FORGOT YOUR DETAILS?

volonteri

Zbog toga što Ministarstvo sporta i omladine drugu godinu zaredom ne dodeljuje pare sadržaju za mlade Nišvila , kako kažu organizatori ovog džez festivala, ukinuće binu na kojoj nastupaju mladi muzičari i smanjiće broj volontera.

Tagged under: ,
Medicinski fakultet

Američkom donacijom vrednom 400.000 evra, koju je najavio šef Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić, Niš bi trebalo da dobije laboratoriju za genetska istraživanja i HLA tipizaciju, prvu te vrste u Srbiji. Planirano je da bude smeštena na Medicinskom fakultetu, a najavljeni donator je humanitarna organizacija “Spirit of America” iz SAD.

Tagged under: , , ,
salon 77

Prirodne pojave, imaginarna bića, božanstva i misteriozni obredi slovenske mitologije, počivaju na slikama Nišlijke Anite Milić, koja u njih unosi “gotovo dečju radost stvaranja i neicrpnu maštovitost”. Izložba “Slovenska mitologija” biće otvorena u četvrtak, 30. avgusta u „Salonu“ 77 u niškoj Tvrđavi, kažu u Galeriji savremene likovne umetnosti.

Tagged under: ,
rundek koncert

U prepunom dvorištu niške Banovine, pred oko 1.000 ljudi, Darko Rundek i Ekipa izveli su jedinstveni muzičko-scenski performans u trajanju od 2 sata. Uz mnogo igre, emocija i poneku baklju, publika je ispratila “muzičku uigranost” benda i pevala najveće hitove jednog od najboljih muzičara sa prostora bivše Jugoslavije.

boks

Iako nije uspela da odbrani zlato osvojeno prošle godine na Kupu nacija, Nišlijka Nina Stajković domogla se drugog vrednog odličja – ona je proglašena za najbolju domaću bokserku na turniru. Mlada bokserka osvojila je srebrnu medalju na takmičenju održanom u Vrbasu.

Rundek Nišvil

Povodom dve decenije od kultnog albuma “Apokalipso”, prošlog leta Darko Rundek okupio je grupu „Ekipa“ i krenuo sa njima na turneju, koja će se završiti uskoro, nastupima u Nišu, Zrenjaninu i Splitu. Nastup u dvorištu niškog Univerziteta zakazan je za utorak, 28. avgust, od 21 sat.

operacija

Iako se više od mesec dana Klinikom za očne bolesti u Nišu širi virusni keratokonjuktivitis, prema tvrdnjama pacijenata i zaposlenih, nema nikakvog obaveštenja o tome, pa su mnogi građani “poljubili vrata” ove ustanove, jer nisu znali da je ulaz zabranjen. Iz Uprave Kliničkog centra kažu da su obavešteni da ima više obolelih pacijenata, ali da epidemija nije proglašena i da bi trebalo sve da prođe za desetak dana.

Bugarski pasoši zaplenjeni na Gradini

Bugarski blanko pasoši za kućne ljubimce i čipovi sa iglom koji su bili sakriveni u ceradi automobila, zaplenjeni su na ulaznom terminalu Gradina. Prekršaj je otkriven u „audiju“ kojim je upravljala 50-godišnja Nišlijka u društvu još 2 saputnice.

Tagged under: ,
radikali srs

Četvoro odbornika Srpske radikalne stranke pojavilo se na današnjoj sednici niškog parlamenta u majicama na kojima je pisalo “Kosovo je Srbija, nema kompromisa”. Odbornik SRS Nikola Savić navodi da su ovim gestom hteli da podrže “ostanak Kosova i Metohija u sastavu Srbije” i Ustav.

Tagged under: ,

Niš by night

petak, 17 avgust 2018 by

Zahvaljujući „Južnim vestima“, Niš je dugo uspevao da se odupre medijskom mraku koji je prekrio mnoge druge delove Srbije (između ostalog i obližnje Vranje). Sada se mrak nadvio i nad Niš. Ima onih kojima je u mraku najlepše – u njemu se ne vidi ni otimanje aerodroma, ni paljenje automobila, ni nameštenje tendera, ni deložacije penzionera, ni samoubistva i prodaja bubrega očajnih Nišlija koji ne mogu da plate račune za struju. A ni gradonačelnikova pognuta glava.

Tagged under: ,
dejan gavrilović gavra

Niška muzička klupska scena nimalo ne zaostaje za beogradskom, ocenjuje Dejan Gavrilović, na muzičkoj mapi regiona poznat kao di-džej „Funkie Junkie“. Gavrilović je i muzički urednik „Midnight jazz dance“ stejdža, “klaberskog” dela Nišvila, za koji kaže da je prilika da se čuje muzika koja se ne čuje često u Nišu, Srbiji i regionu – “crni plesni zvuk”- džez, džez dens i džez haus.

Tagged under: ,
ekg

Sve lokalne samouprave imaju Savetnika za prava pacijenata, kaže šef Odseka zdravstvene inspekcije Nišavskog okruga Goran Stamenković, a ova institucija, koja treba da pomogne i rešava žalbe građana, ne funkcioniše jedino u Nišu. U prethodnoj godini, kako objašnjava Stamenković, podneta je 71 prekršajna prijava protiv zdrastvenih radnika.

Tagged under: ,
TOP