FORGOT YOUR DETAILS?

Predsednik SAD Donald Tramp smatra da novi dokumenti, objavljeni u sklopu istrage o vezama njegovog bivšeg saradnika sa Rusijom, potkrepljuju tvrdnju da je tadašnja vlada SAD špijunirala Trampov izborni štab, piše „Glas Amerike“.

Tagged under: ,
"Hapšenje Ruskinje neprihvatljivo, odmah je osloboditi"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je kao neprihvatljivo hapšenje Ruskinje Marije Butine u SAD,.

Ona je optužena za tajni pokušaj uticaja na američku politiku putem političkih organizacija u korist Rusije.

Čović: Nezahvalna pozicija Vučića, ja to najbolje znam

Bivši vicepremijer Nebojša Čović rekao je za Sputnjik da je susret lidera Rusije i Amerike zadao Donaldu Trampu mnogo muka.

Dodao je i da je izjava o ruskom (ne)mešanju u američke izbore je promenjena pod napadom bivših struktura SAD.

Tagged under: , , ,
"Kina vodi tihu vrstu hladnog rata protiv SAD"

Glavni ekspert CIA za Aziju upozorio je da Kina vodi „tihu vrstu hladnog rata“ protiv SAD.

Kako se navodi, zvanični Peking koristi sve svoje resurse da bi pokušalo da zameni SAD na mestu vodeće sile u svetu.

Tagged under: , , ,

VAŠINGTON – Predsednik SAD Donald Tramp kaže da je spreman da uvede tarife na celokupan uvoz kineske robe u SAD, u vrednosti od 505 milijardi dolara.

Tagged under: ,

Rusija je tražila još vremena da istraži optužbe SAD da Severna Koreja nelegalno uvozi rafinirane naftne derivate, premašujući kvotu od 500.000 barela godišnje, koliko je dozvoljeno pod sankcijama UN, javlja AP pozivajući se na neimenovane diplomate.

Tagged under: , , ,

Crna Gora se neočekivano našla u centru svetske pažnje nakon što je predsednik SAD Donald Tramp upitan da li bi SAD poslala vojnu pomoć toj zemlji u slučaju napada.

Tagged under: , , ,

O inicijativi kojom bi američka savezna država Kalifornija bila podeljena na tri dela neće biti izjašnjavanja u okviru izbora u novembru ove godine, odlučio je danas Vrhovni sud SAD, prenosi AP.

Tagged under: , ,

Samit predsednika Rusije i SAD, Donalda Trampa i Vladimira Putina u Helsinkiju održao se dan nakon Svetskog prvenstva u fudbalu i pa je jedna od tema neizbežno bio i fudbal.

Predsednici Rusije i SAD nisu pokazali ni trunku poštovanja, u prostoriju su ušli kao u bokserski ring, a otkopčali su sakoe kao da se spremaju da se potuku, tvrde stručnjaci za govor tela

Tagged under: , ,

SAD su odbacile zahtev Evropske unije da se na neke od njenih ključnih firmi ne primenjuju sankcije koje su Amerikanci uveli za kompanije koje posluju sa Iranom.

Tagged under: ,
"Podržite vladu u borbi protiv ekonomskih sankcija SAD"

Iranski vođa ajatolah Ali Hamnei pozvao je državne organe da podrže vladu predsednika Hasana Rohanija u borbi protiv ekonomskih sankcija SAD koje su na pomolu.

To se navodi se na njegovom zvaničnom sajtu.

TOP