FORGOT YOUR DETAILS?

slikarstvo, cetkica, boje

Ljubitelji umetnosti, kako kažu organizatori, imaće priliku da vide crteže i slike autora iz Italije i Srbije, koji će biti izloženi u Galeriji “Salon 77” u niškoj Tvrđavi, od 28. juna.

Paviljon u Tvrđavi

Slike u čijem je nastajanju osnovno polazište bila priroda, autora Miljana Stevanovića, biće izložene u Paviljonu u Tvrđavi. Otvaranje je zakazano za utorak 26. jun u 20 sati.

fotografija nikola djordjevic

Šarenilo motiva predstavljeno samo crnom i belom bojom na fotografijama koje su delo Nikole Đorđevića, zainteresovani mogu videti na izložbi koja će biti otvorena u nedelju 24. juna od 20 sati u niškoj galeriji “Paris Art”.

Tagged under: , ,
grafika

Ljubitelji likovne umetnosti, kako kažu organizatori, imaće priliku da vide izložbu grafika petoro umetnika iz Meksika. Izložba će, dodaju, biti otvorena od 21. juna u niškom Oficirskom domu.

Tagged under: ,
klimt

Zaljubljenici u umetnost moći će da pogledaju reprodukcije dela poznatog bečkog umetnika Gustava Klimta na izložbi “Gustav Klimt – preteča moderne”, koja će biti otvorena 21. juna od 13 sati u Leskovačkom kulturnom centru.

pečurke vrganj foto O.R.

Jutrenjem i branjem gljiva u subotu, na obroncima Kalafata, počeće prvi „Dani gljiva“ koji se održavaju u svrljiškom selu Grbavče. Nakon branja, sledi izložba, predavanja i degustacije jela od gljiva i šumskih plodova.

Tagged under: ,
Muzej Vlasotince

Pre početka tradicionalne kulturno-zabavne manifestacije “Leto u Vlasotincu” koja se već 12 godina održava u ovom mestu, građani će od 13. do 21. juna moći da uživaju u koncertima, izložbama i igri kulturno-umetničkih društava, koje će se održati u Zavičajnom muzeju, Kulturnom centru i na Letnjoj pozornici.

edinstvena izližba u Beloj Palanci; foto: I. M.

Crteži, pletene rukotvorine, ukrasne sveće, nakit i drugi umetnički radovi, čiji su autori izbeglice, biće izloženi u Ustanovi kulture Remezijana u Beloj Palanci od utorka 12. juna od 12 sati.

Izložba grafike

Beogradska umetnica mlađe generacije Mina Rakidžić predstaviće se Nišlijama na prvoj samostalnoj izložbi grafika u Galeriji “Salon 77” u Tvrđavi, u četvrtak 7. juna od 20 sati.

Sićevačka klisura

Dela poznatih srpskih slikara nastala tokom kolonije koja ima tradiciju dužu od veka, biće izložena u Paviljonu u Tvrđavi od 8. do 21. maja. Iz Galerije savremene likovne umetnosti kažu da će ljubitelji umetnosti moći da vide dela 25 slikara.

gaf

U holu zgrade Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, od 23. do 27. aprila biće održana izložba grafičkih radova studenata arhitekture. Biće prezentovan 21 najbolji rad iz predmeta Enterijeri.

Tagged under: ,
izlozba slika

Dela akademskog vajara i slikara Nebojše Mitrovića Puša moći će da vide Vlasotinčani na izložbi, koja će, prema najavama organizatora, biti otvorena 20. aprila u galeriji Kulturnog centra na Nešićevom keju.

Tagged under: ,
TOP