DEVOJKE, AKO NE ŽELITE DA VAM GRUDI „VISE“ – PRATITE UPUTSTVA I PRKOSITE GRAVITACIJI

Share Button

Mnoge žene se žale ili barem strahuju od toga kako će im se grudi opustiti, a ta neminovna posledica gravitacije im ruši samopouzdanje. Kako biste odložili „propadanje“ pre svega je važno da razumete zašto do toga dolazi.

Svu težinu grudi drži nežna koža – a one nemaju ni jedan mišić. Sastoje se od masnog tkiva, mlečnih žlezda i vezivnog tkiva. Najčešće se opuste oko 40. godine, ali brojni faktori utiču i na to kada će taj proces početi.

Glavni uzrok je slabija elastičnost kože, ali i nepravilna ishrana, brzo mršavljenje ili debljanje, preterano sunčanje, neodgovarajući grudnjaci i pušenje ubrzavaju starenje grudi.

Mit je da se grudi „obese“ samo zbog dojenja, ali sama trudnoća svakako rastegne ligamente pa grudi gube na elastičnosti.

Ali, grudi možete da očuvate čvrstim i uz pomoć nekih kućnih materijala, masaža i zdravih navika.

Težina

Konstantno povećanje kilaže uništava elastičnost kože na grudima, a naglo mršavljenje masnoće unutar njih.

Pravilna ishrana

Hrana bogata proteinima, vitaminima i esencijalnim mastima čuva grudi. Paradajz, šargarepa, crni i beli luk, brokoli dobro čuvaju elastičnost.

Nar i šipak

Nar i ulje od semenki šipka sadrže fitonutrijente koji drže grudi čvrstima i mladalačkim.

Aloa vera

Antioksidansi iz aloe vere uništavaju opasne slobodne radikale. Kružno masirajte grudi gelom od aloe vere pet puta nedeljno na 10 minuta.

Ostavite gel na grudima još 10 minuta i potom isperite hladnom vodom.

I vežbe ih podižu

Iako ne sadrže nikakve mišiće, vežbanje može učvrstiti grudi jer ćete tako zategnuti ligamente. Sklekovi će ojačati mišiće pektoralnog područja, a osim toga i uništiti višak masnoća. Dobro je i dizanje tegova, kao i sve vežbe koje uključuju grudne mišiće.

Maska za grudi

Sastojci: Kašika ulja, kašika ulja sa vitaminom E, jedno jaje.

Postupak: Izmešajte sastojke i utrljajte kružnim pokretima na grudi. Ostavite 30 minuta, isperite hladnom vodom.

Masaža

Kako bi grudi bile podignute, a koža elastičnija i punija, masirajte grudi tri puta nedeljno maslinovim ili kokosovim uljem. Tako ćete poboljšati cirkulaciju u koži ali i ubrzati uklanjanje oštećenih ćelija.

Esencijalna ulja

Masaža će još bolje delovati ako baznim uljima (maslinovom, kokosovim i bademovom) dodate esencijalno ulje šargarepe, limunove trave, ali najviše dve kapi na decilitar baznog.

Smesu obvezno prvo isprobajte na malom delu ruke, kako biste proverili eventualne reakcije.

Izvor: 24sata.rs/Foto:pixabay.com

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *