FORGOT YOUR DETAILS?

Severnokorejski čelnik Kim Džong Un toplo je dočekao južnokorejskog predsednika Mun Džae-ina koji je stigao u Pjongjang kako bi raspravljao o denuklearizaciji i službenom završetku Korejskog rata.

Tagged under:

Poljske vlasti objavile su da je 35-godišnji vozač stradao i 18 ljudi povređeno, uključujući četvoro dece, u lančanom sudaru na jugu Poljske.

Tagged under: ,
Šta je "Florens" ostavio iza sebe? FOTO

Najmanje sedam osoba je izgubilo život u naletu oluje Florens, koja je Severnoj i Južnoj Karolini donela gotovo neprestanu kišu, viši nivo voda i jake vetrove.

Posle naleta oluje Florens u Severnoj Karolini i dalje pada obilna kiša, izjavio je guverner te američke savezne države Roj Kuper. „Oni koji misli da ih je oluja zaobišla još se nisu suočili s pretnjom nevremena“, rekao je Kuper i dodao da su neke reke već prelile zbog kiše.

Broj poginulih u incidentu kada je vozač terenskim vozilom udario u pešake na prepunom trgu u Mišuiju, delu kineskog grada Hengjang u pokrajini Hunan, povećan je na 11, dok su 44 osobe povređene.

Tagged under:

Više od deset miliona stanovnika u tri američke države upozoreni su na opasnost od uragana Florens, saopštila je američka Nacionalna meteorološka služba.

Tagged under: ,
Kamion preprečen na auto-putu ka ZG, saobraćaj mili FOTO

Saobraćaj za teretna vozila obustavljen je na deonici auto-puta za Zagreb u smeru ka graničnom prelazu Batrovci zbog preprečenog kamiona.

Kako je saopšteno iz „Puteva Srbije“, teretno vozilo se preprečilo na deonici auto-puta za Zagreb u smeru ka graničnom prelazu Batrovci, između petlji Kuzmin i Adaševci. Putnički saobraćaj se odvija otežano zaustavnom trakom, dok se teretni preusmerava preko petlje Kuzmin i petlje Adaševci.

Tagged under: , , ,

Milion katalonskih separatista okupilo se na ulicama te pokrajine, tražeći nezavisnost od Španije i oslobođenje visokorangiranih zvaničnika iz zatvora.

Tagged under: , ,

Opasan uragan stiže za dva dana FOTO

utorak, 11 septembar 2018 by
Opasan uragan stiže za dva dana FOTO

Uragan Florens će stići do američke atlantske obale kao izuzetno opasan uragan oko četvrtka, predviđaju iz američkog Nacionalnog centra za uragane.

Prema tom centru maksimalna jačina uragana Florens je sada malo oslabila i jačina vetra je blizu je 215 kilometara na sat ali je on i dalje uragan kategorije četiri i očekuje se da će povratiti najveću jačinu vetra za dan dva. Ostaje izuzetno opasan veliki uragan do četvrtka uveče.

Skandal u vrtiću: Slikovnica – "grozote i časna smrt" FOTO

“Nemoj ništa da brineš, tvoja porodica će biti ponosna na tvoju časnu smrt”, jedna je od poruka iz slikovnice koju su dobila deca u vrtiću u Ljukovu.

“Nemoj ništa da brineš, tvoja porodica će biti ponosna na tvoju časnu smrt”. “Znaš da će tvoja smrt pomoći drugima. To je častan čin.” “Mogao bi da budeš oguljen (odran). U proleće zarobljenike žrtvuju u Šipetoteku, bogu mladog bilja. Zarobljenicima oderu kožu i njom pokrivaju kip božanstva.”

Tagged under: , ,
Razorni tajfun odneo 8 života, tanker se zabio u most FOTO

U snažnom tajfun „Džebi“ koji je pogodio zapad Japana poginulo je najmanje osam osoba, dok je više od 200 povređeno.

Tajfun je doneo obilne padavine koje su izazvale poplave na međunarodnom aerodromu Kansai.

Tagged under: , ,
Od Nacionalnog muzeja nije ostalo skoro ništa FOTO

Požar koji je izbio u Nacionalnom muzeju Brazila u potpunosti je progutao eksponate koji su se u njemu nalazili.

U požaru niko nije povređen, a ova ustanova je cenjena po tome što je čuvala eksponate egipatske, starogrčke i rimske umetnosti, ka oi neke od prvih fosila pronađenih u Brazilu, prenosi AP.

Tagged under: , ,
RT: Makron posetio školu, tamo našao ruske agente FOTO

Predsednik Francuske Emanuel Makron posetio je jednu školu u predgrađu Pariza povodom početka nove školske godine.

Tom prilikom fotograf je napravio vrlo interesantan snimak — ispred francuskog predsednika je sedeo učenik sa majicom Svetskog prvenstva u fudbalu koje je održano u Rusiji.

Tagged under: , ,
TOP