FORGOT YOUR DETAILS?

Tokom jedne cirkuske tačke u Santjagu umalo je došlo do tragedije.

Tagged under:

Hiljade ljudi potpisale su peticiju kojom traže da im se dozvoli da piju crvenu tečnost nađenu u sarkofagu starom 2.000 godina.

Najmanje jedna osoba je ubijena a destet ranjeno kada je napadač u Torontu otvorio vatru.

Tagged under:

Car koji se žrtvovao za Srbe

ponedeljak, 23 jul 2018 by

Protekle nedelje obeleženo je sto godina od pogubljenja ruske carske porodice Romanov. Surovim činom likvidacije cara Nikolaja, carice Aleksandre i njihovo petoro dece 16. jula 1918. godine, nova boljševička vlast na talasu terora masovno je uništavala protivnike komunističke ideje, a ubistvom carske porodice, pokušala da zauvek zatre povratak monarhije u najvećoj državi na svetu.

Tagged under:

Predsednik SAD Donald Tramp smatra da novi dokumenti, objavljeni u sklopu istrage o vezama njegovog bivšeg saradnika sa Rusijom, potkrepljuju tvrdnju da je tadašnja vlada SAD špijunirala Trampov izborni štab, piše „Glas Amerike“.

Tagged under: ,

Međunarodni most preko reke Amur između Rusije i Kine, koji se gradi u području gradova Blagoveščensk i Hejhe, odnela je reka, piše portal Amur.

Tagged under:

Ekvador je sve bliži odluci da ukine azil osnivaču Vikiliksa Džulijani Asanžu i izbaci ga iz svoje ambasade u Londonu, objavio je američki istraživački novinar Glen Grinvald.

Jarko ružičasta – boja žvakaće gume, flaminga ili šećerne vune – je najstarija boja u svetu, tvrdi novo istraživanje. Istraživači su otkrili drevne ružičaste pigmente, duboko ispod pustinje Sahare u basenu Taoudeni u Mauritaniji, zapadna Afrika, u kamenju starom 1,1 milijardu godina, što ih čini najstarijom poznatom bojom.

Tagged under: ,

Iranski predsednik Hasan Rohani uputio je danas oštro upozorenje predsedniku SAD Donaldu Trampu, objavila je agencija ISNA, prenosi Rojters.

Samanta Kler uslikala je pre nekoliko dana haskija koji je ostavljen na milost i nemilost u automobilu, dok je napolju bilo 29 stepeni Celzijusa, a u vozilu duplo veća temperatura.

Tramp je pretekao papu u oktobru prošle godine i sad ima 52 miliona pratilaca, papa ima 47 miliona dok trećeplasiranog Modija prati 42 miliona ljudi

Tagged under:

Indija uništava Tadž Mahal

nedelja, 22 jul 2018 by

Vrhovni sud Indije naložio je da se mauzolej Tadž Mahal, najpoznatija indijska znamenitost, hitno obnovi ili uništi. Beli spomenik ljubavi u severnom indijskom gradu Agri mogao bi da se sruši, što je izazvalo nezadovoljstvo suda, koji je kritikovao Vladu zemlje za pasivnost i ravnodušnost prema tom arhitektonskom spomeniku.

Tagged under: ,
TOP