i Etiopije

Lideri Etiopije i Eritreje sastali su se danas po prvi put nakon 20 godina u eritrejskoj prestonici Asmari, javlja AP.

Novog premijera Etiopije Abija Ahmeda dočekao je na aerodromu predsednik Eritreje Isaja Afverki.

Nemačka deportovala 69 Avganistanaca

Nemačke vlasti saopštile su da su deportovale 69 Avganistanaca čiji su zahtevi za azil odbijeni.

U ranim jutarbnjim satima na aerodrom u Kabulu sleteo je avion koji je iz Minhena prevezao Avganistance, a kako navodi agencija AP to je najveća grupna deportacija koju je organizovala Nemačka.

Tagged under: , ,
SAD: Napadača na redakciju čuvaju da se ne ubije

Osumnjičeni napadač na redakciju lokalnog lista „Kapital gazet“ u Anapolisu, u Merilendu, u kojem je ubijeno pet osoba, stavljen je pod zatvorski nadzor.

To je sudiji Tomasu Prajelu rečeno danas, tokom saslušanja osumnjičenog Džeroda V. Ramosa (38) preko video-bima, prenosi AP.

Tagged under: , , ,

Prvo nebesko telo iz drugog zvezdanog sistema koje je „posetilo“ Sunčev sistem identifikovano je kao kometa, javlja AP.

Tagged under: ,
Kanzas: Vanredno stanje zbog tornada

U Kanzasu je proglašeno vanredno stanje zbog tornada koji je pogodio grad Jureka, u okrugu Grinvud, u kojem je osam ljudi povređeno.

Jureka, koja se nalazi oko 100 kilometara istočno od Vičite, „direktno je pogođena“ tornadom, saopštili su zvaničnici okruga, prenela je agencija AP.

Tagged under: ,
TOP