FORGOT YOUR DETAILS?

Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini najavila je da će ministri spoljnih poslova EU razmatrati situaciju na Zapadnom Balknu na narednom sastanku Saveta EU u decembru.

Članice EU podržale sporazum o Bregzitu

ponedeljak, 19 novembar 2018 by
Članice EU podržale sporazum o Bregzitu

Ministri evropskih poslova 27 članica Evropske unije odobrili su nacrt sporazuma o Bregzitu.

To je posle sastanka u Briselu rekao austrijski ministar Gernot Blimel.

Tagged under: , , ,

Hiljade Bugara blokiralo je puteve i nekoliko graničnih prelaza, protestujući zbog visokih cena goriva i niskog životnog standarda u najsiromašnijoj zemlji EU.

Francoski „Alstom“ i nemački „Simens“ ujedinjuju se u gigantsko železničko preduzeće, ali komesarka EU za konkurenciju Margret Vestager nije ubeđena da to treba dozvoliti.

Francuski ministar: Zagovornici Bregzita su lagali glasače

Francuski ministar finansija Bruno le Mer nazvao neke od britanskih političara „lažovima“ koji su naveli narod da misli da je napuštanje EU u njihovom interesu.

Dok britanska premijerka tereza Mej pokušava da spasi svoj predlog za dogovor o razlaz s Evropskom unijom, Le Mer je rekao da je „istina da Bregzit može završiti s noćnom morom“.

Tagged under: , ,

„Srbija nije napredovala“

četvrtak, 15 novembar 2018 by
"Srbija nije napredovala"

Evropska komisija je predala zemljama članicama izveštaj o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24 u procesu pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

Radi se u internom dokumentu koji služi za razmenu mišljenja među članicama EU.

Tagged under: , , ,

Evropski parlament pozdravio je večeras napredak koji je postignut nakon što je Vlada britanskog premijera Tereze Mej podržala nacrt sporazuma o izlasku Londona iz EU.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović uverena je da će evropski put Srbije za pet do sedam godina rezultirati članstvom u EU, nakon čega će krenuti nova etapa razvoja države, što je cilj Vlade Srbije.

Broj radnika iz zemalja EU koji napuštaju Veliku Britaniju dostigao je rekordno visok nivo nekoliko meseci uoči Bregzita, uprkos najvećoj stopi rasta prosečne zarade u toj zemlji u poslednjih 10 godina.

Tagged under: , ,

Ukoliko jedna ili dve države EU napusti sporazum UN o migracijama, to slabi Uniju kao međunarodnog igrača, izjavio je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Tagged under: , , ,

Bivši specijalni izaslanik EU za Kosovo i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Volfgang Petrič izjavio je da je značajno što su Aleksandar Vučić i Hašim Tači, dva ključna lidera sa Balkana, prisustvovali svečanosti povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata u Parizu.

Tagged under: , , ,
TOP