FORGOT YOUR DETAILS?

takmicarke-tk-astra-nis,-foto-as

Na Svetskom tehničkom prvenstvu u tekvondou, od 15. do 19. novembra na Tajvanu, Niš će imati predstavnika, jer će trener Tekvondo kluba Astra iz Niša Aleksandar Stamenković kao selektor voditi reprezentaciju Srbije. Prethodnog vikenda takmičari Astre imali su puno uspeha na turniru u Sofiji.

Tagged under: ,

Nišlijka preminula u fabrici „Leoni“

ponedeljak, 12 novembar 2018 by
Hitna pomoć

Jedna od zaposlenih u nemačkoj kompaniji „Leoni“ smeštenoj u Malošištu, kako kažu u Policijskoj upravi Niš, preminula je u krugu fabrike tokom radnog vremena. Kako novinari nezvanično saznaju, ova 45-godišnja žena iz okoline Niške Banje bila je na pauzi u to vreme, a najverovatnije je uzrok smrti srčani udar.

Tagged under: ,
Forum-naprednih-tehnologija;-foto:-JV

U Nišu je počeo Forum naprednih tehnologija na kome će narednih dana obrazovne institucije i privrednici govoriti o potencijalima grada, ali i izazovima sa kojima se suočavaju poslednjih godina. Iako kažu da je „Niš rasadnik novih tehnologija“, organizatori i gosti ističu da kompanijama nedostaje kvalitetan kadar koji bi išao u korak sa razvojem tehnologije.

Tagged under: ,
pruga

Zasad nepoznati muškarac, kako kažu u Policijskoj upravi Niš, poginuo je kada ga je oko 12 sati udario putnički voz na pružnom prelazu kod Niške Banje. Kako novinari nezvanično saznaju, radi se o samoubistvu.

Tagged under: ,
nagrada gipsy kings

Kako bi se decentralizovala kultura, u „Nišvilu“ su odlučili da održe pet koncerata i dve izložbe u beogradskom Sava centru, 2. decembra, a repertoar će predstavljati sve ono što je privuklo najveću pažnju tokom niškog džez festivala ovog leta. Na „Nišvil u Beogradu“ organizatori pozivaju i funkcionere iz prestonice, u nadi da će festival dobiti veću pomoć države.

sajam knjiga beograd

Na upravo otvorenom 63. Sajmu knjiga u Beogradu kao grad gost Niš će u petak 26. oktobra predstaviti svoje celokupno književno stvaralaštvo kroz prezentaciju izdanja niških ustanova i izdavačkih kuća, promociju književnih nagrada i poznatih pisaca.

Tagged under: ,
majmun visi sa kabla

Gnezda od kablova koja uglavnom „prave“ kablovski operateri po Nišu, inspirisala su niške gerilce da u njih „usele“ majmune i rode. Novom akcijom ova „tajna organizacija“ želi da ukaže na problem bandera koje „napadaju“ žice, a traže i odgovor na pitanje da li je to bezbedno za građane.

Tagged under: , ,
Nais Zadar vaterpolo Mitrovic

Bez mnogo muke vaterpolisti Naisa stigli su do druge pobede u Jadranskoj A2 ligi, pošto su sa velikih 15:5 deklasirali Galeb u Makarskoj. Hrvatski tim nije mogao mnogo protiv raspoloženih Nišlija, posebno protiv Đorđa Lekića i Marka Pavičića, koji su postigli po 4 gola.

savez za srbiju lideri

Umesto zakazane pa otkazane tribine Saveza za Srbiju u sali niškog Simfonijskog orkestra, predstavnici ovog novog opozicionog bloka odlučili su se da skup održe na ulici. Plato ispred Tržnog centra “Kalča” u petak od 16:30 vreme je i mesto gde će nacionalni i lokalni lideri razgovarati sa građanima, a zatim krenuti i u šetnju gradom.

Tagged under: ,
hor branko

Dela duhovne muzike niška Crkveno-pevačka družina „Branko“ izvela je u Crkvi Svetog Save u Londonu i Crkvi kneza Lazara u Birmingemu, a pevali su i na liturgiji koju je služio Patrijarh srpski Irinej, na kojoj su prisustvovali i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom princezom Katarinom.

narodno pozorište

Nagrada za najbolju predstavu na Evropskom festivalu putujućih pozorišta u bugarskom gradu Slivnica, otišla je u ruke ansambla niškog Narodnog pozorišta za predstavu “Gospođa ministarka”, po tekstu Branislava Nušića.

kompjuteri

Zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo proganjanje, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u Beogradu je uhapšen čovek iz okoline Niša. On je putem „Fejsbuka“ slao poruke brojnim ženama, tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da im plati kako bi ih ošišao.

Tagged under: ,
TOP