FORGOT YOUR DETAILS?

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je danas uručilo protestnu notu holandskoj ambasadorki u Moskvi Rene Džons-Bos zbog hapšenja i proterivanja ruskih državljana iz Holandije, ocenivši taj incident kao provokaciju.

Pomoćnik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov upozorio je danas SAD da bi stavovi o visokotehnološkom kriminalu, koji su navodno počinile ruske obaveštajne službe, mogle ozbiljno da povećaju tenzije između dve svetske velesile.

Rusija upozorava da bi u Siriji moglo da dođe novih provokacija uz korišćenje hemijskog naoružanja i traži od Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) da ne previdi takve izveštaje, rekao je stalni predstavnik Rusije pri OZHO, Aleksandar Šulgin.

Tagged under: ,

Rusija je jedna od najefikasnijih zemalja kada je reč o borbi protiv terorizma, a primer za to je Sirija, izjavio je zvanični predstavnik Libijske nacionalne armije general Ahmed el Mismari.

Tagged under:

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je partnere članice grupacije BRIKS-a da podrže aplikaciju Moskve da bude domaćin svetske izložbe „Ekspo 2025“ u Jekaterinburgu.

„Rusija razmatra ideju akademika Andreja Saharova o stvaranju supermoćnog torpeda sa nuklearnom bojevom glavom“, rekao je Sputnjiku jedan od tvoraca torpednog oružja u Rusiji Šamilj Alijev.

Rusija je pojačala aktivnost mornarice u međunarodnim vodama blizu Norveške, a njeni vojni kapaciteti izazivaju zabrinutost, izjavio je komandant norveške flote.

Tagged under:

„Kijev mora da učini sve kako bi Rusija ostala zavisna od Ukrajine kada je u pitanju tranzit gasa“, izjavio je poslanik Vrhovne rade Anton Geraščenko.

Rusija i SAD nastavljaju da „zveckaju“ oružjem zbog najnovijih navoda o hemijskom napadu u Siriji. Evropska agencija izdala upozorenje na moguće vazdušne udare.

Najpre je je juče stigla vest da je ruskoj crnomorskoj floti naređeno da se vazdušna odbrana te flote stavi u stanje borbene gotovosti i da se pripremi na mogući napad. Kako je saopštilo rusko ministarstvo spoljnih poslova, ruska crnomorska flota „dignuta je na noge“ zbog pokretanja borbenih aviona SAD, koji su krenuli ka Siriji.

Tagged under: ,

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je navode da su sirijske snage koristile hemijsko oružje u napadu na grad Duma u istočnoj Guti u Siriji.

Tagged under:

Rusija je prestala da pomaže u potrazi za argentinskom podmornicom „San Huan“ koja je sa 44 člana posade nestala u južnom delu Atlantskog okeana, saopštila je argentinska mornarica.

Tagged under: ,

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je proglasilo službenika Ambasade Mađarske za personu non grata kao odgovor na proterivanje ruskog diplomate od strane Budimpešte zbog „slučaja Skripalj“, saopštio je ruski spoljnopolitički resor.

TOP