BEZ DLAKE NA JEZIKU: Evo zašto udate žene varaju svoje muževe

Share Button

“Kako si mogla ovo da mi uradiš? Ko si zapravo ti? Koga sam ja oženio?“ Ovo su reči koje je moj bivši urlao na dan kada je saznao da sam ga prevarila…

Kada se osvrnem na taj nemili događaj, shvatam da ništa nisam mogla da kažem ili uradim, što bi njega utešilo u tom trenutku. Njegova ljubav prema meni, koju je do tada osećao, za sekundu se pretvorila u čist prezir. U njegovim očima ja sam bila monstrum koji ga je izdao. njega i nas.

Zapravo izdala sam sebe. Pitanje koje me je nakon našeg razvoda stalno pratilo i odzvanjalo u mojoj glavi bilo je: „Zašto? Zašto sam ga prevarila? Zašto sam uradila tako groznu stvar čoveku koji je bio nežan prema meni, duhovit i darežljiv?“

U ljudskoj prirodi je da osuđuje i razumem sve čitaoce koji me upravo sada osuđuju. Ali, verujte mi, niko me ne može osuđivati više nego što ja sama sebi to radim, čak i u ovom trenutku, stalno i iznova. Nikada više ne bih pošla istim putem i ponovo prevarila. Sada mi je jasno zašto žene prevare svoje partnere. Nažalost, i moj bivši suprug sada zna zašto žene varaju.

Prema nedavno sprovedenoj anketi, žene češće varaju zbog toga što se ne osećaju zadovoljno u svojim brakovima i zato traže emotivnu sigurnost i romantiku negde drugde. Takođe, žene varaju kako bi podigle sebi samopouzdanje koje im je ugnjetavano u braku.

Nakon mnogo samoanalize, napokon, sam počela da shvatam razloge koji su me naveli da počinim prevaru.

Potraga za srećom

Tada sam još uvek mislila da je sreća nešto što se desi, a ne što se gradi i stiče. Kao i većina žena i ja sam tada mislila da jedna od uloga muškarca je da te učini srećnom. Kako nisam bila srećna u braku sa svojim mužem, mislila sam da će neko drugi da mi na srebrnom poslužavniku, posluži sreću koja mi pripada. Tako nešto ne postoji. Činjenica je zapravo da mi je cela ta afera donela samo još više konfuzije i nemira.

Pouka: Sada mi je jasno da bežanje od sebe i realnost nije rešenje. Moja sreća ne treba da bude ničija briga, samo moja. Nemam pravo da očekujem od supruga da mi svako jutro za doručak servira tanjir sreće. Sama sam kovač svoje sreće.

Izbegavanje problema

Iskreno, već dovoljno sebe smatram krivom zato što nisam više imala osećanja prema svom suprugu i mislila sam ako budem ćutala o problemima koji su me tištili da ga neću povrediti. Nisam mogla da pronađem način na kojih bih mu saopštila da između nas više nema hemije, ni s*ksualne privlačnosti. Umesto da sam iskreno razgovarala sa njim o problemu, ja sam bežala  i varala ga, nadajući se da on to nikada neće saznati.

Duboko u sebi sam osećala da nisam vredna njegove ljubavi, jer nisam umela da uzvratim, ali to me nije sprečilo da ga ipak prevarim. Pouka: Ono što sada shvatam jeste da naša uverenja i ono što mislimo da smo i da želimo može da nas uvede u nešto nepromišljeno. Sistemi verovanja su moćni katalizatori ponašanja. Radeći na sebi uspela sam da prevaziđem pogrešna uverenja i sada sam u novoj vezi zasnovanoj na iskrenoj ljubavi.

Nezrelo razmišljanje

Sada shavatam da nisam bila dovoljno zrela da se suočim sa tadašnjim problemom. Svađali smo se, vikali jedno na drugo, zatim, bi naša svaka dalja komunikacija prestajala i kao rezultat toga dobili smo veliku udaljenost i sve težu komunikaiciju koja je vodila u propast. Nisam umela da kontrolišem svoje misli u toku tih svađa, pa bih neretko izgovorila neke reči koje nisam zapravo mislila i on takođe.

Zaista sam se nekada osećala kao da me ne voli dovoljno i to je bio jedan od razloga zašto sam se tako ponašala. Iako ne postoji opravdanje za mene, nisam mogla da prihvatim činjenicu da smo se toliko udaljili.

Pouka: Održavanje stalne komunikacije i kada to ne želite je zaista neophodno. Ukoliko ne budete svaki put razgovarali o problemu, ćutanje će vam preći u naviku, kao lakši prividni način rešenja, i odvešće vas na ivicu odnosa. Takođe, žene se osete frustrinano i očajno ukoliko ne mogu da komuniciraju sa svojim muževim i odlaze u zagrljaj koji će im pružiti reči utehe.

Moje pobude nisu bile pogrešne, ali način na kojih sam ih realizovala jeste

U vreme kada sam već zagazila u svoju aferu sa ljubavnikom, moja strast sa suprugom je već bila mrtva. Želela sam od svog muža da me voli, da mu budem poželjna, da brine o meni, ali naš odnos je prerastao u rutinu i time je oduzeto svako uzbuđenje koje smo do tada imali. Nisam bila zadovoljna u tom odnosu i htela sam da poradim na ponovnom uzbuđenju i osećaju poželjnosti , ali sam to učinila na najsebičniji način. Prevarila sam ga. Dobila sam šta sam želela, ali ne i od koga sam to želela.

Sada sam svesna da pronalažanje strasti van braka je samo kratkoročno rešenje i to je sve što taj odnos može biti. Radeći na razbuktavanju strasti između mene i mog supruga bi bila mnogo bolja solucija, ali to tada nisam znala.

Svi moji argumenti zvuče kao izgovori, moja afera jeste bila sebičan čin u tom trenutku, ali ja sam barem iskrena. Priznajem. Imala sam druge opcije, imala sam izbor, ali tada, sam zaista verovala da je afera rešenje.

Moj zaključak:

Ukoliko si žena koja ima tendenciju da se pridružu klubu „žena koje varaju“ molim vas da razmislite šta je to što dobijate prevarom, a šta možete da izgubite. Ukoliko ste u potrazi za srećom, verujte mi, na toj adresi je nećete naći. Niko i ništa ne može da utiče na vašu sreću sem vas.

Na kraju svih krajeva, ne žalim zbog onoga što sam uradila. Iako sam se rastala i razvela od svog bivšeg muža, usmela sam da spoznam sreću i cenim život. Takav osećaj nema cenu.

Izvor: dnevne.rs/Foto:pixabay.com

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *