FORGOT YOUR DETAILS?

Poznata američka turistička izdavačk kuća Lonely Planet, među brojni preporukama destinacija za putovanja koje daje svake godine, nedavno je sastavila i listu Top 10 evropskih destinacija za letnji odmor za 2018. godinu.

Za letovanje u Grčkoj, s obzirom da su uvedene boravišne takse za smeštaj u hotele i apartmane, kao i da je poskupela putarina, ove godine srpski turisti, koji se odluče da tamo letuju, moraće da izdvoje između pet i 10 odsto više novca nego lane.

Tagged under:

Crna Gora je biser Balkana, mala zemlja sa bogatom tradicijom, istorijom, ali i sa mnogim prirodnim zanimljivostima koje vredi videti. Saznajte šta sve ima u Crnoj Gori i šta biste mogli da posetite ovog leta.

Koliko puta ste tokom putovanja videli grupu turista koji poput najbržih revolveraša sa Divljeg zapada potežu moderne foto-aparate, kamere ili telefone čim se nađu u blizini neke znamenitosti ili ako im, jednostavno, padne u oko nešto što bi voleli da sačuvaju kao uspomenu… Koliko puta je svako od nas na nekom odmoru ili službenom putu ovekovečio neki detalj, starinu ili pejzaž, koji će pokazivati rodbini… Nebrojeno. Ali, pamet u glavu! Ima mesta na svetu na kojima ne samo da nije preporučljivo fotografisati, nego može da bude kažnjivo, pa čak i opasno!

Turisti, koji to sebi budu mogli da priušte, od ove godine će moći da posete najpoznatiju brodsku olupinu na svetu – Titanik.

Tagged under:

U Srbiju iz godine u godinu dolazi sve više stranih turista, među njima su i gosti iz Irana, a u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija Srbije (YUTA) kažu da trenutno postoji samo jedan licencirani vodič za farsi jezik.

Novo istraživanje otkrilo je na koji način toranj u Pizi odoleva netaknut brojnim zemljotresima i pomeranju tla i čvrsto (iako krivo) stoji netaknut tolike godine.

Kako su pokazale nedavne statistike, London je najbolji grad za studentski život. Prestonica Velike Britanije skinula je sa prvog mesta Montreal, koji je prošle godine bio proglašen najboljim gradom za studente.

Egipat poslednjih godina naporno radi na osnaživanju svoje turističke industrije. Pored ozbiljnih mera vezanih za bezbednost stranih posetilaca i sigurnosne procedure na međunarodnim aerodromima, zemlja je posvećena i poboljšanju opšteg utiska koji ostavlja na turiste.

Tagged under:

Želite da se odmorite od svakodnevnice i pobegnite u prirodu, bez vaj-faja, televizije i drugih povlastica modernog sveta?

Mnoge kozmetičke kuće moraće da promene formule po kojima prave kreme za sunčanje koje će se koristiti na Havajima.

Nakon što su ih poslednjih godina turisti izbegavali zbog prilično napete političke situacije i pada bezbednosti, zemlja faraona, zemlja „rizortova“ i zemlja na dva kontinenta ponovo se vraćaju na turističke mape i turisti se polako, ali sigurno odlučuju za njih.

Tagged under:
TOP