FORGOT YOUR DETAILS?

Jedna od žrtava seksualnog uznemiravanja predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke juče je uzela ispisnicu iz Srpske napredne stranke, saznaje „Blic“.

Tagged under: ,

SNS isključio Sanju Stajić

utorak, 12 jun 2018 by
Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima

Aktuelna predsednica Skupštine Merošine i bivša predsednica te Opštine Sanja Stajić isključena je iz Srpske napredne stranke jer „nije prošla stranačku kontrolu“, navodi se na sajtu naprednjaka. Međutim, Stajićeva tvrdi da je niko iz stranke nije obavestio o tome.

SNS isključio Sanju Stajić

ponedeljak, 11 jun 2018 by
Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima

Aktuelna predsednica Skupštine Merošine i bivša predsednica te Opštine Sanja Stajić isključena je iz Srpske napredne stranke jer „nije prošla stranačku kontrolu“, navodi se na sajtu naprednjaka. Međutim, Stajićeva tvrdi da je niko iz stranke nije obavestio o tome.

Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima

Iako se spekuliše da je bivša predsednica Opštine Merošina, a sadašnja predsednica Skupštine Sanja Stajić već izbačena iz Srpske napredne stranke, ona negira takvu tvrdnju i kaže da nikakvo rešenje od stranke nije dobila. Poverenik SNS u Merošini Saša Jovanović kaže da ne zna koja je politička sudbina Stajićeve i kaže da će se više znati posle sastanka Izvršnog odbora SNS u četvrtak, u Novom Sadu.

zoran jozic foto lj.m.

Iako je pre samo nekoliko dana napustio SNS sa još 10 odbornika koji su istupili iz odborničke grupe, a na sednici Skupštine mu je novoformirana većina dala podršku kao predsedniku Opštine Blace, prvi čovek ove male opštine u Topličkom kraju – Zoran Jozić, kako je sam potvrdio „Južnim vestima“, podneće ostavku na tu funkcije. Da li se radi o disciplinovanju ili o kompromisu sa ljudima iz vrha SNS-a, Jozić nije želeo da komentariše.

Tagged under: , ,
zoran stojković

Zbog “ličnih razloga”, kako se navodi u saopštenju Opštine Crveni Krst, dosadašnji predsednik Skupštine ove opštine Zoran Stojković podneo je ostavku na tu funkciju. Umesto njega, dodaju, u fotelju predsedavajućeg parlamentom seo je Dragan Stanković, poverenik lokalnog odbora SNS.

Sada već bivši odbornici SNS iz Blaca, njih 10, napustili su redove te stranke nezadovoljni, kako kažu, stanjem u Povereništvu na čijem čelu je narodni poslanik Darko Laketić. Oni su formirali posebnu odborničku grupu koja podržava predsednika Opštine Zorana Jozića, koji je takođe istupio iz SNS-a. Naprednjaci sada imaju 5, od ukupno 25 odbornika u lokalnoj Skupštini, a čiju je smenu je nedavno naložila Agencija za borbu protiv korupcije.

Tagged under: , ,
1 Zoran Jozic Blace foto lj.m.

Od 15 odbornika koji su danas prisustvovali redovnoj sednici Skupštine, njih 14 je podržalo aktuelnog predsednika Opštine Zorana Jozića, pa će on i nadalje obavljati tu funkciju. Pored desetoro odbornika koji su sa njim nedavno napustili odborničku grupu SNS-a i oformili novu, čime je SNS praktično i izgubio vlast u Blacu, podršku Joziću pružili su i odbornici Tadićevog SDS-a.

Ana Brnabić

„Ne postoji ništa loše u tome da se konsultujete sa ljudima za koje mislite da neke stvari znaju bolje i da su ih radili na pravi način. Ja nisam najpametnija na svetu, pa tačno da sam predsednica SNS, ne bih bila najpametnija na svetu“ navela je premijerka Ana Brnabić u emisiji „Kvaka 23“, odgovarajući na pitanja o odnosu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

nova stranka

Zbog, kako kaže predsednica Gradskog odbora Nove stranke u Nišu Marija Blagojević, kupovine vremena i zbijanja naprednjačkih redova, vladajuća većina u Nišu namerno blokira rad gradske Skupštine. Kaže i da su odnosi unutar SNS narušeni panikom usled neuspelog pokušaja “najsramnije otimačine u istoriji naprednjačke vlasti u Nišu”, otimanja aerodroma.

Tagged under: , ,
glisic

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za proteste u Nišu krivio opoziciju i strani faktor, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić negira Vučića i tvrdi da su problem sa Aerodromom “Konstantin Veliki” i protestima napravili niški naprednjaci. Najavio je i isključenja tih ljudi iz niškog SNS, ali i dalje se ne zna ko su oni..

Zvezdan i Banđur, foto SNS

Poslednjih nedelja funkcioneri i članovi Srpske napredne stranke u Nišu, uniformisani majicama sa natpisom Aleksandar Vučić, kose, farbaju i sređuju javne površine, vrtiće i groblja. Poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović kaže da javna komunalna preduzeća nemaju dovoljno kapaciteta, kao i da ih građani pozivaju da im sređuju zelenilo, a upućuje apel i drugim strankama da se uključe.

TOP