FORGOT YOUR DETAILS?

Dorija Regland bila je jedini član porodice Megan Markl koji je prisustvovao njenom venčanju sa britanskim princem Harijem. Ona je za vreme održavanja ceremonije u kapeli svetog Đorđa sve vreme bila sama.

Grčka i Makedonija mogle bi uskoro da okončaju decenijiski spor oko imena, na čemu će ironično Atina moći da zahvali dugogodišnjem neprijatelju, Turskoj.

Tagged under:

Zašto je Evropa mlaka oko Kosova?

nedelja, 01 april 2018 by

Evropska unija bi, kao garant Briselskog sporazuma, morala aktivnije da se uključi u rešavanje odnosa između Beograda i Prištine kako bi se normalizovala situacija, ali i kako bi bili izbegnuti eventualni budući incidenti poput ovonedeljnog upada ROSU na sever KiM i hapšenja Marka Đurića, smatraju sagovornici „Blica“.

Tagged under: ,

Severnokorejski lider Kim Džong Un sastaće se uskoro sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. Zašto je diktator omekašao prema nekadašnjim naljućim protivnicima, objasnili su za magazine „Tajms“ njegovi bivši saradnici.

Mnogi se sećaju čuvenih serija na španskom jeziku koje su bile najgledanije pre desetak godina, a glavne glumice u istim su mahom bile neverovatne lepotice. Neke od njih se više ne bave glumom, druge su i dalje velike zvezde, a kako danas izgledaju saznajte u videu koji je pred vama.

Tagged under:

Zaštitniku građana se prošle godine obratilo više od 12.000 građana i primljeno je više od 4.000 pritužbi u kojima su građani ukazivali na povredu svojih prava.

Zaštitnik građana uputio je ukupno 799 preporuka, a u 90 odsto slučajeva, organi uprave postupili su po njima, stoji u Redovnom godišnjem izveštaju Zaštitnika građana za 2017. godinu, koji je u četvrtak dostavljen Narodnoj skupštini.

Tagged under:

Rakiju, najviše šljivovicu, solidno proizvodimo i obilno pijemo, ali je, kako pokazuje statistika, izvozimo više nego simbolično. Razlog su objektivni problemi, ali i zablude domaćih proizvođača koji traže cenu za domaću rakiju i tri puta veću od američkog viskija.

Tagged under: ,

Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ u Srbiji je od oktobra 2017. od malih boginja umrlo 10, a obolelo je 3.400 osoba. Većina obolelih (95 odsto) je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa.

Tagged under:

Kinesko naselje Šenžen 1980. godine je proglašeno za jedno od pet specijalnih ekonomskih zona, koje su formirane kao eksperiment za tržišni kapitalizam. Ekonomija je prosto eksplodirala, i postao je jedan od centara cele Azije.

Tagged under: , ,

Nova plastificirana nepersonalizovana Busplus karta košta 250 dinara i namenjena je za vremenske dopune od 90 minuta, ali i za višednevne vožnje u beogradskom gradskom prevozu. Međutim, i sama plastična kartica, bez i jedne uplaćene vožnje, ima cenu i to 40 dinara.

Tagged under: ,

Zašto Tito nije voleo Deda Mraza?

ponedeljak, 12 januar 2015 by

Deda Mraz nije bio poželjan u prvim godinama socijalističke Jugoslavije. „Osuđen“ je kao boljševičko-klerikalna tvorevina.

Tagged under: ,

Retko se odlučujemo da na put krenemo sami. Plašimo se usamljenosti, brinemo se da će troškovi putovanja biti viši ako nemamo sa kime da ih podelimo, ili smo prosto naučeni da „treba da se putuje u društvu“.

Tagged under: ,
TOP