FORGOT YOUR DETAILS?

Nemačka je odahnula budući da štrajka javnih službi, koji bi bukvalno paralisao državu, ipak neće biti jer su čelnici sindikata Verdi s poslodavcima uspeli da postignu kompromisni dogovor o povećanju plata za oko 2,3 miliona javnih službenika zaposlenih uglavnom u opštinama, javnom prevozu, školama i vrtićima širom Nemačke.

Tagged under:
Tanjug/AP
Zbog bombe evakuisane i dve bolnice u Paderbornu

Evakuisane su i dve bolnice, univerzitet i nekoliko domova za starije, prenosi portal Euronews.

Kako se navodi, deaktivirana je britanska bomba teška 1,8 tona, svega nedelju dana nakon što je otkrivena u jednoj bašti, na dubini od samo 80 santimetara.

Uklanjanje bombe je značilo da se mora evakuisati oblast u rasponu od 1,5 kilometara od mesta gde je pronađena.

Nemački Crveni krst, vatrogasne službe i policija pomagali su pri evakuaciji građana, a otvorena su i skloništa za vanredne situacije.

Tagged under:

Nemačka policija je saopštila da je u vozilu koje je naletelo na ljude isped jednog bara u Minsteru pronađen „sumnjiv“ predmet.

Tagged under:

Nemački sud doneo je odluku da bivši katalonski lider Karles Pućdemon može da bude pušten iz zatvora uz kauciju.

Državni sud u Šlezvigu saopštio je danas da određuje kauciju u iznosu od 75.000 evra za 55-godišnjeg bivšeg predsednika španske pokrajine Katalonije, prenosi AP.

Tagged under: , ,

Bivši katalonski lider Karles Pućdemon uhapšen je u Nemačkoj po evropskoj poternici, ali još uvek nije izvesno da li će ga nemačko pravosuđe izručiti Madridu.

Takođe, u prvi plan ističu da je Nemačka u obavezi da ispuni evropski nalog za hapšenje koji je izdala Španija, ali i da nemački krivični zakon ne poznaje termin pobuna“ – za šta Španija optužuje Pućdemona.

Tagged under: ,

Nikola Sarkozi može sve da odbacuje kao zaveru svojih političkih protivnika, ali veliki broj afera u koje je on uključen stvara veoma uznemiravajuću sliku.

Tako nemačka štampa piše o “Libijskoj aferi“ bivšeg francuskog predsednika, prenosi Dojče vele.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer želi da kontrole na nemačkoj granici ostanu na neodređeno vreme i budu proširene na sve prelaze, čime bi ta zemlja praktično izašla iz šengenske zone, navode mediji.

Početkom prošle godine, misija OEBS-a u Beču je na listu ubijenih novinara dodala ime Afrima Malićija (Afrim Maliqi), novinara lista „Bujku“. Ubijen je 2. decembra 1998. godine u Prištini, u naselju Sunčev breg, a prema podacima Udruženja novinara Srbije (UNS), istraga o ovom zločinu ne vodi se ni pred nadležnim organima u Beogradu, niti u Prištini.

Tagged under: ,

Nemački sindikati pozvali su na „štrajkove upozorenja“ u javnom sektoru ovog meseca, nakon što su državna i lokalne vlade odbacile njihove zahteve za povećanjem zarada.

Tagged under:

Nemačka: Traže medicinske sestre iz Srbije

nedelja, 13 septembar 2015 by

Nemačka je već dugo otvorena za medicinske radnike iz Srbije, posebno za medicinske tehničare i sestre opšteg i pedijatrijskog smera, ali i za još dvadesetak zanimanja koja su takođe proglašena deficitarnim u ovoj zemlji.

Tagged under:

U prošloj godini se u Nemačku doselilo 1,23 miliona ljudi, piše „Pasauer nojen prese“. To je najveća cifra za poslednjih 20 godina, navodi ovaj list pozivajući se na izveštaj o migraciji nemačke vlade, o kojem će se u četvrtak raspravljati u Berlinu. U poređenju sa 2012. godinom, broj pridošlica je porastao za 150.000.

Tagged under:

„Nema sukoba u policiji zbog Beka“

subota, 10 januar 2015 by

Kriminolog Zlatko Nikolić izjavio je danas da u vrhu policije ne postoji sukob u vezi istrage pokušaja ubistva biznismena Milana Beka već da se radi o medijskim konstrukcijama.

TOP