FORGOT YOUR DETAILS?

Oštra reakcija Ambasade SAD zbog glasanja u Interpolu

Otpravnica poslova ambasade SAD u Prištini Kolin Hajlend napisala je na Tviteru da je „izuzetno razočarana“ rezultatom glasanja za članstvo Kosova u Interpolu.

„Sve ovo bilo je zbog veće sigurnosti na Balkanu, Evropi i u svetu. Ovim ishodom svi gubimo. Kosovo bi trebalo da ostane fokusirano na svoju evropsku budućnost i koordinaciju sa svojim saveznicima“, navela je ona.

Tagged under: , , ,

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Kremlj imati odgovor ukoliko se SAD povuku iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF).

Tagged under: ,

„SAD se ponašaju kao okupatori“

nedelja, 18 novembar 2018 by

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder oštro je kritikovao trgovinsku politiku SAD i pozvao je Berlin da potraži druge saveznike.

Tagged under: ,
"SAD još nemaju konačan zaključak o ubistvu Kašogija"

SAD još nisu donele konačan zaključak o tome ko je odgovoran za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija u Istanbulu, saopštio je Stejt department.

Neimenovani zvaničnik SAD rekao je prethodno da su američke obaveštajne službe zaključile da je saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman naredio ubistvo u saudijskom konzulatu u Istanbulu, pošto je to objavio Vašington post. Saudijska vlada je negirala tu tvrdnju.

Tagged under: , ,
Advokat: Asanž neće dobrovoljno putovati u SAD

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž neće dobrovoljno putovati u SAD kako bi se suočio sa optužnicom koja je protiv njega podignuta.

To je izjavio jedan od njegovih advokata i najavio borbu protiv moguće ekstradicije u SAD.

Tagged under: ,

Cene gasa u SAD su porasle za više od 40 odsto i dostigle svoj maksimum od 2014. godine – 125 dolara za 1.000 kubnih metara.

Tagged under: ,

Džulijan Asanž, osnivač Vikiliksa, koji je 2010. objavio brojna tajne američka dokumenta, optužen je u SAD, objavio je Vikiliks.

Tagged under: ,

Nova strategija nacionalne odbrane SAD ne osigurava SAD pobedu nad Rusijom i Kinom, smatraju eksperti dvopartijske komisije za ocenu sadašnje odbrambene američke strategije.

Tagged under: ,

Severna Koreja ima najmanje 13 baza u kojima krije nuklearno oružje spremno za korišćenje i razvija nuklearni program uprkos pregovorima o razoružavanju sa SAD, prenosi „Njujork tajms“, pozivajući se na istraživanje američkog Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS).

Tagged under: , , ,

Stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov upozorio je SAD da ne raspoređuju novo oružje u Evropu, jer to može dovesti do dramatičnih događaja.

Tagged under: ,

Ministarstvo pravde Rusije uputilo je pismo Federalnom sudu Južnog okruga Njujorka, u kojem je podsetilo na svoja prava suverene države i odbilo da prizna jurisdikciju suda u vezi s tužbom Demokratske partije SAD povodom navodnog ruskog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Tagged under: ,

Bivša američka prva dama Mišel Obama otkrila je da je pre 20 godina imala spontani pobačaj i da su ona i bivši američki predsednik Barak Obama začeli svoje dve ćerke veštačkom oplodnjom.

Tagged under: , , ,
TOP