FORGOT YOUR DETAILS?

Vrežinski bazen

Besplatan ulaz danas će biti za kupanje na Vrežinskom bazenu, a kupalište će ubuduće raditi svakog dana osim ponedeljkom i neće moći da se pliva ni kada temperatura bude manja od 23 stepena, kao i kada budu loši vremenski uslovi.

Tagged under: ,
bancarevo-crvena reka

Radovi na asfaltiranju deonice istočnog kraka Koridora 10 kroz Sićevačku klisuru, između Bancareva i Crvene reke, otpočeli su danas, a potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović dala je novi rok za završetak celog Koridora – kraj godine.

bazeni svrljig foto aleksandar kostic

Kupališni kompleks na Sportsko-rekreativnom centru „Pastirište“ od petka je otvoren za kupače. Cene su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, ulaznica košta 100 dinara, a suncobrani i ležaljke mogu se iznajmiti po ceni od po 50 dinara. Besplatan ulaz i ove godine imaće trudnice, invalidi, deca do 7 godina i đaci sa svim peticama.

Tagged under: ,
Dron

Tokom ovog vikenda građani će imati priliku da se upoznaju sa novim tehnologijama, njihovom primenom i mogućnostima, na prvom „Medijana festivalu dronova“ koji se održava na sportskim terenima u Brzom Brodu. Organizatori najavljuju i međunarodno takmičenje sa 20 ekipa iz regiona.

Sinoć oko 22.30 časa došlo do požara u Vojno-tehničkom institutu u Bariču koji se nalazi u blizini fabrike Prva iskra – Namenska.

Tagged under:
capitol park

Moderni tržni centar u kome će se prodavati brendirana domaća i internacionalna garderoba Leskovčani će, kako kažu u kompaniji koja gradi objekat, dobiti na jesen. Radovi na raščišćavanju terena su u toku, a izgradnja konstrukcije, prema rečima investitora, počeće za najviše 3 nedelje. U tržni centar biće uloženo 10 miliona evra, na njegovoj izgradnji radiće oko 500 ljudi, a posao će, nakon otvaranja, dobiti oko 200 Leskovčana.

Tagged under: ,
sićevačka klisura

Desetak fotografa iz Srbije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Bugarske stvaraće narednih dana na centralnim niškim ulicama, kao i u klisuri sela Sićevo, na Međunarodnoj foto-koloniji koja počinje večeras. Organizatori su pripremili i filmsko veče „Omaž Ivi Hadži Zdravkoviću Sosi”, koje će biti održano u četvrtak 17. maja u Regionalnom centru u Nišu, od 18 sati.

Tagged under: ,

Turisti, koji to sebi budu mogli da priušte, od ove godine će moći da posete najpoznatiju brodsku olupinu na svetu – Titanik.

Tagged under:

Obeležavanje 9. maja – Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, počeće danas u 17 časova u Beogradu počasnom artiljerijskom paljbom.

Počasnom paljba biće sa Savske terase na Kalemegdanu, gde će pripadnici Garde Vojske Srbije ispaliti 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa. Sutra će ceremoniju povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom predvoditi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Počinje Nedelja Crvenog krsta u Vranju

ponedeljak, 07 maj 2018 by
crveni krst

Akcije davanja krvi, radionice, takmičenje u pružanju prve pomoći i brojne druge aktivnosti pratiće obeležavanje Nedelje Crvenog krsta koja će se pod sloganima „Svuda za svakoga“ i „Podeli ono što te čini srećnim“, od 8. do 15. maja održati u Vranju.

PROKUPLJE bista rada drainca na brdu hisar iznad prokuplja foto lj.m.

Pesnici iz Toplice, ali i iz svih krajeva Srbije, učestvovaće na 49. književnoj manifestaciji „Drainčevi susreti pesnika“ u Prokuplju. Manifestaciju prate muzičko-scenski nastupi, tribine i književne večeri sve do 8. maja, kada se završava prvi deo manifestacije, a nastavlja se krajem avgusta, takođe u Prokuplju.

rusenje

Desetak objekata duž Bulevara Nikole Pašića biće srušeno kako bi se, kaže gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, ovaj deo puta proširio, a tranzitni saobraćaj preusmerio iz gradskog jezgra.

TOP