FORGOT YOUR DETAILS?

Redžep Tajip Erdogan je izjavio da su u eksploziji u skladištu oružja na jugoistoku Turske danas poginula četiri vojnika, a ranjeno ih je oko 20.

Turska ne priznaje rusko pripajanje Krima i nastaviće da jača svoje odnose sa Ukrajinom, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posle sastanka sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom.

Tagged under: , ,

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da je njegova zemlja pripremila planove za „sveobuhvatnu i efikasnu“ operaciju protiv kurdskih snaga u Siriji istočno od Eufrata, što je potez koji bi mogao dodatno da pojača tenzije u području gde se nalaze trupe međunarodne koalicije pod vođstvom SAD.

Tagged under: , ,

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je imenovao nove guvernere 39 od ukupno 81 provincije, objavljeno je u zvaničnom glasniku.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je turski lider Redžep Tajip Erdogan bio „dosta grub“ prema Saudijskoj Arabiji u svojim izjavama o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je danas telefonom sa članovima porodice ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija i izjavio im saučešće, te obećao da će Turska uraditi sve što bude mogla da se reši njegovo ubistvo, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane izvore iz turskog predsedništva.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je u govoru u parlamentu rekao da je ubistvo novinara Džamala Kašogija unapred organizovano.

Tagged under: ,

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarali su večeras, a tokom telefonskog razgovora dvojice zvaničnika potvrđena je odlučnost u dodatnom jačanju odnosa Turske i Srbije na svim poljima.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan dogovorili su da se duž kontakt-linije u Idlibu između oružane opozicije i sirijske vojske formira demilitarizovana zona.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je da bi ofanziva sirijske vlade u regionu Idlib mogla da izazove humanitarne i bezbednosne rizike po Tursku, Evropu i šire, i poručio da bi ceo svet mogao da plati cenu ako međunarodna zajednica ne preduzme akciju s tim u vezi.

Tagged under: ,

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da njegova zemlja ne namerava da od bilo koga traži dozvolu za kupovinu raketnih odbrambenih sistema S-400 od Rusije.

Tagged under: ,

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je izjavio da sadašnji nivo vrednosti turske valute lire i oscilacije u kursu ne mogu logično da se objasne, i ponovio da nedavni pad njene vrednosti pokazuje zaveru protiv Turske.

Tagged under:
TOP