FORGOT YOUR DETAILS?

Rusija i SAD nastavljaju da „zveckaju“ oružjem zbog najnovijih navoda o hemijskom napadu u Siriji. Evropska agencija izdala upozorenje na moguće vazdušne udare.

Najpre je je juče stigla vest da je ruskoj crnomorskoj floti naređeno da se vazdušna odbrana te flote stavi u stanje borbene gotovosti i da se pripremi na mogući napad. Kako je saopštilo rusko ministarstvo spoljnih poslova, ruska crnomorska flota „dignuta je na noge“ zbog pokretanja borbenih aviona SAD, koji su krenuli ka Siriji.

Tagged under: ,

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je navode da su sirijske snage koristile hemijsko oružje u napadu na grad Duma u istočnoj Guti u Siriji.

Tagged under:

Rusija je prestala da pomaže u potrazi za argentinskom podmornicom „San Huan“ koja je sa 44 člana posade nestala u južnom delu Atlantskog okeana, saopštila je argentinska mornarica.

Tagged under: ,

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je proglasilo službenika Ambasade Mađarske za personu non grata kao odgovor na proterivanje ruskog diplomate od strane Budimpešte zbog „slučaja Skripalj“, saopštio je ruski spoljnopolitički resor.

Rusija traži da sutra bude sazvana otvorena sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom trovanja u „slučaju Skripalj“.

To je rekao ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja, u obraćanju na sednici SB UN.

Tagged under:

Rusko MSP od međunarodne Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) zatražilo je informacije o istrazi u vezi sa „slučajem Skripalj“.

Lista pitanja uključuje i pitanje koju vrstu pomoći je Velika Britanija tražila od te organizacije i koje procedure su se koristile za prikupljanje uzoraka supstanci od kojih su se otrovali Skripalji.

Rusija će reagovati na mere koje je objavila Tereza Mej protiv naše zemlje pravovremeno, oštro i recipročno, izjavila je novinarima predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko.

Zvanična Moskva negirala je optužbe da ima bilo kakve veze sa trovanjem ruskog špijuna Sergeja Skripala, a ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da Velika Britanija juče odbila Moskvi da dostavi činjenice i dokaze o trovanju i materiji kojom je Skripal otrovan.

Angela Merkel optužila je Rusiju da je intervencijom u Ukrajini narušila mir u Evropi koji je uspostavljen nakon Drugog svetskog rata i dodala da nema popuštanja sankcija dok Rusija ne promeni svoju politiku.

Rusija sprema novi plan vojne odbrane

sreda, 14 januar 2015 by

Rusko Ministarstvo odbrane sastaviće novi plan odbrane u periodu od 2016. do 2020. godine, izjavio je danas ministar odbrane Sergej Šojgu.

„Rusija nije spremna za razgovor“

petak, 02 januar 2015 by

Samo dosledna solidarna reakcija Zapada i sankcije mogu da „zaustave apetit Rusije“, ocenio je šef poljske diplomatije Gžegož Šetina.

„Niko ne želi da uništi i unesreći Rusiju. Ali, Rusi moraju da postanu svesni da jezik diplomatije, vođenja politike, rešavanja sukoba nije jezik karabina, rekao je Šetina poljskoj televiziji TVN24.

Tagged under:

NATO i Rusija gomilaju ubitačno naoružanje na „linijama dodira“ – kao odgovor na pojačano prisustvo Alijanse na ruskim granicima, Moskva je razmestila operativno taktički sistem „Iskander-M“ u Zapadnoj vojnoj oblasti (Kalinjingradska oblast).

Tagged under: ,
TOP