FORGOT YOUR DETAILS?

Put Džonsona u Avganistan koštao najmanje 20.000 funti

Put bivšeg šefa diplomatije Britanije Borisa Džonsona u Avganistan, na dan glasanja o proširenju aerodroma Hitrou, koštao je najmanje 20.000 funti.

Poznato je da se bivši ministar spoljnih poslova protivio izgradnji treće piste, na sav glas govoreći da će leći ispred buldožera kako bi sprečio radove.

Tagged under: ,
Kabul: U toku napad na zgradu obaveštajne službe

Avganistanska policija je saopštila da je u Kabulu danas napadnuta zgrada koja pripada obaveštajnoj službi te zemlje.

Policajac Abdul Rahman je rekao da su se napadači zabarikadirali u zgradi pored kompleksa i da odatle pucaju.

Tagged under: , ,
Slovenija: U saobraćajnoj nesreći povređeno osam migranata

Osam migranata iz Afganistana, muškarac, žena i šestoro dece, povređeni su rano jutros u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Kopra u Sloveniji..

Vozač automobila u kojem su se nalazili, hrvatski državljanin, uhapšen je zbog krijumčarenja ljudi.

Tagged under: ,

Noć u BG: Povređen motociklista

utorak, 14 avgust 2018 by
Noć u BG: Povređen motociklista

Motociklista starosti oko 43 godine povređen je u udesu u Maričkoj ulici u Rakovici, rekao je Tanjugu portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac.

Ta saobraćajni udes dogodio se u 21.40, a povređeni je zbrinut i prevezen na Institut za ortopediju na Banjici. Lutovac je kazao da su se tokom noći pretežno za pomoć javljali astmatičari, a da je Hitna pomoć zabeležila 85 intervencija od kojih 17 na javnom mestu.

Tagged under: , ,
UNS: Slučajevi ubistava novinara na Kosovu na platformi SE

Na Platformi SE za zaštitu novinarstva i bezbednost novinara od petka i 14 nerešenih slučajeva ubistava i nestanaka srpskih i albanskih novinara na Kosovu.

Slučajeve je prijavila Evropska federacija novinara, nakon što je Skupština te federacije, 6. juna jednoglasno usvojila Rezoluciju o istragama ubistava novinara na Kosovu koju su podneli Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Sindikat novinara Srbije i Asocijacija novinara na Kosovu, saopštava UNS.

Tagged under: , , ,
DS traži da se izmene Zakona o socijalnoj zaštiti povuku

Demokratska stranka zatražila je danas da se izmene Zakona o socijalnoj zaštiti povuku sa dnevnog reda Skupštine Srbije.

Ta stranka ocenila je da predložene izmene nisu u skladu sa Ustavom Srbije, ni sa me]unarodnim standardima u oblasti socijalne zaštite.

Tagged under: , , ,
U akcijama egipatskih snaga ubijeno 12 islamista

Egipatske snage bezbednosti ubile su 12 islamista u više akcija na severnom Sinaju.

Nakon najnovijih akcija, broj ubijenih islamista u toj oblasti porastao je na 325 od februara ove godine, prenosi Rojters.

Tagged under: ,
Zaharova: NATO agresoru kompenzacija, žrtvi ništa

Tužbu zbog bombardovanja osiromašenim uranijom od strane NATO 1999. godine trebalo podneti i ranije.

Zaharaova je izjavila i da ni sada nije kasno, ali i navela da su u nekim zemljama NATO vojnici dobili kompenzacije zbog trovanja osiromašenim uranijumom, a da za žrtve toga nema.

Tagged under: , ,

SAD u plamenu

nedelja, 12 avgust 2018 by
SAD u plamenu

U SAD je izbilo šest novih požara, čime je broj aktivnih šumskih požara u toj državi porastao na više od 100, saopštile su vlasti.

Na terenu je trenutno više od 30.000 ljudi, uključujući i vatrogasce i iz Australije i Novog Zelanda, koji aktivno rade na gašenju požara.

Tagged under: , , ,
Opservatorija: U udarima na severu Sirije 14 mrtvih

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je najmanje 14 civila poginulo u vazdušnim udarima na pobunjenička područja na severu Sirije.

Tagged under: , ,
Ambasada SAD: Rešenje neće doći sa strane

Američka ambasada u Beogradu poručila je da je vreme da učesnici pregovora o konačnom statusu Kosova budu kreativni i fleksibilni.

U američkoj administraciji za “Blic” navode da su SAD spremne da uključenjima u pregovore pomognu da nađu međusobno dogovoreni sporazum.

Tagged under: , ,
"MUP kaže – izostanak policije je opravdan"

Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu nije srušen iako je Republička inspekcija naložila rušenje i 7. avgust označila kao dan početka uklanjanja objekta.

Razlog je izostanak “neophodne asistencije policije“. U odgovorima na pitanja Insajdera u MUP-u Srbije kažu da je izostanak asistencije opravdan jer, kako tvrde, Ministarstvo građevine nije priložilo potrebnu dokumenciju, odnosno dokaz da je rušenje prvo pokušano bez asistencije policije.

Tagged under: , ,
TOP