FORGOT YOUR DETAILS?

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, posle podne i uveče i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Tagged under: ,

Viši sud u Beogradu odlučio je da je moguće da se funkcionerima Srpske radikalne stranke Vjerici Radeti i Petru Jojiću sudi u Beogradu, pišu „Večernje novosti“.

Ovaj sud je, posle mesec dana razmatranja propisa, zauzeo stav da su ispunjene zakonske pretpostavke da Srbija od Haškog tribunala, odnosno od Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, preuzme postupak koji se vodi protiv dvoje radikala zbog nepoštovanja Tribunala.

Tagged under: ,

Odavno nas ne iznenađuje kada čujemo ko sve učestvuje u raznim kriminalnim radnjama.

Sumnja se da je droga bila iz Albanije.

Tagged under: ,

Fudbalski klub Totenhem saopštio je danas da očekuje da se napadač Hari Kejn u aprilu vrati treninzima posle povrede.

Tagged under: , ,

Foto: Screenshot

Večita dilema prilikom izbora fakulteta i buduće profesije jeste da li slediti svoje srce bez obzira na to gde vas to može odvesti ili, ipak, racionalno doneti odluku koja će vašoj karijeri dati sigurniji put?

Imamo važnu vest za vas: ne morate da odustanete od svojih snova. Fakultet savremenih umetnosti je mesto gde vaše želje postaju stvarnost.

Predupis u novu klasu je u toku, obezbedite svoje mesto na vreme.

Ne morate da birate između umetničke i profitabilne karijere

Umetnost i profitabilna karijera nisu i ne treba da budu dve suprotstavljene strane. Fakultet savremenih umetnosti nudi obrazovanje sa kojim ćete moći da radite ono što volite a da pritom i dobro zarađujete.

Mesto gde umetnost i tehnologija govore istim jezikom

Fakultet savremenih umetnosti već 20 godina uspešno školuje umetnike koji odgovaraju na sve zahteve modernog doba+. Inovativan pristup nastavi i vrhunski stručnjaci koji su cenjeni profesionalci u svojim profesijama su zaštitni znak FSU. Studenti dizajna imaju mogućnost sticanja priznatih Adobe i Autodesk sertifikata, studenti glume i umetničke produkcije učestvuju u predstavama i raznim proijektima tokom studija, dok mladi vizuelni umetnici imaju mogućnost izlaganja svojih radova u poznatim galerijama sa kojima fakultet ima saradnju. Studiranje na FSU stvoriće od vas moderne umetnike 21. veka, koji su spremni ne samo da menjaju postojeću umetničku scenu nego i da stvaraju novu.

Od umetnika za umetnike – profesori su vrhunski priznati umetnici

Za obrazovanje nove generacije umetnika presudni su njihovi mentori, šefovi klasa i ostali profesori. Predavači na FSU su vrhunski stručnjaci u svojim profesijama, koji su studentima uvek na raspolaganju, usmeravaju njihov umetnički razvoj i oblikuju njihov talenat. Još tokom studiranja, studenti kroz praksu, izložbe i predstave toliko napreduju da im postaju ravnopravne kolege.

Profesori koji vole svoj posao su dobri profesori. Pored toga što prenose svoja znanja i iskustva, oni uživaju i u kreativnom procesu koji dele sa studentima.

Odaberite granu umetnosti u kojoj će vaš talenat doći do izražaja

Na Fakultetu savremenih umetnosti možete birati između šest programa na osnovnim studijama. U skladu sa svojim afinitetima i talentima, izaberite onaj koji će vam pomoći da napravite zapaženu umetničku karijeru: Likovne umetnosti – Slikarstvo, Dramske umetnosti – Gluma, Dizajn enterijera, Grafički dizajn, Dizajn kostima, Menadžment umetničke produkcije i medija.

Ako želite da nastavite da unapređujete svoje akademsko znanje, školovanje možete nastaviti na master i doktorskim studijama na FSU.

