FORGOT YOUR DETAILS?

Bioskop “Balkan” je nakon više od osam godina zablistao u punom sjaju na svečanom otvaranju izložbe “20/20” na kojoj je veliki broj posetilaca pratio radove dvadeset mladih vizuelnih umetnika.

Izložba grafika u leskovačkom Muzeju

nedelja, 04 novembar 2018 by
narodni muzej leskovac, novi deo

Grafike prvih generacija studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu moći će da vide Leskovčani na izložbi koja će biti otvorena 1. novembra u 19 sati u Narodnom muzeju. Ulaz je slobodan.

Tagged under: ,

Ciriška galerija „Talberg“ (Thalberg) nastavlja sezonu izložbom „Vladimir Veličković – Radovi na papiru“ koja će biti otvorena danas u 18 časova.

Povodom obeležavanja Dana italijanske savremene umetnosti u Srbiji, u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu 31. oktobra u 18:30h biće otvorena međunarodna izložba „Homo Interior“. Postavka će se sastojati od dela trojice umetnika: Nikole Samorija (Italija), Radenka Milaka (Bosna i Hercegovina) i Dragana Zdravkovića (Srbija). Kustoskinja je Ksenija Samardžija. Izložba će trajati do 30. novembra. Ulaz je slobodan.Izložba „Homo Interior“ povezuje tri različita vizuelna promišljanja, u jedinstvenu postavku. Radovi umetnika koji potiču iz različitih sredina koje su određene tradicijom i geografski bliske, međusobno su povezani kroz intuitivno razumevanje klasičnog slikarskog jezika. Izložba u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu zadržava latinski naziv koji ne zahteva prevod, a koji se istovremeno smatra i mrtvim i univerzalnim, poručuju organizatori.

naivna umetnost

Više od 50 radova rodonačelnika naivne umetnosti moći će da vide i Nišlije na izložbi koja prikazuje uglavnom život i rad u seoskoj sredini, a otvaranje je u subotu 20. oktobra od 19 sati, u Oficirskom domu.

Tagged under: ,
Gordana Kaljalović Odanović izložba

Projekat „Rekonfiguracija pejzaža“ je koncipiran sa namerom da se probudi zaboravljeno – svest o izgubljenom jedinstvu, navodi autorka Gordana Kaljalović Odanović, a publici u Nišu biće predstavljen od 11. do 25. oktobra u „Salonu 77“.

sinagoga

Povodom 150 godina od rođenja sorbonskog đaka, istoričara, arhivista i diplomate akademika Mihaila Gavrilovića, u Nišu će biti održana izložba o njegovom životu i radu. Otvaranje postavke je 16. oktobra u 13 sati u galeriji Sinanoga.

senke nad balkanom

U okviru pratećeg programa 11. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, publika će moći da vidi i kostime iz popularne domaće serije „Senke nad Balkanom“ . Izložba će biti otvorena u sredu, 19. septembra u 17 sati u holu na prizemlju Leskovačkog kulturnog centra.

Tagged under: ,
izlozba Japan

Ljubitelji umetnosti moći će da uživaju u delima mlade Leskovčanke Jane Gligorijević, koja je fotografisala je sve na šta je naišla u Japanu, a koja će svoje fotografije predstaviti publici 3. septembra od 19 sati u galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

slika

Ljubitelji moderne umetnosti, kako kažu organizatori, moći će da pogledaju slikarske radove niške umetnice Danice Milošević, koji će od 29. avgusta biti izloženi u Galeriji “Art 55”.

nemanjici izložba

Autentične replike srednjovekovnih odevnih predmeta, oruđa i oružja iz doba vladavine Nemanjića moći će da vide Leskovčani, na izložbi koja će biti otvorena 29. avgusta u 19 sati u galeriji Narodnog muzeja.

Tagged under: ,

Izložba o Malvini Hofman u Vranju

utorak, 21 avgust 2018 by
Malvina Hofman

Na izložbi koja će biti otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju 23. avgusta prvi put će biti javno prikazani crteži koje je Hofmanova uradila putujući sa ekipom Crvenog krsta po Srbiji 1919. godine, kao i istoriografski fakti u vezi sa njenim aktivnostima za pomoć Srbiji u Velikom ratu, pronađeni u Geti institutu u Los Anđelesu, a Vranje je jedan od 7 gradova u kome će ova postavka biti izložena.

TOP