FORGOT YOUR DETAILS?

cvece male ide

Mališani će u niškom Pozorištu lutaka moći da prvi put pogledaju predstavu „Legenda o mesečevoj princezi“ u petak, 23. novembra. Sem ove premijere, na reprertoaru za ovu nedelju su komadi „Mala princeza“ i, u proteklom periodu nagrađivana predstava, „Cveće male Ide“.

Tagged under: ,

Ceremonija spuštanja zastave na granici Indije i Pakistana je posebna po mnogo čemu. Svakog dana u isto vreme, dve države, koje su u dugogodišnjem sukobu, na granici prikažu pravi mali spektakl.

Tagged under: , ,
Vetar "oduvao" novogodišnju rasvetu – haos u Kneza Miloša

Jak vetar koji je u ponedeljak ujutru duvao u Beogradu napravio je “pravi mali haos“ u Ulici Kneza Miloša, javila je Prva televizija.

Zbog toga je došlo do velikog zastoja u jednoj od najprometnijih beogradskih ulica.

„Nije bitno koliko si visok, bitno je na kojoj visini igraš!“ poručuju članovi Pokreta malih ljudi Srbije, povodom Svetskog dana osoba izrazito niskog rasta. Četvrti put u Srbiji, a drugu godinu za redom u Somboru, oni će obeležiti ovaj dan, sa ciljem da skrenu pažnju građana na svakodnevne probleme sa kojima se suočavaju.

Tagged under:

Oni su mali, plavi i dobroćudni. Deca ih posebno vole – već generacijama.

Tagged under: ,

Četrdesestih godina prošlog veka, Uakačina je postala popularno spa odredište za bogate Peruance koji su tu tražili spas od reume, artritisa, astme i bronhitisa. Oaza u pustinji u južnom Peruu, koja je desetak minuta udaljena od gradića Ica, odnosno pet sati od glavnog grada Lime, danas je pravi mali raj i turistička atrakcija.

Tagged under: ,
Kalča Vinter posrt mali fudbal

Isključenja, žestoka borba, goleada u drugom poluvremenu, sjajne partije golmana oba tima i preokret gostujućeg Vinter sporta viđeni su u hali “Čair”. Iako je poveo sa 2:0 Klub malog fudbala Kalča izgubio je sa 5:3 u gradskom derbiju Niša, prvom prvoligaškom nakon pauze od dve godine.

Kad Nišavom zaplovi brod

četvrtak, 18 oktobar 2018 by

„Izmaj se, mali, negde što dalje. Šta ti teško? Zamočaj napinjače i narogivače. Idi si“. Džabe mi, ništa ne razume. Sve nekako misli – će si bude. Pa, zbog njega, ni ja ne mogu nigde. Čekam da mu bude bolje.

Tagged under: ,

Ove godine su urednici turističkog magazina “Konde Nast Traveler” podelili rangiranje najboljih gradova u svetu po izboru čitalaca na dva dela. Tako su izabrani najbolji mali i veliki gradovi u svetu.

Po prvi put u Srbiji reklamiraju se biljna sredstva za smirenje za decu i bebe! Na užas farmaceuta, vrlo sugestivne reklame na raznim radio stanicima, ali i na internetu, prosto mame roditelje da mališanima pred polazak u školu ako su pod stresom, daju kapi da ih umire ili ako im beba neprestano plače.

Tagged under: ,
Tagged under: ,
Romi-učenje1;-foto:-Udruženje-Romkinja-Nada

Deca romske nacionalnosti najčešće napuštaju školovanje, te su zbog toga u 4 osnovne škole u Aleksincu prošle godine počeli da koriste interaktivne bukvare, kako bi zainteresovali mališane da uče. Pedagoška asistentkinja Nataša Petrović, koja je prošla obuku i radi sa romskom decom, kaže da oni na drugačiji i interesantniji način uče slova, te da je to motivacija za njih da dolaze na časove.

TOP