FORGOT YOUR DETAILS?

Zaštitniku građana se prošle godine obratilo više od 12.000 građana i primljeno je više od 4.000 pritužbi u kojima su građani ukazivali na povredu svojih prava.

Zaštitnik građana uputio je ukupno 799 preporuka, a u 90 odsto slučajeva, organi uprave postupili su po njima, stoji u Redovnom godišnjem izveštaju Zaštitnika građana za 2017. godinu, koji je u četvrtak dostavljen Narodnoj skupštini.

Tagged under:

Rakiju, najviše šljivovicu, solidno proizvodimo i obilno pijemo, ali je, kako pokazuje statistika, izvozimo više nego simbolično. Razlog su objektivni problemi, ali i zablude domaćih proizvođača koji traže cenu za domaću rakiju i tri puta veću od američkog viskija.

Tagged under: ,

Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ u Srbiji je od oktobra 2017. od malih boginja umrlo 10, a obolelo je 3.400 osoba. Većina obolelih (95 odsto) je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa.

Tagged under:

Kinesko naselje Šenžen 1980. godine je proglašeno za jedno od pet specijalnih ekonomskih zona, koje su formirane kao eksperiment za tržišni kapitalizam. Ekonomija je prosto eksplodirala, i postao je jedan od centara cele Azije.

Tagged under: , ,

Nova plastificirana nepersonalizovana Busplus karta košta 250 dinara i namenjena je za vremenske dopune od 90 minuta, ali i za višednevne vožnje u beogradskom gradskom prevozu. Međutim, i sama plastična kartica, bez i jedne uplaćene vožnje, ima cenu i to 40 dinara.

Tagged under: ,

Zašto Tito nije voleo Deda Mraza?

ponedeljak, 12 januar 2015 by

Deda Mraz nije bio poželjan u prvim godinama socijalističke Jugoslavije. „Osuđen“ je kao boljševičko-klerikalna tvorevina.

Tagged under: ,

Retko se odlučujemo da na put krenemo sami. Plašimo se usamljenosti, brinemo se da će troškovi putovanja biti viši ako nemamo sa kime da ih podelimo, ili smo prosto naučeni da „treba da se putuje u društvu“.

Tagged under: ,

Zaštićeni svedok

nedelja, 11 januar 2015 by
Tagged under: , ,

Čuveni časopis Forbs objavio je svoje turističke preporuke za 2015. godinu, a kao tri posebno izdvojene destinacije navode se Crna Gora, Namibija i Litvanija.

Oko 10.000 ljudi iz svih krajeva sveta javilo se na oglas za posao „testera“ za hice iz puške za pejntbol, britanske kompanije „Ju-Kej pejntbol“.

Tagged under: ,

Za reprizu tuče, alkohol, bez udesa

petak, 02 januar 2015 by

U Beogradu protekle noći nije bilo saobraćajnih nesreća ali je bilo intervencija zbog osoba u alkoholisanom stanju i povredjenih u tučama.

U jednom restoranu u Ulici oslobodjenja u Rakovici nekoliko minuta posle dva sata muškarac (23) je zadobio je plitku posekotinu od noža u slabinskom delu ledja.

Tagged under: , ,

Dve nedelje nakon što je na internetu objavljen trejler američke filmske komedije „Intervju“, Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje uputilo je pismo Beloj kući, u kome ga osuđuje kao „ratni čin“!

TOP