Šest neverovatnih činjenica o vagini: Spasava živote, sama se štiti, može da zarobi penis…

Share Button

Ona nije samo puki reproduktivni organ, već se prema svojoj vagini morate ophodniti brižno. Da vagina mora redovno da se čisti, dokaz je pojavljivanje iscetka koji skuplja svu prljavštinu i bakterije. Savetujemo vam da ne koristite mirisne sapune koji bi mogli da poremete vaginin pH.

Vagina menja boju

Ne znači da će celog života vagina biti iste boje. Na primer, tokom s*ksualnog uzbuđenja ili trudnoće, tok krvi se menja prema genitalijama, što rezultira promenu boje. Ista stvar se događa i u menopauzi. Zato, ne paničite ako ovo primetite.

Vagina se može povećati

Baš poput penisa, u trenutku kada krv počinje da se kreće ka vagini, krvni sudovi počinju da se šire. To se najčešće dešava tokom s*ksa.

Spasava živote

Trenutno je u toku testiranje sigurnosti endometrijskih regenerativnih stanica, odnosno “matičnih ćelija” u cilju otrivanja lečenja pacijenata kojima prete srčani udari. Te stanice su izvučene iz menstrualne krvi, iz kojih se stvaraju raznorazne stanice zavisno od potreba. U ovom slučaju, stručnjaci ih koriste za stvaranje mišićnih stanica srca.

Sama se štiti

Cerviks koji se nalazi između vagine i materice služi kao barijera koja sprečava strane objekte da uđu u vaginu. Zato se ne morate brinuti o tome da ćete izgubiti kondom, tampon, mentrualnu čašicu ili bilo šta što vam je privremeno bilo u vagini. Mali otvor na cerviksu neće biti dovoljno širok za takve objekte, ali je to takođe put kojim sperma ulazi u maternicu.

Može zarobiti penis

Ne šalimo se. Iako je reč o vrlo retkom fenomenu, i to se dešavalo. Tokom polnog odnosa karlični mišići stisnu penis malo jače, sprečavajući izlazak penisa iz vagine. Lekari savetuju da u tim slučajevima nazovete Hitnu pomoć i da mirujete.

Četiri vrste orgazma

Muškarci mogu imati samo jedan, dok je za žene slučaj nešto drukčiji. Orgazme možemo podeliti u četiri kategorije: klitorisni, vaginalni, kombinovani i višestruki.

Klitorisni: Orgazam izazvan stimulacijom klitorisa, bez vaginalne penetracije.

Vaginalni: Orgazam izazvan vaginalnom penetracijom, sa malo ili ništa klitoralne stimulacije.

Kombinovani: Kombinacija klitoralne, vaginalne i, u nekim slučajevima, stimulacije cerviksa, koja za neke može biti bolna, no nekima prija.

Višestruki: Trenutak u kojem žena lagano otpušta mišiće tokom orgazma, ali ne posve. Nekoliko sekundi nakon ponovno je uzbuđena što rezultira višestrukim užitkom.

miss7.24sata.hr./FOTO: THINKSTOCK

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *