FORGOT YOUR DETAILS?

Тајфуни су полетели из румунске базе близу Констанце како би пратили летелице за које се сумња да су били руски “Су-30““, наводи се у саопштењу РАФ о руским „сухојима“ које НАТО назива „фланкер“. RAF Typhoons based in Romania have been launched in response to two suspected Russian Su-30 Flanker aircraft operating near @NATO airspace over […]

Britanski "tajfuni" pratili ruske "suhoje" nad Crnim morem

Britansko kraljevsko vazduhoplovstvo (RAF) objavilo je da su dva borbena mlaznjaka „tajfun“ podignuta iz baze u Rumuniji.

„‘Tajfuni’ su poleteli iz rumunske baze blizu Konstance kako bi pratili letelice za koje se sumnja da su bili ruski ‘Su-30′“, navodi se u saopštenju RAF o ruskim „suhojima“ koje NATO naziva „flanker“.

Tagged under: , , ,

Norveška će biti domaćin većine aktivnosti koje će biti deo velikih vojnih vežba NATO zakazanih za oktobar, a koje će predvoditi Nemačka sa čak 8.000 vojnika.

Tagged under: ,
Zaharova: NATO agresoru kompenzacija, žrtvi ništa

Tužbu zbog bombardovanja osiromašenim uranijom od strane NATO 1999. godine trebalo podneti i ranije.

Zaharaova je izjavila i da ni sada nije kasno, ali i navela da su u nekim zemljama NATO vojnici dobili kompenzacije zbog trovanja osiromašenim uranijumom, a da za žrtve toga nema.

Tagged under: , ,

Ministar odbrane Estonije naredio je obustavu svih vazdušnih vojnih vežbi NATO pakta na teritoriji je države, dok se ne završi istraga o raketi koju je španski avion greškom ispalio tokom manevara.

Tagged under: ,

Crnogorski vojnici ide u NATO misiju

četvrtak, 09 avgust 2018 by
Crnogorski vojnici ide u NATO misiju

U Misiju NATO u Avganistanu biće upućeno 29 pripadnika Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Od 2014. godine kada je završen mandat ISAF misije, crnogorski vojnici angažovani su u misiji Resolute Support, koja broji više od 10.000 vojnika.

Ulazak Gruzije u NATO mogao bi da izazove „užasan konflikt“ i dovede do katastrofalnih posledica, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Tagged under: ,

Avganistan: Ubijena tri NATO vojnika

nedelja, 05 avgust 2018 by

U napadu bombaša-samoubice na istoku Avganistana ubijena su tri NATO vojnika, saopšteno je iz Alijanse.

Tagged under:
"Mene neće da povlače za uši ni SAD, ni EU, niti ko drugi"

Neki koji me kritikuju više vole NATO, nego srpsku vojsku, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je dodao da srpska vojska ne može da bude prisutna sa KiM upravo zbog prisustva NATO, jer bismo time doveli Srbiju u sukob sa vojnom alijansom.

Tagged under: , , ,
"Dovoljno je vojnika NATO za slučaj nemira oko podele KiM"

NATO je veoma, veoma snažan i unutar i izvan Kosova i KFOR ima apsolutno dovoljno vojnika u slučaju nemira u kontekstu pitanja podele Kosova.

To je uzjavio komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju admiral Džejms Fogo tokom boravka na severu Kosova.

Tagged under: , , ,

Komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju admiral Džejms Fogo izjavio je danas, tokom boravka na severu Kosova, da je „NATO veoma, veoma snažan i unutar i izvan Kosova“ i da KFOR ima „apsolutno“ dovoljno vojnika u slučaju nemira u kontekstu pitanja podele Kosova.

Tagged under: , ,
"Novosti": NATO zasipao Srbiju nepoznatim supstancama

Vladinom Koordinacionom telu za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja uskoro će biti dostavljen izveštaj Štaba civilne zaštite za Moravički okrug.

Taj izveštaj, navode „Večernje novosti“, obiluje detaljima vezanim za dejstva NATO avijacije 1999. godine.

TOP