FORGOT YOUR DETAILS?

Tagged under: , ,

Film srpskog reditelja Ognjena Glavonića, o vozaču kamiona, kojim tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. prevozi tajnoviti teret s Kosova u Beograd, dobio je nagradu „Zlatna kolica“ za najbolji dugometražni film na upravo završenom Zagreb film festivalu (ZFF).

Francuski predsednik Emanuel Makron sve više okreće leđa američkom kolegi Donaldu Trampu, sa kojim je na početku njihovih mandata imao iznenađujuće dobar odnos.

Bojan Gaćeša, bivši učesnik „Zadruge“ koji je diskvalifikovan nakon što je ispričao monstruoznni vic o Milici Rakić, devojčici nastradaloj u NATO bombardovanju, ponovo je uspeo svojim komentarom da zgrozi javnost.

Tagged under: , ,

NATO nije spreman za pravi rat sa Rusijom

utorak, 06 novembar 2018 by

Izjava šefa međunarodnog vojnog štaba NATO-a general-potpukovnika Jana Bruksa pokazuje da saveznici iz Alijanse nisu spremni za sveobuhvatni rat sa Rusijom, smatra diplomatski izvor u Briselu.

Tagged under:

NATO spreman za dijalog sa Rusijom

sreda, 31 oktobar 2018 by

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je NATO spreman za dijalog sa Rusijom o Sporazumu o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Međutim, Alijansa će preduzeti efikasne mere kako bi nastavila dodatno da osigurava bezbednost svojih saveznika.

Tagged under:

Najveći NATO manevri od kraja Hladnog rata počeli su danas u Norveškoj, uz primenu hipotetičkog scenarija ponovnog uspostavljanja suvereniteta ove skandinavske zemlje nakon napada „fiktivnog agresora“, prenosi AP.

Tagged under: , ,

Makedonski premijer, Zoran Zaev, izjavio je da ustavne promene u toj bivšoj jugoslovenskoj republici još nisu završene, da su uspešno završene neke važne faze tog procesa, te da je uveen da će Makedonija ubrzo postati članica NATO i otvoriti pregovore o ulasku u EU.

Tagged under: , ,
gradski forum

Srbija ima najveću ekonomsku saradnju sa zemljama članicama Evropske unije i NATO pakta, a sa Rusijom samo 5%, navode učesnici Gradskog foruma niškog Media centra o evroatlantskim integracijama. Zato se zalažu da se Srbija vodi maksimumom benefita, a minimumom emocija po ovom pitanju, dodajući da je vojna neutralnost kratkoročno primamljiva ideja, ali ne i dugoročno.

"NATO podržava KBS u sadašnjem mandatu"

NATO podržava KBS u njihovom sadašnjem mandatu, a ako bi se taj mandat promenio, Severnoatlantski savet moraće da preispita nivo angažovanja NATO-a na Kosovu.

To je izjavio neimenovani zvaničnik NATO za Rojters.

Tagged under: , , ,
NATO gradi bazu u Albaniji na "groblju aviona"

Albanska baza u Kučovi, koja je već dugo vremena „groblje aviona“ koji su nekada bili deo avijacije, postaće nova vazduhoplovna baza NATO.

Kako prenosi Rojters, albanski migovi – uglavnom kineske i ruske proizvodnje ne lete još od 2005. godine, dok albanski vazdušni prostor nadgledaju Italija i Grčka.

Tagged under: , ,

Makedonija će naredne sedmice u Briselu početi pregovore za punopravno članstvo u NATO, najavila je Vlada u Skoplju.

Tagged under: , , ,
TOP