PRVI PUT: Žena od pola tone izašla iz kuće

Share Button

„Najdeblja žena na svetu“, kako su tabloidi prozvali Ahmad Abdulati (26) iz Egipta, prvi put izlazi iz kuće i ide iz Aleksandrije na operaciju u Indiju – avionom.

Zbog svoje težine, izazvane bolešću, Abdulati je za svoj put morala da angažuje privatni avion. Telo ove žene teži više od pola tone, a ona se nada da će radikalno smanjenje težine postići barijatrijskom hirurškom operacijom.

Lekari misle da bi mogla da u seriji operacija u Mumbaju izgubi više od 390 kilograma, od svojih 499, u dve godine.

Abdulati je i za ovaj put imala poteškoća, i to onih birokratskih. Umalo da nije dobila vizu, jer joj indijski konzulat pri ambasadi u Kairu nije verovao da ne može da dođe do njih kako bi joj uzeli otiske prstiju.

U stvar je morao da se umeša hirurg Mufazal Lakdavala, koji je preko Twittera kontaktirao šefa indijske diplomatije i zatražio pomoć, koja je ekspresno pružena.

Iman je rođena kao velika beba, sa gotovo 5 kilograma, a onda joj je dijagnostifikovana elefantijaza, infektivna bolest koja izaziva prekomeran rast tela. Na to je u 11 godini imala i moždani udar, koji je vezao za krevet. To je još pogoršalo njeno stanje sa telom koje se „naduvavalo kao balon“.

Mondo
Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *