FORGOT YOUR DETAILS?

Mnogo laži u dva minuta

ponedeljak, 17 septembar 2018 by

Dvojica osumnjičenih navodnih ruskih obaveštajaca vojne obaveštajne službe GRU, Aleksandar Petrov i Ruslan Baširov, pojavili su se na ruskoj televiziji RT kako bi u razgovoru s glavnom urednicom ponudili objašnjenje otkud oni u Salsberiju na dan trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije 4. marta ove godine

Lekari koji su lečili bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegovu kćerku od trovanja nervnim agensom „novičok“, izjavili su da ne znaju kakvo će biti njihovo zdravlje u budućnosti.

Tagged under:
Roman Abramovič u problemu zbog politike i špijuna?

Milijarderu Romanu Abramoviču, 13. najbogatijem čoveku u Britaniji, istekla je viza koja se dodeljuje investitorima.

BBC navodi da mu obnavljanje vize traje duže nego uobičajeno i podseća da se ovo dešava tokom povećanih diplomatskih napetosti između Londona i Moskve nakon trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Solzberiju 4. marta.

Rusija negira svoj program o hemijskom oružju, a za to vreme na površinu izlaze novi detalji oko trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja.

“Cilj je bio proizvodnja mnogo moćnije supstance od nervnog agensa VX, čak i do deset puta. Mi smo to i uradili“, tvrdi 71-godišnji Uglev.

Srbija smatra da je nemoguće optužiti Rusiju za trovanje bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije bez ikakvih dokaza, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Julija Skripalj, ćerka bivšeg dvostrukog rusko-britanskog špijuna Sergeja Skripalja, puštena je iz bolnice, javljaju svetski mediji.

Nećaka bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja, Viktorija, zatražila je od britanske premijerke Tereze Mej da ponovo razmotri njen zahtev za izdavanje vize nakon što je prvi odbijen.

Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je danas zahtev za vizu rođaki bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja koji je zajedno sa ćerkom Julijom otrovan nervnim agensom početkom marta u Engleskoj.

Tagged under: ,

Britanska ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Karen Pirs rekla je danas da je ruski zahtev za pristup ćerki bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, Juliji, prosleđen njoj i da čekaju njen odgovor.

Tagged under: ,

Rusko ministarstvo spoljnih poslova uputilo je Britaniji 14, a Francuskoj 10 pitanja u vezi sa trovanjem agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke, na koje Moskva zahteva odgovor.

Moskva će na proterivanje diplomata iz više od 20 zemalja odgovoriti istom merom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Moskva je u četvrtak saopštila da će proterati 60 američkih diplomata s obzirom na to da će Amerikanci prognati isti broj Rusa u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom koja optužuje Rusiju za napad na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja.

BEČ – Ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel istakla je da Austrija ne namerava da proteruje ruske diplomate čak i da ima dokaza da je Moskva umešana u trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji.

TOP