DA LI STE ZNALI?: Evo koliko je potrebno da žena ostane trudna!

Share Button

Možete li da pogodite o kojem se čarobnom broju radi?

Uprkos tome kako se ponekad osećali, put do trudnoće nije lak. S tim se verovatno ne bi složili oni parovi kojima je za pozitivan test bio potreban samo jedan s*ks, ali ipak je više onih koji su za uspešan rezultat morali da pokušavaju pravu malu večnost.

Ipak, mora da postoji nekakav prosek koji bi trebalo da nam pomogne u ostvarivanju svog plana, zar ne? Pa, ako je suditi prema poslednjim anketama, ne samo da postoji prosek, već i vrlo precizan broj koji će ostvariti željene rezultate – 78!

78 puta kroz 158 dana, odnosno za oko 6 meseci. Toliko puta morate u proseku da imate s*ks kako biste zatrudneli, i to od inicijalne odluke pa sve do jasne dve crtice na testu.

Naime, jedan portal za mlade roditelje, odlučio je da ispita čak 1,194 roditelja ne bi li došli do upravo ovih rezultata. Saznali su i da većina parova u procesu pokušavanja ima s*ks 13 puta mesečno.

Sudeći prema ispovestima na stranici, ova vrsta s*ksa u mnogo čemu se razlikuje od onog neobaveznog, a anksioznost koja dolazi uz misli o bebi, za 18 odsto mladih roditelja s*ks pretvara u pravu obavezu. Ostalih 43 odsto osećalo je pritisak i strah kako pokušaj neće biti uspešan.

Ovaj proces može da bude zabavan, ali i naporan, stresan, a često i neuspešan. Zato, dok ste fokusirani na svoju buduću bebu, vrlo je važno ne zaboraviti jedno na drugo.

Izvor: Stil.kurir.rs/Foto: Pixabay

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *