FORGOT YOUR DETAILS?

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan dogovorili su da se duž kontakt-linije u Idlibu između oružane opozicije i sirijske vojske formira demilitarizovana zona.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je da bi ofanziva sirijske vlade u regionu Idlib mogla da izazove humanitarne i bezbednosne rizike po Tursku, Evropu i šire, i poručio da bi ceo svet mogao da plati cenu ako međunarodna zajednica ne preduzme akciju s tim u vezi.

Tagged under: ,

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da njegova zemlja ne namerava da od bilo koga traži dozvolu za kupovinu raketnih odbrambenih sistema S-400 od Rusije.

Tagged under: ,

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je izjavio da sadašnji nivo vrednosti turske valute lire i oscilacije u kursu ne mogu logično da se objasne, i ponovio da nedavni pad njene vrednosti pokazuje zaveru protiv Turske.

Tagged under:

Erdogan: SAD neučtivi prema Turskoj

subota, 04 avgust 2018 by

„Potezi koje su preduzele SAD prema Turskoj, povodom sveštenika Endru Bransona, nisu prikladni za strateškog partnera i „neučtivi su“ prema Turskoj“, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Tagged under: , ,

Imenovanjem svog zeta za novog ministra finansija, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izazvao je novu rundu propadanja nacionalne valute, lire.

Tagged under: , ,
U ponedeljak inauguracija Erdogana, prisustvuje i Vučić

Redžep Tajip Erdogan sutra polaže zakletvu kao predsednik Turske, nakon što je pre dve nedelje ponovo izabran na taj položaj.

Ceremoniji inauguracije predsednika Turske prisustvovaće oko 40 šefova stranih država i vlada, među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema još nezvaničnim rezultatima vanrednih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Turskoj, Redžep Tajip Erdogan je osvojio 52,6 posto glasova, a njegova stranka 42,5 odsto, a takvom rezultatu su posebno doprineli glasovi turske dijaspore u Nemačkoj, BiH, Makedoniji i na Kosovu i Metohiji.

Tagged under:
Pobedi Erdogana doprineli i glasovi iz Nemačke, BiH, MKD

Prema nezvaničnim rezultatima predsedničkih i parlamentarnih izbora u Turskoj, Redžep Tajip Erdogan je osvojio 52,6 posto glasova, a njegova stranka 42,5 odsto.

Takvom rezultatu su posebno doprineli glasovi turske dijaspore u Nemačkoj, BiH, Makedoniji i na Kosovu (*).

Redžep Tajip Erdogan, pobednik na predsedničkim izborima u Turskoj, kao i njegova AK partije, nastavićr istu politiku i prema Balkanu, a samim tim i prema BiH, smatra ambasador te zemlje u Ankari Bakir Sadović.

Tagged under: ,

Redžep Tajip Erdogan, pobednik na predsedničkim izborima u Turskoj, kao i njegova AK partije, nastavićr istu politiku i prema Balkanu, a samim tim i prema BiH, smatra ambasador te zemlje u Ankari Bakir Sadović.

Tagged under: ,

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan objavio je da se ukida Uber, platforma za rezervisanje automobila s vozačem, posle jakog pritiska istanbulskih taksista da se ta aplikacija zabrani.

TOP