FORGOT YOUR DETAILS?

"Nemačka i Srbija su u Iraku, šta vam to govori o Srbiji?"

NATO neće govoriti ni Srbiji ni bilo kojoj drugoj zemlji šta da radi kada je reč o izboru bezbednosnih aranžmana.

Pščel je za „Politiku“ rekao da je Srbija odgovorna i stabilna zemlja i naglasio da NATO podržava to što Srbija pokušava da uspostavi dobre odnose sa susedima.

Tagged under: , ,
Nemačka deportovala 69 Avganistanaca

Nemačke vlasti saopštile su da su deportovale 69 Avganistanaca čiji su zahtevi za azil odbijeni.

U ranim jutarbnjim satima na aerodrom u Kabulu sleteo je avion koji je iz Minhena prevezao Avganistance, a kako navodi agencija AP to je najveća grupna deportacija koju je organizovala Nemačka.

Tagged under: , ,

Nemačka i Italija „ciljaju“ Libiju

ponedeljak, 18 jun 2018 by

Nemačka kancelarka Angela Merkel i italijanski premijer Đuzepe Konte najavili su danas da će narednih nedelja pokušati da pronađu zajedničko rešenje za migrantsku krizu u Evropskoj uniji.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer izjavio je danas da je spreman da vraća migrante sa granice, ukoliko razgovori kancelarke Angele Merkel sa drugim državama Evropske unije, krajem ovog meseca, ne donesu rezultate.

Nemačka štampa bavi se namerom Evropske komisije da otvori pristupne pregovore Albanije i Evropske unije, koje Brisel smatra dobrim putem, dok listovi na njih gledaju uglavnom vrlo skeptično, navodi „Dojče vele“ (DW).

Nemačka je odahnula budući da štrajka javnih službi, koji bi bukvalno paralisao državu, ipak neće biti jer su čelnici sindikata Verdi s poslodavcima uspeli da postignu kompromisni dogovor o povećanju plata za oko 2,3 miliona javnih službenika zaposlenih uglavnom u opštinama, javnom prevozu, školama i vrtićima širom Nemačke.

Tagged under:
Tanjug/AP
Zbog bombe evakuisane i dve bolnice u Paderbornu

Evakuisane su i dve bolnice, univerzitet i nekoliko domova za starije, prenosi portal Euronews.

Kako se navodi, deaktivirana je britanska bomba teška 1,8 tona, svega nedelju dana nakon što je otkrivena u jednoj bašti, na dubini od samo 80 santimetara.

Uklanjanje bombe je značilo da se mora evakuisati oblast u rasponu od 1,5 kilometara od mesta gde je pronađena.

Nemački Crveni krst, vatrogasne službe i policija pomagali su pri evakuaciji građana, a otvorena su i skloništa za vanredne situacije.

Tagged under:

Nemačka policija je saopštila da je u vozilu koje je naletelo na ljude isped jednog bara u Minsteru pronađen „sumnjiv“ predmet.

Tagged under:

Nemački sud doneo je odluku da bivši katalonski lider Karles Pućdemon može da bude pušten iz zatvora uz kauciju.

Državni sud u Šlezvigu saopštio je danas da određuje kauciju u iznosu od 75.000 evra za 55-godišnjeg bivšeg predsednika španske pokrajine Katalonije, prenosi AP.

Tagged under: , ,

Bivši katalonski lider Karles Pućdemon uhapšen je u Nemačkoj po evropskoj poternici, ali još uvek nije izvesno da li će ga nemačko pravosuđe izručiti Madridu.

Takođe, u prvi plan ističu da je Nemačka u obavezi da ispuni evropski nalog za hapšenje koji je izdala Španija, ali i da nemački krivični zakon ne poznaje termin pobuna“ – za šta Španija optužuje Pućdemona.

Tagged under: ,

Nikola Sarkozi može sve da odbacuje kao zaveru svojih političkih protivnika, ali veliki broj afera u koje je on uključen stvara veoma uznemiravajuću sliku.

Tako nemačka štampa piše o “Libijskoj aferi“ bivšeg francuskog predsednika, prenosi Dojče vele.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer želi da kontrole na nemačkoj granici ostanu na neodređeno vreme i budu proširene na sve prelaze, čime bi ta zemlja praktično izašla iz šengenske zone, navode mediji.

TOP