Počnite da gradite umetničku karijeru još tokom studija

Najveći problem mladih umetnika posle završenog fakulteta jeste kako da pronađu posao bez ikakvog iskustva. Fakultet savremenih umetnosti iz godine u godinu sa svojim studentima uspešno realizuje veliki broj projekata iz oblasti medija, dizajna, dramskih i likovnih umetnosti i tako im obezbeđuje da karijeru počnu da grade još tokom školovanja, što im kasnije olakšava pronalazak profesionalnog angažmana.

Donesite pravu odluku za budućnost, upišite FSU i postanite umetnik 21. veka.


Da bi mu povećao šanse, vođa radikala tvrdio je da je njegov kandidat ne samo „jedini živi unuk ruskog cara“, nego i potomak Nemanjića

Tagged under: , , ,

Foto: Stevan Ostojić

U prostranom dvorištu ima 6 stolova za koje se može smestiti do 54 gostiju, terasa može da primi 55 odraslih ili 62 dece, a u unutrašnjem delu restorana postoje dve prostorije koje mogu da ugoste do 52 ljudi.

Restoran, osim domaće hrane, ima u ponudi i svoje proizvode kao što su domaći sokovi, pekmezi, ajvari, ali i domaći med i kozji sir. Gazdarica Nana ( Nataša Spasić) je članica Udruženja žena, koje su u ovom kraju poznate kao vrsne kuvarice. Takođe, one izrađuju suvenire koje gosti mogu poneti za uspomenu.

U najbližoj okolini nalazi se crkva Sv. Luke koja je najstarija pravoslavna crkva u celoj Vojvodini, a nastala je polovinom XV veka (ktitor je despot Đurađ Branković). U istoj ulici nalazi se Etno kuća, koja predstavlja važan spomenik kulture navodi Nana.

Posle ručka može se prošetati do reke Save koja je udaljena malo više od kilometra.
Od oktobra „Šanac kod nane“ nudi gulaš od divljači kao specijalitet kuće u šta smo se i sami uverili!

U restoranu se organizuju brojna takmičenja kao što su igranje igre „Ne ljuti se čoveče!“, a na proleće se planira organizacija takmičenja u Etno natpevavanju

Foto: Stevan Ostojic

Foto: Stevan Ostojic

Iranske vlasti pronašle su crnu kutiju u ostacima privatnog turskog aviona koji se srušio u ovoj zemlji tokom leta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prema Istanbulu, javila je danas državna iranska agencija IRNA.

„Vesti“ su pitale i naše zemljake, kako su doživeli najnoviju odluku nemačkog Saveznog upravnog suda i najavu po kojoj će već od leta naredne godine mnogima sa euro 5 i starijim dizel-motorima biti zabranjen ulazak u gusto naseljena gradska područja.

Tagged under: ,

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u drugom kolu Indijan Velsa od Hjeona Čunga posle velike borbe u tri seta. Pogotovo je briljantan bio taj-brjk prvog seta, koji je Srbin dobio posle drame – 11:9.

Povreda je prošlost, Novak Đoković je na novom početku. Posle operacije lakta u Švajcarskoj, naš as će da se vrati na teren u nedelju od 20.45 kada igra meč drugog kola Indijan Velsa protiv Japanca Danijela. Nekadašnji Novakov učenik Nikola Pilić veruje da je nekada prvi reket sveta spreman za najveće napore.

Gnev je došao kasno! Najveći broj vlasnika automobila s manipulisanim podacima o izduvnim gasovima dizel motora koji su u njih ugrađeni, presudu Saveznog upravnog suda u Lajpcigu dočekao je nespremno i pored toga što je većina obavila kontroverzno ažuriranje softvera za koje su se u Folksvagenu – odakle je afera i krenula – „kleli“ da će time i rešiti sve svoje probleme.

Tagged under: ,
TOP