Marija (107) zna tajnu dugog života i savetuje žene: Bežite od alkohola i muževa koji zvocaju!

Share Button

Najstarija Slovakinja, Marija Čeremugova iz Levoče, koja je ovih dana proslavila 107. rođendan, poručila je da je njen recept za dugovečnost to što se sklanjala od pića i 74 godine živi kao udovica, bez muža koji bi joj „pio krv“.

Slovačkoj televiziji Markiza, koja je došla da joj čestita rođendan, vitalna bakica rekla je da je tajna dugovečnosti u tome što je rano ostala udovica, a novog muža posle nije tražila i nije imala nikog ko bi joj, kako je kazala, pio krv.

Drugi tajni sastojak njene dugovečnosti je to što, iako je bila radnica u fabrici žestokih alkoholnih pića i pivari, nikada nije pila alkoholna pića.

– Verovatno imam kod Boga vezu kada sam doživela tako duboku starost. Koliko gospod Bog da, toliko. Kada kaže dosta, u redu, pristajem da je kraj – kazala je Čeremugova.

Zdravlje je i više nego primereno godinama služi, ne koristi nikakve lekove, a najviše je muči što su pre nje umrla njena deca i sve njene drugaricem ali na sreću ostala joj je unuka koja o njoj brine i posećuje je.

 

Izvor: Beta

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *