FORGOT YOUR DETAILS?

Staze zdravlja stepenište

Staze koje vode kroz šumu Niške Banje, a kao i lekovita voda doprinose poboljšanju stanja onih koji se njima kreću, dobile su novi izgled – popločane su. Oko njih su postavljene nove klupe, kante, letnjikovci. Rekonstrukcijom takozvanih Staza zdravlja, i ovaj deo Banje je osavremenjen.

Tagged under: ,
Nemanja Radulović

„Bajka“ je naziv jubilarnog albuma proslavljenog i svetski poznatog violiniste iz Niša Nemanje Radulovića. Priča, imaginacija, saradnja sa ljudima koje poštuje i voli, kako kaže, čine muziku na njegovom 10. albumu bajkovitom.

ude Ured

Nije bilo povređenih, već samo materijalne štete, kažu u policiji, u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovali gradski autobus i automobil, na Trgu kralja Aleksandra kod Zgrade ureda u Nišu.

Niš spomenik Kalča i Sremac

Oni koji bi hteli da se upoznaju sa Nišom s kraja 19. veka, mogu da učestvuju u organizovanoj šetnji „Upoznajmo svoje nasleđe: Korakom Sremca i Kalče“, u ponedeljak 19. novembra. Šetnju će voditi profesor Dragan Todorović sa Filozofskog fakulteta u Nišu, a kreće sa platoa kod Kalče.

cvece male ide

Mališani će u niškom Pozorištu lutaka moći da prvi put pogledaju predstavu „Legenda o mesečevoj princezi“ u petak, 23. novembra. Sem ove premijere, na reprertoaru za ovu nedelju su komadi „Mala princeza“ i, u proteklom periodu nagrađivana predstava, „Cveće male Ide“.

Tagged under: ,
Veliki broj turista iz susedne Bugarske

Više od 10.000 posetilaca, po oceni organizatora, prošetalo je kroz špalir od 350 štandova na gastronomskoj manifestaciji “Dani caribrodske šušenice” ovog vikenda u Dimitrovgradu, a svi oni mogli su da uživaju u kvalitetnim ukusima dimljenog svinjskog mesa, ali i drugih tradiconalnih proizvoda sa juga Srbije. Najbolju šušenicu proizvodi Piroćanac.

Tagged under: ,
Policija foto ALEKSANDAR KOSTIC Juzne vesti

U niškom naselju Ledena stena u samom kružnom toku, kažu u policiji, pronađeno je telo 76-godišnjeg muškarca. Kako očevici navode, u pitanju je samoubistvo iz vatrenog oružja.

Tagged under: ,
praistorija

Grnčarija, metalni predmeti i drugi materijal iz doba praistorije, koji je prikupljen na teritoriji Aleksinačke kotline tokom dugogodišnjih istraživanja, biće predstavljeni na izložbi koja se otvara danas u 13 sati u galeriji “Sinagoga”, a trajaće do sredine decembra.

Leskovac i Niš „najbogatiji“ vukovcima

ponedeljak, 19 novembar 2018 by
mala matura

U prošlogodišnjoj generaciji osmaka u Leskovcu je svaki peti đak bio vukovac, što je najveći procenat dobitnika Vukove diplome u Srbiji, dok je na drugom mestu Niš, pokazao je izveštaj o maloj maturi za školsku 2017/18. godinu koji je uradio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Deo Kičeva bez vode

nedelja, 18 novembar 2018 by

Zbog kvara na vodovodnoj mreži, kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću „Naissus“, bez vode će biti oni koji stanuju u Šumadijskoj ulici kod MIN-ove ambulante u Nišu. Najavljuju i da će radovi biti završeni do 15 sati.

Tagged under:
hapšenje

Nakon što je telefonskim pozivima najpre uznemiravao i pretio sugrađaninu, a potom otišao do njegove kuće i demolirao mu automobil, leskovačka policija uhapsila je mladića iz ovog grada.

Festival humora i satire u petak u Leskovcu

nedelja, 18 novembar 2018 by
lkc

Najbolje aforizme, šale i satire Leskovčani će moći da čuju na 3. Festivalu humora i satire koji će se održati u petak, 16. novembra u 19 sati u Leskovačkom kulturnom centru. Ulaz je slobodan.

TOP