FORGOT YOUR DETAILS?

Standardi Ujedinjenih nacija za ponašanje preduzeća u borbi protiv diskriminacije LGBT osoba predstavljeni su večeras na skupu u Beogradu koji su organizovali Tim Ujedinjenih nacija (UN) i Savez za jednaka prava LGBT osoba, u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u petak pred Generalnom skupštinom UN da SAD potkopavaju napore da se postignu međunarodni sporazumi u vezi Bliskog istoka, Irana, klime i trgovine.

Tagged under: , , ,

Lavrov upozorava: Ne krećite na Siriju

sreda, 26 septembar 2018 by

Rusija je upozorila zapadne države na nove udare po teritoriji Sirije pod još jednim u nizu izmišljenim povodom, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u Savetu bezbednosti UN, kojim je predsedavao američki predsednik Donald Tramp.

Iz UN objašnjeno otkud Tači, Haradinaj i Pacoli u Njujorku

Prištinska delegacija koju čine Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, nije dobila poziv za sednicu Generalne skupštine UN.

To je izjavila portparolka UN Eri Kaneko i dodala da predstavnici privremenih vlasti u Prištini u Njujorku borave u privatnoj poseti.

Tagged under: , , ,

Prištinska delegacija – Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, nije dobila poziv za sednicu Generalne skupštine UN i oni u Njujorku borave privatno, izjavila je portparolka UN, Eri Kaneko.

Foto:Blic

– Problem je u tome što je rešavanje pitanja Kosova i Metohije izbačeno iz Saveta bezbednosti UN gde smo imali prijatelje, kao što su Rusija i Kina, i doveli nas na nivo Evropske unije, gde je većina zemalja priznala kosovsku nezavisnost i tako se i ponašaju – rekao je Vulin u jutarnjem programu Televizije Pink.

On je za to optužio prethodnu vlast u Srbiji.

– To su Srbi uradili. To bez Srbije nije moglo da se uradi, nije mogao Euleks da uđe na prostor Kosova i Metohije bez Srba. Tadašnja vlast je to uradila i mi se sad nosimo s tim posledicama. Pratio sam briselske sporazume od početka, znam kako se klima menjala, koliko je to sad počelo da ide u pravcu interesa Srbije i Srba, a koliko je to bilo napravljeno da bude cementiranje kosovske nezavisnosti – rekao je Vulin.

On je u poboljšanju položaja Srbije posebno istakao ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koga je rekao da „to radi na izuzetan način“, čime je pokazao i u čemu je razlika izmedju državnika i političara.

Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija

– Vučić je pokazao da je državnik, da ima hrabrosti da izađe pred svoju naciju, da kaže i ono što ne volimo da čujemo i ono što možda bude teško, da strancima kaže i ono što nikada ne vole da čuju. Tome sam bio svedok i slušao sam to nebrojeno puta, kada razgovara sa njima, sa moćnim strancima, na način na koji zaista nije lako pomisliti da bi jedan političar iz Srbije imao hrabrosti uopšte da govori tako – rekao je Vulin.

Brnabić predvodi delegaciju Srbije na GS UN

ponedeljak, 24 septembar 2018 by
Brnabić predvodi delegaciju Srbije na GS UN

Premijerka Ana Brnabić predvodiće delegaciju Srbije na 73. zasedanju Generalne skupštine UN od danas do 28. septembra u Njujorku, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ana Brnabić obratiće se Generalnoj skupštini UN u četvrtak, 27. septembra.

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas da će učestvovati u zasedanju Generalne skupštine UN krajem ovog meseca u Njujorku.

O slučaju „novičok“ i SB UN

sreda, 05 septembar 2018 by
O slučaju "novičok" i SB UN

Britanija je zatražila da se u četvrtak održi sednica Saveta bezbednosti UN kako bi se raspravljalo o slučaju trovanja novičokom.

Zvaničnici nameravaju da na toj sednici informišu članove Saveta o napretku u istrazi, javio je AP.

Tagged under: , , ,

U Tripoliju proglašeno VANREDNO STANJE

ponedeljak, 03 septembar 2018 by

Vlada Libije, koju priznaju UN, proglasila je danas vanredno stanje u Tripoliju i okolini zbog napada u kojima je ubijeno 39 osoba, uključujući i civile.

Tagged under: ,

U ratom razorenom Jemenu od januara do sredine avgusta prijavljeno je skoro 120.000 slučajeva kolere i taj broj raste, upozorile su Ujedinjene nacije danas.

Tagged under:

Ukoliko Kosovo ne dobije stolicu UN male su šanse da se ikakav sporazum između Beograda i Prištine postigne, kaže bivši američki diplomata Džejms Huper.

Tagged under: , ,
TOP