FORGOT YOUR DETAILS?

Linija između tektonskih ploča proteže se širom planete, i odgovorna je za 90 odsto zemljotresa na svetu.

Tagged under: ,

Ovo je bluz na srpski način

nedelja, 10 jun 2018 by

Petočlana porodica pesnika Rajice Markovića iz Kragujevca kraj s krajem preživljava sa ukupno manje od 100 evra mesečno, ali i pored teške materijalne situacije se ne žale i ne mole za pomoć.

Sedam stotina mališana s Kosova i Metohije, ruku pod ruku, napravili su obruč oko zidina srušene zadužbine cara Dušana, nadomak Prizrena. Bilo je to možda i najveće dečje kolo uz „Oro se vije“, koje se pamti u manastiru Sveti Arhangeli.

Poznato je da se Honduranci prekrste i pomole kad god se približe Međunarodnom aerodromu Tokontin, a svako uspešno sletanje aviona proprate aplauzom.

Tagged under:

Poznata američka turistička izdavačk kuća Lonely Planet, među brojni preporukama destinacija za putovanja koje daje svake godine, nedavno je sastavila i listu Top 10 evropskih destinacija za letnji odmor za 2018. godinu.

Proizvodnja iz meseca u mesec beleži rast, ali daleko je to od dovoljnog. Da bi dostigli nivo prosečne iz 1990. godine trenutni nivo proizvodnje morao bi da bude za 44,2 odsto veći, a ako nastavimo ovim tempom iz tranzicionog jaza izaći ćemo 2026. godine.

Tagged under:

Kreativnost spada u najčešće korišćene atribute našeg vremena. Svi žele da budu kreativni, bilo na Instagramu, Tinderu, ili u prijavi za posao.

Tagged under:

Ovo su 10 najlepših mostova na svetu

nedelja, 22 april 2018 by

Predstavljamo vam 10 najlepših svetskih mostova.

Tagged under:

Plutajući bungalovi prošle godine bili su najčešći izbor turista kada su Maldivi u pitanju. Međutim, ovo turističko mesto dobija novu atrakciju.

Tagged under:

Pušenje nargile sve je popularnije među mladima u Srbiji. Podaci pokazuju da devet odsto mladih između 13 i 15 godina, i to u istom procentu devojčice i dečaci, koristi nargilu. Osim što je zakonom zabranjeno za maloletnike, stručnjaci upozoravaju – sat vremena korišćenja nargila jednak je šteti od 100 popušenih cigareta.

Tagged under:

Decu koju odgajamo oslovljavamo sa sine, ćerko i po nadimcima. Ne razdvajamo ih od naše dece. Najteže je kad odlaze od nas, iako smo svesni da su kod nas samo privremeno, kaže Milojka Novaković.

Tagged under:

Leševi otrovanih zaštićenih ptica i divljih životinja ponovo su pronađeni u njivama u Svilojevu kod Apatina.

Tagged under: ,
TOP