FORGOT YOUR DETAILS?

knjige

Kako je izgledalo motorom obići 5 kontinenata, šta motoristi ili oni koji bi želeli da se priključe motoavanturi treba da znaju, Vlasotinčanima će, javljaju organizatori, ispričati bajker Željan Rakela, 17. marta u galeriji Narodne biblioteke “Desanka Maksimović”.

Nais Vasilovski

Razočarenje nakon poraza od Šapca, koji im je oduzeo šansu za plasman u baraž Jadranske A2 lige, vaterpolisti Naisa ostavljaju za sobom i najavljuju novu pobedu. Poslednju utakmicu koju će odigrati na bazenu “Čair” u okviru regionalnog prvenstva, a u kojoj im je rival Valjevo, Nišlije će odigrati u subotu, 17. marta od 20 sati.

Jak vetar obara stabla u Svrljigu

nedelja, 18 mart 2018 by
oboren bor u vrticu svrljig foto d.m.

Nekoliko stabala palo je usled jakog vetra u svrljiškom vrtiću „Poletarac“, a jedno od njih blokiralo je saobraćaj u Ulici Gordane Todorović. Povređenih nema, a pojedina domaćinstva u naselju Saraj su bez struje. Vetar polomio i rampu na putu Niš – Zaječar kroz Svrljig.

Tagged under: ,
hafner

Iako Zakon o javnim preduzećima brani direktorima da istovremeno budu i članovi organa stranke, prvi čovek „Nišstana“ Nenad Hafner obavlja i funkciju potpredsednika Gradskog odbora SPS-a. Dok Hafner tvrdi da je “zamrzao” stranačku funkciju, predsednik Gradskog odbora SPS-a Žarko Ranković kaže da to nije tačno i da Hafner redovno učestvuje na sastancima rukovodstva niških socijalista.

pregled

Iako rak predstavlja drugi po učestalosti uzrok smrti stanovnika Srbije, prema rečima načelnice centra za promociju zdravlja u Leskovcu Vanje Ilić, dolaskom na preventivne preglede, povećava se šansa za rano otkrivanje bolesti, kao i za njeno efikasno izlečenje.

pregled

Iako rak predstavlja drugi po učestalosti uzrok smrti stanovnika Srbije, prema rečima načelnice centra za promociju zdravlja u Leskovcu Vanje Ilić, dolaskom na preventivne preglede, povećava se šansa za rano otkrivanje bolesti, kao i za njeno efikasno izlečenje.

Skupština grada

Dok su na sednici niškog parlamenta demokrate tražile smenu glavnog urbaniste Niša zbog stalne izmene planova generalne regulacije, većnik Miloš Milošević optužio je Demokratsku stranku za “kriminalni rad” oko izmene planova za gradnju oko Kliničkog centra 2010. godine. Demokrate tražile izvinjenje ili krivičnu prijavu.

Izviđači Zimske olimpijske igre

Priliku da se upoznaju sa različitim kulturama iz celog sveta, prisustvuju Zimskim olimpijskim igrama, skijaju i veslaju imalo je dvoje izviđača iz Niša na Omladinskom olimpijskom kampu u Južnoj Koreji.

Tagged under: ,
Glavna autobuska stanica

Glavna autobuska stanica koja godinama “zatvara” Tvrđavu, prema planskim dokumentima koja su usvojena na Gradskom veću, trebalo bi da bude izmeštena iza Duvanske industrije, kao što je i prvobitno najavljeno. Muzička dvorana, namenjena raznim umetničkim dešavanjima, biće na Bulevaru Nemanjića kod bivše garaže “ Niš ekspresa“ , gde će se graditi i “ Delta siti“ .

Opština Medijana

Izveštaji o radu 8 opštinskih komisija i njihovi programi za 2018. podelili su odbornike u Skupštini Medijane. Dok opozicija traži ukidanje tih komisija jer, kako kažu, služe samo za partijsko zapošljavanje, vlast napominje da su one “ispunile zadatak”.

Roditelji u Nišu koji su svoju decu vodili ovih dana na vakcinaciju protiv hepatitisa B, kažu da su ih lekari sa pedijatrije vraćali jer trenutno nema vakcina.

Ovakva iskustva roditelja ne mogu da potvrde u upravi niškog Doma zdravlja, već kažu da nemaju informaciju da li ima vakcina ili nema, pišu „Južne vesti„.

Tagged under: ,

Bez vode Knez Selo

petak, 16 mart 2018 by
voda

Zbog kvara na mreži u Ulici Voje Miloševića, bez vode su žitelji Knez Sela kraj Niša, saopštili su iz JKP Naissus.

TOP