FORGOT YOUR DETAILS?

Smrt Džamala Kašogija nastavlja da visi nad glavama američkog predsednika Donalda Trampa i njegovih saudijskih saveznika.

Tagged under: , , ,

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa dodala je nove odrednice na listu turističkih atrakcija na Kubi koje Amerikanci ne smeju da posećuju.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je njemu važnija odlična saradnja između američke i francuske vojske, nego tvitovi američkog predsednika Donalda Trampa u kojima ga napada šef Bele kuće.

"Pariz je zahtevao da ne dođe do sastanka Putina i Trampa"

Francuska je prilično uporno zahtevala da se odustane od sastanka Vladimira Putina i Donalda Trampa na proslavi kraja 100. godišnjice okončanja I svetskog rata.

To je rekao savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

Nesvakidašnji način najave sankcija Iranu potpuno je zbunio i sledbenike američkog predsenika Donalda Trampa, ali i njegove ljute protivnike. Plakat koji je Tramp objavio na svom zvaničnom Tviter profilu postao je glavna tema na društvenim medijima.

Tagged under: ,
Cezaru Sajoku određen pritvor bez mogućnosti kaucije

Cezaru Sajoku (56), optuženom za slanje poštom 14 improvizovanih cevnih bombi kritičarima Donalda Trampa, određen je danas pritvor bez mogućnosti kaucije.

Protiv Sajoka podignuta je optužnica u pet tačaka, između ostalog za transport i nelegalno slanje eksploziva, pretnje bivšem predsedniku i napad na organe redi. Sajok je uhapšen 26. oktobra.

Tagged under: , ,

Američki ministar odbrane Džejms Matis odobrio je upućivanje vojnika na američko-meksičku granicu, kao podrška nastojanjima predsednika Donalda Trampa da se spreči ulazak ilegalnih miganata iz Centralne Amerike.

VAŠINGTON – Administracija američkog predsednika Donalda Trampa odlučila je da poništi vize ili zabrani ulazak u SAD pojednim zvaničnicima Saudijske Arabije koji se dovode u vezu s ubistvom saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Princ je naručio ubistvo

sreda, 24 oktobar 2018 by

Američki senatori i kongresmeni i to najglasnije iz Republikanske partije optužili su saudijskog princa prestolonaslednika Mohameda bin Salmana da je naredio ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, dok je administracija američkog predsednika Donalda Trampa zadržala opreznije stajalište.

Odbor za pravosuđe američkog Senata podržao je kandidata Donalda Trampa za Vrhovni sud, Breta Kavanoa, bez obzira na optužbe za polno zlostavljanje.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa planira da u narednim danima objavi nove carine na kinesku robu u vrednosti od čak 200 milijardi dolara, navodi „Volstrit žurnal“, pozivajući se na izvore bliske ovom pitanju.

Tagged under:
Tramp o nepotpisanom članku: Sramota, kukavički tekst

Visoki zvaničnik administracije SAD upozorio je na „amoralnost“ i „plahovito“ rukovođenje predsednika Donalda Trampa.

Visoki zvaničnik na to je upozorio u nepotpisanom članku koji je objavio Njujork Tajms.

TOP