FORGOT YOUR DETAILS?

Kosovski sud odredio je danas zatvorske kazne dvojici kosovskih Albanaca, u slučaju vezanom za uzimanje ljudskih organa. Prištinski sud danas je osudio bivšeg urologa Ljutfija Dervišija na sedam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 8.000 evra, a uz to, zabranjeno mu je da se bavi lekarskom profesijom dve godine po isteku zatvorske kazne, prenosi AP.

Tagged under: , ,

Zapisnici američkog vazduhoplovstva koje je dobio AP pokazuju da su vojnici kupovali, distribuirali i koristili halucinogeni LSD i druge nelegalne droge koje menjaju svest i da su bili deo „prstena“ koji je mesecima „operisao“ u obezbeđenoj vojnoj bazi u Vajomingu.

Tagged under: , , ,
"Usamljeni mudžahedin" optužen za napad na princa Džordža

Navodni pristalica ekstremističke ID u Britaniji Husnain Rašid optužen da je napravio na internetu „alat za terorizam“ i ohrabrio inapad na princa Džordža (4).

Rašid (32) je vodio onlajn kanal pod nazivom „Usamljeni mudžahedin“, preneo je AP, zbog čega je tužiteljka Anabel Derlo rekla danas porotnicima da je Rašid ohrabrio napade na različite mete, uključujući ubrizgavanje otrova u sladolede u supermarketu i napad na princa Džordža u njegovoj prvoj školi.

Rastu tenzije: Pompeo zapretio Iranu

ponedeljak, 21 maj 2018 by

Državni sekretar SAD Majk Pompeo danas je zapretio Iranu „najsnažnijim sankcijama u istoriji“ ukoliko ne dođe do promene kursa vlade u Teheranu, ali je dodao da je Vašington spreman da ukine sve sankcije i uspostavi pune diplomatske i trgovinske odnose ako Iran napravi „velike promene“, javlja AP.

Tagged under: , ,
Grupe za ljudska prava osudile S.Arabiju zbog hapšenja

Međunarodne grupe za ljudska prava osudile su hapšenja najmanje sedam istaknutih žena koje su se borile za pravo žena da voze automobile.

Među uhapšenima ima i muškaraca koji su se borili za prava žena, navodi AP.

Tagged under: , ,

Predsednik SAD Donald Tramp naredio je da američke zastave budu spuštene na pola koplja u znak „uzvišenog poštovanja“ prema žrtvama današnje pucnjave u školi u teksaškom gradu Santa Fe u kojoj je deset osoba, uglavnom učenika, ubijeno i još deset ljudi ranjeno, prenosi AP.

Tagged under: , ,

Ranjen novinar Al Džazire u Gazi

ponedeljak, 14 maj 2018 by

Televizijska mreža „Al džazira“ saopštila je da je jedan od njenih novinara ranjen tokom protesta u Gazi, povodom otvaranja američke ambasade u Jerusalimu.

Novinara Valea Daduha „ranile su izraelske snage bojevom municijom“, saopštila je mreža, ne pružajući više informacija o stanju novniara, prenosi AP.

Milijarder i bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg upozorio je da su Amerikanci suočeni sa „epidemijom beščašća“ iz Vašingtona.

Blumberg, osnivač i vlasnik istoimenog finansijskog medijskog servisa, rekao je u svom govoru na Univerzitetu Rajs u Teksasu da „neprekidni baraž laži“ i „lažne stvarnosti“ u državnoj politici stvaraju veliku pretnju po američku demokratiju, prenosi AP.

Lovac na naciste i direktor centra „Simon Vizental“ Efraim Zurof izjavio je da je apsolutno nečuveno da austrijske vlasti dozvole održavanje skupa u Blajburgu.

„U Austriji nije dopušteno isticati nacističke simbole, a dozvoljavaju ustaške simbole“, rekao je Zurof za AP.

Tagged under: ,

U naredne dve godine osuđeni za terorizam će izaći iz evropskih zatvora, a kako prenosi AP, radi se o njih 200 koji su u velikoj meri formirali prvi talas džihadista koji su se borili u Siriji i Iraku, „sanjajući o islamskom kalifatu“ koji još nije uspostavljen.

Tagged under: ,

Državni sekretar SAD Majk Pompeo napustio je Severnu Koreju sa trojicom američkih državljana, koji su oslobođeni iz pritvora u toj zemlji.

Oni su oslobođeni uoči predstojećeg susreta lidera SAD i Severne Koreje, Donalda Trampa i Kim Džong Una, a AP je objavio profile trojice Amerikanaca navodeći da su uhapšeni zbog navodnih „subverzivnih aktivnosti, špijunaže i drugih neprijateljskih akcija“.

Tagged under: , , ,

Vlasti u Masačusestu saopštile su da se radnik na benzinskoj stanici u Njuberiju polio benzinom i zapalio se, nakon čega je pokušao da pobegne.

Neidentifikovani 24-godišnji muškarac samog sebe je zapalio u subotu po podne, tokom radnog vremena, saopštila je danas Kancelarija okružnog tužioca u Eseksu, prenosi AP.

Tagged under: ,
TOP