FORGOT YOUR DETAILS?

Srbija smatra da je nemoguće optužiti Rusiju za trovanje bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije bez ikakvih dokaza, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Julija Skripalj, ćerka bivšeg dvostrukog rusko-britanskog špijuna Sergeja Skripalja, puštena je iz bolnice, javljaju svetski mediji.

Nećaka bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja, Viktorija, zatražila je od britanske premijerke Tereze Mej da ponovo razmotri njen zahtev za izdavanje vize nakon što je prvi odbijen.

Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je danas zahtev za vizu rođaki bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja koji je zajedno sa ćerkom Julijom otrovan nervnim agensom početkom marta u Engleskoj.

Tagged under: ,

Britanska ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Karen Pirs rekla je danas da je ruski zahtev za pristup ćerki bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, Juliji, prosleđen njoj i da čekaju njen odgovor.

Tagged under: ,

Rusko ministarstvo spoljnih poslova uputilo je Britaniji 14, a Francuskoj 10 pitanja u vezi sa trovanjem agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke, na koje Moskva zahteva odgovor.

Moskva će na proterivanje diplomata iz više od 20 zemalja odgovoriti istom merom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Moskva je u četvrtak saopštila da će proterati 60 američkih diplomata s obzirom na to da će Amerikanci prognati isti broj Rusa u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom koja optužuje Rusiju za napad na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja.

BEČ – Ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel istakla je da Austrija ne namerava da proteruje ruske diplomate čak i da ima dokaza da je Moskva umešana u trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji.

Irska, Belgija i Moldavija pridružile su se zapadnim zemljama, koje su odlučile da proteraju ruske diplomate zbog optužbi za napad nervnim agensom na bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji.

Posle Velike Britanije, i američki predsednik Donald Tramp je naložio da se iz SAD protera 60 ruskih diplomata, kao i da se zatvori ruski konzulat u Sijetlu zbog trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

Američki predsednik Donald Tramp naložio je danas da se iz SAD protera 60 ruskih diplomata, kao i da se zatvori ruski konzulat u Sijetluzbog trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

Optužbe Britanije da Moskva stoji iza trovanja bivšeg ruskog dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Engleskoj „na ivici su banditizma“.

„Mi kažemo da je ovo nešto neviđeno i što se, možda, graniči sa banditizmom. Šta stoji iza toga? Da li su to unutrašnji problemi Britanije ili problemi vezani za saradnju te zemlje sa njenim saveznicima, ili pak nešto treće? Čini se da se nas to ne tiče“, rekao je Peskov za NTV stanicu, prenose RIA Novosti.

Tagged under: ,
TOP