8 stvari koje nikad ne treba da guglate

Share Button

Postoje stvari koje ne biste smeli da tražite na Guglu. Bilo zbog toga što se radi o nečemu zaista gadnom, ili zbog toga što neke stranice ne bi trebalo da gledate na poslu (pogotovo ako vam šef sedi iza leđa).

Reddit je napravio spisak Gugl pretraga koje treba da zaobiđete. Evo šta se sve nalazi na spisku “ne guglati”:

1. Fournier

NBA košarkaš koji igra za Orlando Magic zove se Evan Fournier, a njegov nadimak je “nemojte nikad guglati”. Za to postoji jako dobar razlog.

Njegovo prezime, koje na francuskom znači “pekar”, takođe je naziv za jednu vrstu gangrene koja pogađa genitalije. Ako ukucate na Guglu njegovo ime, najverovatnije ćete ugledati fotografije upravo te bolesti. A to zaista ne želite.

2. Krokodil

To je ulični naziv desomorfina, snažne droge koja se koristi kao zamena za herion. Ova droga ostavlja strašne posledice na ljudskom telu, rane i plikove po koži. Taj prizor je, takođe, nešto štp ne želite da vidite.

3. Vašu omiljenu hranu

Tako ćete samo da ogladnite. A ni to ne želite.

4. “Mouth” larva

Jedan korisnik Reddita je želeo da gugla “moth larva” (larva moljca). Međutim, pogrešno je ukucao pa je napisao “mouth larva’ (larva u ustima). Prizor koji je ugledao kao rezultat svoje pretrage upravo je ono što biste i očekivali. I nije nimalo lep.

5. Calculus Bridge

Ne, to nije matematički problem. To je odvratni plak na zubima. To vam može skinuti zubar, ali taj prizor uopšte nije lep.

6. Vaša e-mail adresa

Može biti zanimljivo (i zastrašujuće) videti šta ste sve objavili na internetu. Redditovi korisnici prijavili su razne spamove, prodane račune, otkrivene lozinke i još puno toga. Najsigurnije je proveriti čega sve ima na internetu, a trebalo bi da bude tajno. Čak i ako vam se ne svidi ono što ćete naći.

7. Harlequin ichthyosis

To je ozbiljan genetički poremećaj. Pre je ovo zastrašujuće oboljenje bilo smrtonosno, ali danas pacijenti ipak preživljavaju uz puno muke.

8. Vaši simptomi

Ako mislite da ste bolesni, idite kod doktora. Nemojte tražiti simptome na internetu. To nikada nije dobra ideja.

izvor: 24sata/pixabay.com

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *