FORGOT YOUR DETAILS?

SEUL – Predsednik vladajuće južnokorejske Demokratske partije Li He-čan izjavio je danas da je čuo da se papa Franja nada poseti Severnoj Koreji na proleće naredne godine.

Tagged under: ,

Ministarstvo spoljnih poslova Kine izrazilo je danas „ozbiljnu zabrinutost“ u vezi s američkim komentarima o Severnoj Koreji, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp otkazao putovanje šefa Stejt departmenta Majka Pompea u Pjongjang i delimično optužio Kinu za manjak napretka u pregovorima o denuklearizaciji, prenosi Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine izrazilo je danas „ozbiljnu zabrinutost“ u vezi s američkim komentarima o Severnoj Koreji, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp otkazao putovanje šefa Stejt departmenta Majka Pompea u Pjongjang i delimično optužio Kinu za manjak napretka u pregovorima o denuklearizaciji.

Severna Koreja je fantastična zemlja. Uglavnom u svetu ne razumeju uopšte u čemu je njihov problem. To je jedno od bitnijih geostrateških pitanja koje postoji u svetu i sve što se tamo događa uglavnom je povezano sa geostrateškom i političkim trkom između Kine i SAD. Severna Koreja je žrtva tog takmičenja, čak i zatvorenik. Ta vlast u Severnoj Koreji je u velikoj meri posledica tog odnosa između dve velesile, rekao je Ivan Jani Novak, član kultne slovenačke grupe „Lajbah“, pred koncert i projekciju filma „Liberation day” u Nišu.

Matis: Sve je tiho u Severnoj Koreji uoči samita

Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je da nema naznaka da je severnokorejska vojska u stanju povišene pripravnosti uoči samite.

On je rekao da ne očekuje da će Tramp i Kim razgovarati o smanjenju broja američkih vojnika u Južnoj Koreji – kojih trenutno ima 28.000.

Tagged under: ,

Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je danas da nema naznaka da je severnokorejska vojska u stanju povišene pripravnosti uoči sutrašnjeg samita predsednika SAD Donalda Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong-una u Singapuru.

Tagged under: ,

Predsednik SAD Donald Tramp je rekao da SAD „neće biti izigrane“ kada dođe do mirovnih pregovora sa Severnom Korejom.

Nekoliko sati ranije, Kim Džong Un je postao prvi;severnokorejski lider koji je prešao demarkacionu liniju između dve Koreje, i sastao se s predsednikom Južne Koreje Mun Džae-inom.

10. Amerika je započela korejski rat

Korejski rat je i dan danas jedna od najaktuelnijih tema u Severnoj Koreji. Prema njihovim medijima, Amerika je iz čista mira napala i zauzela Južnu Koreju, te krenula u pohod i na Severnu. Međutim, Kim Il-Sung je herojski odbranio svoju državu, a tamošnji mediji i dalje upozoravaju svoje građane da će ih američka vojska ubiti ako probaju da pređu granicu.

9. Čudo na rođenju Kim Džong-Ila

Prema oficijalnoj biografiji Kim Džong-Ila, on se rodio na najsvetijoj planini u Koreji zvanoj Baekdu u okviru tajnog vojnog kampa tokom japanske okupacije Koreje. U trenutku njegovog rođenja, nova zvezda se formirala na nebu, a godišnje doba se odmah promenilo iz zime u proleće te se na nebu pojavila i dupla duga. Međutim, prema zvaničnim podacima, Kim se rodio 1941. godine u sibirskom selu Vajatskoje.

8. Kim Džong-Il je modna ikona

U 2010. godini u severno-korejskim medijima, Kim Džong-Ilova odeća je potpuno oduševila svet i on je ubrzo postao globalna modna ikona.

7. Kim Džong-Il je obožavan, a Severnoj Koreji zavidi čitav svet

Kako javljaju tamošnji mediji, Kim Džong-Il je bio najvoljeniji vladar na celom svetu i njegov rođendan je slavljen u brojnim državama. Severnoj Koreji takođe svi zavide, jer ima najkvalitetniju stopu života.

PROČITAJTE JOŠ:

BRUKA I SRAMOTA: Razotkrivene seksualne prljavštine britanske vlade iz vremena Maragret Tačer!

EKSCENTRIČNO ILI ZA DIVLJENJE!? Sama se porodila carskim rezom, dobila blizance!

GRČKI HARI POTER: Ako ovaj čovek pobedi na izborima, EU će se promeniti ZAUVEK!

6. Kim Džong-Il je izmislio hamburger

S obzirom da ljudi u Severnoj Koreji nemaju dodira sa spoljnim svetom, nije bilo teško plasirati informaciju da je upravo Kim Džong-Il izmislio hamburger, te je otvorio i fabriku koja se bavi proizvodnjom istog.

5. Kim Džong-Il je najbolji golfer i kuglaš na svetu

Prema zvaničnim podatcima Severne Koreje iz 1994. godine, Kim Džong-Il je uspeo da za jednu partiju golfa ubaci pet puta lopticu iz prvog udarca i to prvi put kad je igrao golf. Takođe, kad je prvi put kuglao on je uspeo svaki put da poruši sve čunjeve.

4. Kim Džong-Il može da kontroliše vreme

Bivši vođa Severne Koreje je osoba koja ne pripada ovom svetu, ako niste znali. U njegovoj biografiji se navodi kako on ne koristi toalet jer zapravo i ne vrši nuždu. On je takođe mogao da kontroliše i vreme, prema njegovom raspoloženju.

3. Kim Džong-Il je izlečio ljude patuljastog rasta

Prilikom posete festivala mladih studenata 1989. godine, Kim Džong-Il je slučajno pronašao lek, kojim je uspeo da izleči ljude patuljastog rasta. Tužna istina je da ih je tadašnji lider Severne Koreje deportovao iz zemlje.

2. Kim Džong-Il je bio neverovatno talentovan

Prema zvaničnim podacima Severne Koreje, Kim Džong-Il je naučio da hoda nakon tri nedelje života, a samo nekoliko dana kasnije je naučio i da priča. Tokom školovanja je napisao preko 1.500 knjiga, uključujući i šest opera.

1. Internet je zabranjen da bi se zaštitili od Amerike

U Severnoj Koreji, internet je dozvoljen samo vladinim zvaničnicima, dok je narodu zabranjen kako bi se zaštitili od laži i uticaja Amerike i njenih partnera.

Provera ljudskih prava u S. Koreji

subota, 06 decembar 2014 by

Deset od 15 članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih ancija tražilo je da se u program tog tela stavi situacija s ljudskim pravima u Severnoj Koreji.

U pismu koje je danas predato trenutno predsedavajućoj zemlji Saveta bezbednosti, navodi se da kršenje ljudskih prava u Severnoj Koreji „preti da destabilizuje region“.

TOP