FORGOT YOUR DETAILS?

Ruska pravoslavna crkva pozvala UN u pomoć

Ruska pravoslavna crkva pozvala je UN, lidere Nemačke i Francuske, papu i druge verske lidere da zaštite vernike u Ukrajini od pritiska države na sveštenike.

Ukrajinski pravoslavni sveštenici okupiće se u subotu na sastanku na kom se očekuje formiranje nezavisne Ukrajinske crkve, dok su vlasti pojačale pritisak na sveštenike da podrže taj potez.

Tagged under: , ,

Razgovori o klimi u kritičnoj fazi

četvrtak, 13 decembar 2018 by
Razgovori o klimi u kritičnoj fazi

Poljski zvaničnik koji predsedava samitom UN o klimi rekao je da su međunarodni razgovori ušli u „kritičnu fazu“.

Zamenik ministra za zaštitu životne sredine Mihal Krtika rekao je danas da ministri iz skoro 200 država rade na „otvaranju pitanja koja su istaknuta i koja zahtevaju političku uključenost lidera“.

Dačić: Vlasti u Prištini su u ozbiljnim problemima

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će broj zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova „uskoro“ pasti ispod 100.

A onda, kako je rekao, „i ispod polovine broja članica UN kojih ima 193“.

Tagged under: , , ,

Nekoliko desetina hiljada ljudi okupilo se danas u Briselu na protestu zbog klimatskih promena dok je u poljskom gradu Katovice počela godišnja konferencija UN o klimi.

Tagged under: ,
SB UN odbacio ruski predlog; Rus: Vi se glupirate

Sedam članica Saveta bezbednosti UN glasale su protiv ruskog predloga da se sazove hitna sednica posvećena incidentu u Kerčkom moreuzu.

Kina, Rusija, Kazahstan i Bolivija glasale su za ruski predlog, a četiri zemlje bile su uzdržane, prenela je agencija Tass.

Tagged under: , , ,

Tim stručnjaka Ujedinjenih nacija za ljudska prava prekinuo je posetu Mađarskoj, navodeći da im je nezakonito bilo zabranjeno da uđu u kampove za migrante na južnoj granici te zemlje.

Tagged under: ,
Nakon šest meseci pauze Kosovo opet na sednici SB UN

U Njujorku se 14. novembra održava sednica Saveta bezbednosti UN, na kojoj će biti razmatran izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Unmika.

Sednica o situaciji na Kosovu, prva posle šest meseci, zakazana je na inicijativu Kine, koja je 1. novembra preuzela predsedavanje Savetom bezbednosti.

Tagged under: , , ,

Portparolu američkog Stejt departmenta Heder Nojert ponuđeno je mesto američkog ambasadora u UN, javila je večeras mreža „En-Bi-Si“, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika Bele kuće.

Zamenik stalnog ruskog predstavnika u UN Vladimir Safronkov obavestio je UN o novoj planiranoj provokaciji sa hemijskim oružjem u Idlibu u Siriji.

Tagged under: , ,

Standardi Ujedinjenih nacija za ponašanje preduzeća u borbi protiv diskriminacije LGBT osoba predstavljeni su večeras na skupu u Beogradu koji su organizovali Tim Ujedinjenih nacija (UN) i Savez za jednaka prava LGBT osoba, u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u petak pred Generalnom skupštinom UN da SAD potkopavaju napore da se postignu međunarodni sporazumi u vezi Bliskog istoka, Irana, klime i trgovine.

Tagged under: , , ,

Lavrov upozorava: Ne krećite na Siriju

sreda, 26 septembar 2018 by

Rusija je upozorila zapadne države na nove udare po teritoriji Sirije pod još jednim u nizu izmišljenim povodom, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u Savetu bezbednosti UN, kojim je predsedavao američki predsednik Donald Tramp.

TOP