FORGOT YOUR DETAILS?

DS: Nadležni da kazne one koji su nasrnuli na Jankovića

DS zatražila je od nadležnih organa da „hitno“ kazne osobe koje su nasrnule na lidera PSG Sašu Jankovića i aktiviste Građanskog bloka 381.

DS je navela da je neophodno utvrditi i po čijem nalogu policija nije sprečila incident.

Tagged under: , ,

Iako Demokratka stranka (DS) neće učestvovati na izborima u Majdanpeku koji se održavaju u nedelju, 2. septembra, njen nekadašnji prvi čovek u ovom gradu Dragan Popović Popa hoće. Međutim, za tu priliku on je obezbedio novi „dres“ – naprednjački.

Fajt! Počasni predsednik SPS traži da obeležje u čast bivšeg šefa SRJ dobije isti tretman kao i memorijal ubijenom premijeru. Od toga nema ništa, poručuju iz DS i Nove

Tagged under: , , ,
DS traži da se izmene Zakona o socijalnoj zaštiti povuku

Demokratska stranka zatražila je danas da se izmene Zakona o socijalnoj zaštiti povuku sa dnevnog reda Skupštine Srbije.

Ta stranka ocenila je da predložene izmene nisu u skladu sa Ustavom Srbije, ni sa me]unarodnim standardima u oblasti socijalne zaštite.

Tagged under: , , ,
zivkovic

U prvoj polovini 2018. godini, prema istraživanju Otvorenog parlamenta, najaktivniji poslanik u Skupštini Srbije sa juga bio je predsednik Nove stranke Zoran Živković sa 105 obraćanja. Prati ga Nišlijka Jelena Žarić Kovačević iz Srpske napredne stranke sa 47 i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić iz Svrljiga sa 42 obraćanja. Najviše ćute Dušan Milisavljević iz DS i Hadži Milorad Stošić iz PUPS.

Tagged under: , , ,
Demokratska stranka

Članovi Demokratske stranke izabrali su Zorana Lutovca za svog novog predsednika, a nakon izbora, u Glavnom odboru ove stranke sedeće i 5 južnjaka. Svoje predstavnike jug će imati i u Predsedništvu, nadzornom i etičkom odboru DS.

Da li gradska vlast želi uvođenje privremenih mera; foto: Gradski odbor DS

S obzirom da je prošlo više od 75 dana od poslednje sednice skupštine grada, kako kaže predsednik gradskog odbora demokratske stranke Miodrag Stanković, cilj gradske vlasti je, ili da se uvedu privremene mere u Nišu ili se čeka krajnji rok da bi se o Aerodromu “Konstantin Veliki” odlučivalo u kasnim večernjim satima.

Đelić: Podrška Leki, hrabrom borcu za demokratiju

Bivši funkcioner Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić podržao je kandidaturu Branislava Lečića za predsednika DS, saopšteno je iz Lečićevog izbornog štaba.

Đelić je u Vladi Zoran Đinđića bio ministar finansija.

zumiranje

Dok potpredsednik Demokratske stranke Branislav Lečić tvrdi da rezultat ove partije na beogradskim lokalnim izborima nije “realno stanje stvari”, predsednik Političkog saveta DS Zoran Lutovac objašnjava da su građani okarakterisali DS kao remetilački faktor ujedinjenja opozicije. U emisiji „Zumiranje“ dvojica demokrata ukrstili su mišljenja o izborima u DS.

Bivši lider DS Dragan Đilas organizovao je, uoči izbora u DS, sastanak s demokratama Branislavom Lečićem, Balšom Božovićem i Slobodanom Milosavljevićem.

Skupština grada

Dok su na sednici niškog parlamenta demokrate tražile smenu glavnog urbaniste Niša zbog stalne izmene planova generalne regulacije, većnik Miloš Milošević optužio je Demokratsku stranku za “kriminalni rad” oko izmene planova za gradnju oko Kliničkog centra 2010. godine. Demokrate tražile izvinjenje ili krivičnu prijavu.

Profesor Dragoslav Šumarac izabran je večeras za v.d. predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke.

TOP