FORGOT YOUR DETAILS?

Trgovinski rat između Amerike i Kine bio bi katastrofa. U slučaju da do njega dođe, odgovor Kine bio bi opravdan i neophodan. Nadamo se da će SAD biti dovoljno mudre da pronađu ispravno rešenje, upozoravaju iz Pekinga.

Tagged under:

Treba imati u vidu i francusku politiku u 20. veku i na početku 21. veka, koja je zasnovana na bliskim odnosima sa Velikom Britanijom i SAD, ocenjuju stručnjaci.

Danas je Dan svetog Patrika, praznik star više od hiljadu godina, a slavi se 17. marta, i to najviše u Irskoj, a poslednjih 50 godina masovne proslave prave se i u SAD.

Tagged under: ,

SAD dele ocenu Velike Britanije da iza napada nervnim agensom na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja stoji Rusija, saopštila je Bela kuća.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da na KiM može da postoj samo jedna oružana sila, a to je KFOR i za Srbiju je to jedino moguće i jedino prihvatljivo.

Komentarišući izjavu američkog zvaničnika Vesa Mičela, koji je u administraciji u Prištini preneo da SAD pružaju podršku formiranju vojske Kosova, Vulin je naveo da je Rezolucija 1244 u tom smislu više nego jasna.

Tagged under: , , ,

Ono što bi više trebalo da brine EU od razmetanja nuklearnim oružjem jeste ogromna konvencionalna sila Rusije koja se razvija na Baltiku, piše „Ekonomist“.

Kako list navodi, Putin je svojim godišnjim obraćanjem naciji i govorom o nuklearnoj raketi neograničenog dometa, koja garantovano može da izbegne američku protivvazdušnu odbranu, dobio naslovnice koje je želeo, iako „nema ničeg novog u tome da Rusija može da uništi SAD nuklearnim oružjem, kao ni naznaka da će se nešto promeniti na tom frontu“.

Tagged under: , ,

SAD u potpunosti veruju u istragu i procenu Ujedinjenog Kraljevstva da je najverovatnije Rusija odgovorna za napad nervnim gasom na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji, navodi se u saopštenju američkog Stejt departmenta.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da koristi svoj autoritet da se poboljša položaj Srba u onim delovima BiH gde vlast čini HDZ BiH.

Tagged under: ,

SAD, Rusija, EU, Japan i Kanada dogovorili se da u narednoj deceniji započnu program izgradnje Mesečeve kružne stanice „Kapije“

Tagged under: , , ,

Vojni analitičar, general-pukovnik u penziji i bivši zamenik načelnika štaba armije SAD Džek Kin izjavio je televiziji „Foks njuz“ da porast prisustva Rusije na Bliskom istoku govori o slabosti rukovodstva SAD.

Tagged under: ,

„Rešavanje sirijske krize može biti ostvareno samo ako Rusija i SAD postignu kompromis“ izjavio je bivši predsjednik Evropske komisije Romano Prodi.

Tagged under: ,

Koga špijuniraju ruski hakeri?

nedelja, 13 septembar 2015 by

Ruski hakeri koriste satelite za pristup poverljivim podacima diplomatskih i vojnih službi SAD i Evrope, piše u izveštaju specijaliste ruskog proizvođača antivirusa „Laboratorije Kasperski“ Stefana Tenase.

Tagged under: ,
TOP