FORGOT YOUR DETAILS?

Foto:blic

Ovaj medij navodi da je ta nada Haradinaja zasnovana na razgovorima i planovima sa premijerom Albanije, Edijem Ramom.

Zeri podseća da je Haradinaj u jednom intervjuu ranije rekao da je, kada je putovao za Tiranu, pola sata čekao da uđe u Albaniju i pola sata da uđe na Kosovo.

Na konstataciju novinara da „u svim ostalim zemljama EU nema granica, te da su granice ostale samo ruševine prošlosti“ i pitanje šta će Priština uraditi da ih ukloni, Haradinaj je rekao da je sa premijerom Ramom i ostalim kolegama razgovarao o tome da se negde na prelasku iz jedne godine u drugu, ta granica otvori.

Na insistiranje novinara da kaže da li će to biti u novogodišnjoj noći, Haradinaj je rekao da se nada.

– Nadam se da hoćemo. Konačno. Biće kamera. Biće praćenja, ali neće biti fizičke prepreke, neće biti fizičkog prisustva kontrole – rekao je Haradina, preneo je portal Zeri.info.

Ako menjamo granice na Kosovu, biće nam opet potrebne vojničke čizme

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da je čak i sam razgovor o „pitanju granica Kosova“ opasan po stabilnost regiona, prenosi danas prištinski portal „Telegrafi“.

– Granice Kosova su uspostavljene (vojničkim) čizmama, a ne za stolovima i u pregovorima… Ako se one pomere, mnoge vojničke čizme sa obe strane biće ponovo potrebne – rekao je Haradinaj televiziji „Kljan“ sa sedištem u Tirani.

On je naveo da neće prihvatiti nikakav dogovor sa Beogradom koji podstiče „izmenu granica“ i da taj plan ne smatra ozbiljnim.

– Posle sve što se dogodilo, ne mogu da verujem da je predsednik Hašim Tači to smatrao ozbiljnim projektom. Mislim da je to deo njegove političke taktike – zaključio je Haradinaj.

Tagged under: , , ,
Tagged under: , ,
Tagged under:
Crna Gora uvodi dobrovoljno služenje vojnog roka?

U Crnoj Gori će 2019. godine biti uvedeno dobrovoljno služenje vojnog roka, piše danas list Pobjeda pozivajući se na izvore u ministarstvu odbrane.

„Dugoročnim planom razvoja odbrane 2016-2025, kao jedan od prioritetnih razvojnih ciljeva vojske predviđeno je uspostavljanje sistema dobrovoljnog služenja vojnog roka“, navodi list.

Tagged under:
Skoplje: Evakuisani stanari zbog nepoznatog mirisa

Stanari stambenog kompleksa u skopskoj opštini Aerodrom u sredu uveče su evakuisani zbog oštrog mirisa koji je otežavao disanje.

Komandir skopske teritorijalne protivpožarne brigade Zvonko Tomevski rekao je za agenciju MIA da u incidentu nije bilo povređenih.

Tagged under: , ,
Tagged under:
knjiga

Čitanje pomaže stvaranju kritičke svesti, što je moćno oružje u borbi protiv korupcije, kažu iz Udruženog pokreta slobodnih stanara. Zbog toga u subotu 22. septembra od 17 sati organizuju tribinu „Čitanjem protiv koruptivne kulture“, u Deli prostoru.

Osnovni sud

Zavađene strane su posle 13 godina sudskog procesa zbog nasledstva, kako kažu u niškom Višem sudu, odlučile da problem reše medijacijom. Nakon te odluke, spor je rešen u roku od samo mesec dana.

Sunce se ne predaje – do 30 stepeni

četvrtak, 20 septembar 2018 by
Sunce se ne predaje – do 30 stepeni

U Srbiji će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru ponegde po kotlinama magla, a posle podne i uveče na jugozapadu i jugu zemlje će biti umereno oblačno.

Tagged under: , ,
Preplivala Dunav, hapšena... – sve zbog ljubavi i slobode

Rumunija osamdesetih godina, vladavina bračnog para Čaušesku. Prosečna plata bila je četiri dolara, a građani su živeli sa pet jaja i 50 grama putera nedeljno.

Televizijski program je bio dva sata dnevno, samo o uspesima predsednika, nije bilo grejanja. Tajna policija, Sekuritatea, i korupcija bila u svim porama društva. Jugosloveni su tih godina dolazili u Rumuniju i na njihovim pijacama prodavali vegetu i cigarete. Jugoslavija je za Rumune bila zapad.

Tagged under: ,
Strah vlada, a vlast kaže "nije nebezbedno" VIDEO

Teror huligana, napadi nožem, pretnje – učestali su poslednjih dana u Aleksincu.

Nenad Đurić kaže da za sve što kažu građani mogu sami sebi da stvore još veći problem jer se “ništa ne procesuira”.

Tagged under: , ,
Policijski pas uhvatio otmičara deteta VIDEO

Snimak policijskog psa Titana i policajca koji su uspešno uhvatili muškarca osumnjičenog za otmicu deteta na Floridi obišao je svet.

Lokalni mediji izvestili su da se osumnjičeni 24-godišnji Kevin Vilson u ponedeljak pokušao da otme dete.

TOP